Deze pagina biedt een eenvoudige bladerinteractie voor het vinden van entiteiten met een eigenschap met een bepaalde waarde. Andere beschikbare zoekinteracties zijn de zoekpagina voor pagina-eigenschappen en de zoekopdrachtbouwer.
Lijst van resultaten
- Bijeenkomst: Circulair bouwen in de verblijfsrecreatie februari 2019 + (Van betekenisvol ondernemen tot het bedenk … Van betekenisvol ondernemen tot het bedenken van een circulaire oplossing voor drie verouderde schuren op een camping. Tijdens de bijeenkomst Circulair bouwen in de verblijfsrecreatie werd circulaire economie in bredere context geplaatst om vervolgens concreet met elkaar aan de slag te gaan. </br>Zie de link hieronder voor een complete samenvatting en PowerPoint-presentaties.e samenvatting en PowerPoint-presentaties.)
- Swipen en streamen- zo gaan Zeeuwse ouders daar mee om + (Van vrijdag 26 maart tot en met vrijdag 2 … Van vrijdag 26 maart tot en met vrijdag 2 april zijn het de Media Ukkie Dagen. Tijdens deze dagen wordt er landelijk aandacht gevraagd voor de mediaopvoeding van jonge kinderen tot 6 jaar. Die kleintjes weten hun weg in de digitale wereld maar al te goed te vinden. Dat kan schattig zijn, goed voor de ontwikkeling of komt ouders soms simpelweg goed uit. Maar er zijn ook nadelen aan dat swipen en streamen. Hoe gaan Zeeuwse ouders om met schermtijd en hoe voeden zij hun jonge kind mediawijs op?oe voeden zij hun jonge kind mediawijs op?)
- Swipen en streamen: zo gaan Zeeuwse ouders daarmee om + (Van vrijdag 26 maart tot en met vrijdag 2 april zijn het de Media Ukkie Dagen. Hoe gaan Zeeuwse ouders om met schermtijd en hoe voeden zij hun jonge kind mediawijs op?)
- Sessie 3 - Omgevingstafel + (Vandaag behandelen we een nieuwe casus. Diverse onderwerpen worden weer in groepjes bij de kop gepakt en daarna gezamenlijk toegelicht. Volgende week gaan we verder met het advies.)
- Workshop 1 + (Vandaag de eerste workshop. In deze workshop heb ik geleerd wat "mutual understanding" en "shared meaning" is. De bekende olifant kwam weer aan bod. Ook ben ik meer te weten gekomen over integraal (systeem) denken.)
- Persoonlijk gesprek - Pascal, Hans & Petra + (Vandaag had ik een persoonlijke gesprek met Hans & Petra. Dit om weer even bij te praten, heb ik nog werk te verrichten aan mijn portfolio, hoe staat het met lopend huiswerk en hoe gaan we verder.)
- Workshop 5 + (Vandaag is de Eerste-/Tweede observant nader toegelicht. Er is een uitleg gegeven over en een start gemaakt met de PDCA cyclus. Mijn Rijk Plaatje is in de presentatie verwerkt en er zijn nog 2 Rijke Plaatjes gepresenteerd.)
- Workshop 4 + (Vandaag is er gevraagd wat we tot nu toe v … Vandaag is er gevraagd wat we tot nu toe vinden van de Minor. Ook is de opdracht van vorige keer besproken, Rake Vragen. Vervolgens zijn we uit elkaar gegaan en hebben we individueel een casus in een Rijk Plaatje verwerkt inclusief toepassen PQR-formule. Er zijn opdrachten meegegeven waarvan het maken van een Rijk Plaatje over een casus de eerste is. Deze heb ik inmiddels afgerond.eerste is. Deze heb ik inmiddels afgerond.)
- Persoonlijk gesprek - Pascal & Hans + (Vandaag met Hans n.a.v. de Workshop 5 de P … Vandaag met Hans n.a.v. de Workshop 5 de PDCA cyclus en Verantwoordelijkheden besproken. Dit heb ik namelijk tijdens de Workshop 5 gemist omdat ik eerder weg moest. Het is de bedoeling dit te verwerken in de eerdere d.m.v. een Rijk Plaatje gepresenteerde casus..v. een Rijk Plaatje gepresenteerde casus.)
- Werken met Kanker én Kanker en Werk + (Vandaag op Wereld Kanker Dag geven we graag een update rondom ons project.)
- Sessie 1 - Omgevingstafel + (Vandaag startte we met de eerste sessie Omgevingstafel. Na een korte herhaling van de stof pakten wij een casus bij de hand en met onze kennis en kunde gingen wij hiermee aan de slag.)
- Bijdragen van HZ Kenniscentrum Kusttoerisme en CELTH aan 40ste editie van Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd + (Vandaag verschijnt de 40ste editie van het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd. HZ Kenniscentrum Kusttoerisme en de collega's van CELTH hebben aan dit Trendrapport een substantiële bijdrage mogen leveren.)
- Sessie 1.1 - Omgevingstafel + (Vandaag was de eerste (fysieke) bijeenkomst van ons eerder gemaakte groepje. Samen met Jan M, Sjacky en Marco (Ralf was afwezig bespraken wij samen met Petra en Hans de omgevingstafel. Dit is ons onderwerp.)
- Reflectie Workshop 2 1-10-2020 + (Vandaag zijn we aan de slag gegaan met de PQR formule (wat-hoe-waarom) en geleide gesprekken.)
- Trendrapport toerisme, recreatie en vrijetijd 2019 + (Vandaag zijn we aanwezig bij Trendrapport Live waar het Trendrapport 2019 officieel werd overhandigd door CELTH directeur Menno Stokman.)
- Toepassingssessie 7 + (Vanwege de geboorte van ons dochtertje Rosy kon ik hierbij niet aanwezig zijn.)
- Workshop 8 + (Vanwege de geboorte van ons dochtertje Rosy kon ik hierbij niet aanwezig zijn.)
- Seminar HCA GroenvermogenNL + (Veel belangrijke onderwerpen staan op de agenda.)
- Hoe meet je toerisme in balans? + (Veel bestemmingen willen werken aan ‘toeri … Veel bestemmingen willen werken aan ‘toerisme in balans’. Betrokken partijen, zoals beleidsmakers, onderzoekers en bestemmingsmanagers zoeken naar meetinstrumenten om deze balans in kaart te brengen. Maar wat is precies balans, en hoe kun je het meten? In het project ‘Waardevol toerisme is werken aan balans’ werd onderzocht welke invalshoeken belangrijk zijn bij het beoordelen en inzichtelijk maken van balans en welke data hiervoor gebruikt kunnen worden.elke data hiervoor gebruikt kunnen worden.)
- Leerdoel 1: Wereldbeelden + (Veel valt er te leren van ‘De olifant’. In … Veel valt er te leren van ‘De olifant’. In mijn functie als toezichthouder kom ik tegen dat een burger of ondernemer heel anders aankijkt tegen zaken dan in onze organisatie er tegenaan gekeken worden. </br></br>Een burger of ondernemer wil liever zelf bepalen hoe zijn omgeving er uitziet en welke mogelijkheden hij heeft. Hij ervaart de overheid als dwarsligger of remmende factor.</br></br>Tijdens het toezichthouden spreek ik mensen aan op zaken die verkeerd zijn uitgevoerd of helemaal niet mochten gebeuren. Het leidt zo tot spanning en weerstand. </br></br>Een ander deel van mijn werk is het verlenen van inritvergunning of toestemming geven tot bijv. bouwactiviteiten. Ik heb geleerd dat er veel te halen is aan de voorkant. </br></br>Vooral een goede uitleg van wat mag en wat niet mag. Wat zijn mijn kaders. Met wie hebben we nog meer te maken. Wat is precedentwerking enz. </br></br>Toch was ‘De olifant’ voor mij een eyeopener. Hoe kijken andere belanghebbenden naar een situatie? Wat is voor een ander belangrijk? De vraag voor mij is nu meer hoe kan ik de ‘aanvrager’ als persoon recht doen. Niet in de eerste plaats hoe krijgt hij wat hij vraagt maar hoe ga ik integer met hem om. De ‘aanvrager’ moet het gevoel hebben dat hij gehoord wordt. </br></br>Ik probeer dit toe te passen in de praktijk. Juist bij situaties dat een burger of ondernemer zonder toestemming of vergunning de openbare ruimte gebruikt of zelf aanpast. </br></br>Het verrassende is dat conflict situaties voorkomen worden. We staan niet gelijk tegenover elkaar. De ander krijgt niet het gevoel dat hij zich moet verdedigen maar dat hij de tijd krijgt voor uitleg. </br></br>Ik moet er wel op letten dat ik duidelijk blijf. Hoe gaan we dit verder oplossen? Wat spreken we af!we dit verder oplossen? Wat spreken we af!)
- Pilot Mosselhangcultuur + (Veel van de jonge mosselen (mosselzaad) di … Veel van de jonge mosselen (mosselzaad) die in de Oosterschelde opgroeien tot Zeeuwse mosselen komen uit de Waddenzee. Om de natuur in de Waddenzee beter te beschermen is er een convenant waarin staat dat de bodemmosselzaadvisserij wordt afgebouwd tot 100 procent sluiting in 2029. Alternatieven voor bodemzaadvisserij, zoals het ophangen van touwen in de waterkolom waarop mossellarven zich kunnen hechten (mzi’s), blijken succesvol. In het convenant is ook een pilot afgesproken waarin gekeken wordt naar de haalbaarheid van mosselkweek in zogenaamde hangcultuur in de Nederlandse kustzone (Voordelta). Dit project gaat hierover. Het project is een eerste noodzakelijke stap naar verdere opschaling van mosselteelt naar locaties op open zee.van mosselteelt naar locaties op open zee.)
- workshop 5 + (Verantwoordelijkheden + PDCA)
- Sessie 3 - Reflectie Omgevingstafel + (Verder bespreken van de casus Koudekerke en hierover concreter advies uitbrengen.)
- Moerspui Linies + (Verdroging van de Linies; beperkte natuurwaarde.)
- Rijk plaatje ontwikkelformule + (Verloop aanvraag via intaketeam en ontwikkelformule naar de omgevingstafel die een bestemmingswijziging nodig heeft.)
- Cases Duurzame Businessmodellen + (Verzameling van cases met duurzame businessmodellen)
- Braakman Zuid en Noord + (Verzoeten en verlanden systeem, voor vogels steeds minder te bieden, zilte botanische soorten in verdrukking en recreatie is beperkt.)
- Pilot 2 - Circular solutions for efficient visitor waste management and recycling services in the tourism sector + (Visitors generate large volume of mixed packaging waste and often don't place waste in correct bins to allow recycling. We will work with entrepreneurs and visitors to increase circular economy using four processes concurrently for a maximum impact.)
- Bespreken casus Pascal, Jan M & Petra + (Voor bespreken casus situatie muggenoverlast Hogelandseweg 1A.)
- Opdracht casus implementatie problemen koppeling SWVO (Opdracht 24 november) + (Voor de opdracht neem ik de implementatie … Voor de opdracht neem ik de implementatie van de koppeling met SWVO waarbij er 2 leveranciers betrokken zijn. De implementatie verloopt niet soepel. Mij idee komt dit door slechte of geen communicatie.</br>D.m.v. deze opdracht wil ik de wereldbeelden van de 2 leveranciers kennen en sturen naar de richting waarbij de problemen tijdens de implementatie zijn opgelost.en tijdens de implementatie zijn opgelost.)
- verantwoordelijkheden en PDCA case afronding koppeling SWVO + (Voor de opdracht om het zichtbaar maken va … Voor de opdracht om het zichtbaar maken van de verantwoordelijkheden in de case heb ik de nasleep van de case met de koppeling SWVO genomen.</br>De koppeling is op tijd werkend opgeleverd, maar er zijn nog enkele kleine problemen te verhelpen. Door de verantwoordelijkheden in beeld te brengen komen we sneller tot de oplossing waar voor alle partijen duidelijk is wat er van ze wordt verwacht en wie welke verantwoordelijkheid heeft.t en wie welke verantwoordelijkheid heeft.)
- Demonstratiespel + (Voor demonstratiedoeleinden! Dit spel bevat geen data van een echt gespeeld spel! Mag worden gebruikt voor oefendoeleinden.)
- Toepassingssessie 2 pqr-formule + (Voor deze toepassingsessie heeft iedereen de pqr-formule toegepast in zijn/haar werksituatie en deze op papier gezet. Deze hebben we in de groep besproken.)
- Workshop 4 Aan de slag + (Voor deze workshop hebben we kritische/rake vragen geformuleerd voor een praktijkcasus. Deze en de antwoorden hierop heb ik bijgevoegd in de bijlage.)
- De Evenementen Toolkit + (Voor evenementen is het belangrijk om hun … Voor evenementen is het belangrijk om hun meerwaarde te kunnen tonen aan subsidieverleners, sponsoren en publiek. Tevens kan het monitoren van evenementen van belang zijn voor toekomstige doorontwikkelingen. Kenniscentrum Kusttoerisme en ZB Planbureau hebben daarom in opdracht van Provincie Zeeland in 2014 een toolkit ontwikkeld waarmee evenementen hun meerwaarde kunnen meten. Jaarlijks zetten wij deze toolkit in bij een aantal leuke evenementen, zo ook dit jaar! In deze evenemententoolkit komen vier thema’s aan bod: merkimpact, maatschappelijke impact, belevingsimpact en bestedingen. De toolkit is geschikt voor verschillende typen evenementen, denk hierbij aan muziek-, cultuur- en sportevenementen.aan muziek-, cultuur- en sportevenementen.)
- Hospitality Pact + (Vrijwel elk bedrijf dat actief is in de Ze … Vrijwel elk bedrijf dat actief is in de Zeeuwse vrijetijdssector heeft moeite om voldoende en goed personeel te vinden én te behouden. Het toerisme groeit in Zeeland, maar het aantal werknemers doet dat niet. De groeiende vraag naar (goede) medewerkers, de krimpende beroepsbevolking in Zeeland, het wankele imago van de branche als werkgever, het onderwijs dat onvoldoende jongeren trekt voor horeca- en recreatieopleidingen en het gebrek aan woonruimte en vervoersmogelijkheden voor medewerkers... Er is niet één oplossing voor een dergelijk brede problematiek.ing voor een dergelijk brede problematiek.)
- Waste management + (Waste management)
- Zeeland Zero E Missie 2050 + (Wat gaan bedrijven in Zeeland doen om in 2 … Wat gaan bedrijven in Zeeland doen om in 2050 emissievrij te zijn?</br>Business as usual gaat niet voldoende zijn...</br></br>Elkaar inspireren en nieuwe ideeën bedenkenen verkennen welke routes op lange termijn realistisch zijn en wat daarvoor nodig is. We geven daarom inspirerende leiders en echte vernieuwers een podium om ons scherp te houden en de juiste strategische richtingen te verkennen.Kunnen we antwoord geven op de vraag: wat gaan bedrijven doen om in 2050 emissievrij te zijn?ijven doen om in 2050 emissievrij te zijn?)
- In gesprek over leven in Zeeland + (Wat haal jij uit de onderzoeksresultaten v … Wat haal jij uit de onderzoeksresultaten van 'Leven in Zeeland 2021'? Welke nieuwe inzichten geeft het onderzoek jou over de kansen en uitdagingen voor de regio? En wat kun jij hier zelf mee? Deze vragen stonden centraal tijdens twee online werkplaatsen over het onderzoek Leven in Zeeland.atsen over het onderzoek Leven in Zeeland.)
- Blog SAIL: ouderen langer actief en zelfstandig in de kustregio + (Wat hebben een kattencafé in Lille, een dementievriendelijk wandelpad in Norfolk en een eetclub in Cadzand met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht niet zoveel, behalve dat het allemaal pilots binnen het SAIL project zijn.)
- Een unieke circulaire verbouwing in Zeeland + (Wat heeft een voormalig districtskantoor v … Wat heeft een voormalig districtskantoor van Rijkswaterstaat in Terneuzen te maken met een nieuw te bouwen kinder- en jeugdkliniek van Emergis (instelling Geestelijke gezondheidszorg) in Kloetinge. In een oud lineair economisch systeem (take, make & waste systeem) waarschijnlijk niks, maar in een circulaire economie heel veel.ks, maar in een circulaire economie heel veel.)
- Professionele Leergemeenschappen + (Wat kenmerkt PLG's in het onderwijs in Zeeland en hoe kun je daarin met elkaar aan schoolontwikkelingsvraagstukken en professionalisering werken?)
- opdracht 4 + (Wat zijn de rollen en bijbehorende verantw … Wat zijn de rollen en bijbehorende verantwoordelijkheden in jouw afdeling?</br> Zoals het nu is?</br> Hoe kan het beter? (Wat maakt het beter? En, hou verhouden de rollen en verantwoordelijkheden zich tot de andere afdelingen?)</br> Gebruik hiervoor de bekende instrumenten:</br> Rijk plaatje</br> Kritische vragen</br> CTF bouwstenen</br> PQR (wat, hoe en waarom)</br> PDCA</br>In klein geprobeerd op casus huishoudelijke zorg, daarna de vragen voor onze afdeling beantwoord.a de vragen voor onze afdeling beantwoord.)
- Vormen van samen leren + (Wat zijn leergemeenschappen en hoe kun je daarin met elkaar aan de slag gaan?)
- Maatschappelijke waarde van toerisme en recreatie + (Wat zou de Nederlandse samenleving verliez … Wat zou de Nederlandse samenleving verliezen wanneer Toerisme en Recreatie niet overeind blijft als gevolg van de coronacrisis? En wat is er nodig om haar maatschappelijke waarde te behouden, en liever nog, vergroten?</br></br>Centre of Expertise Leisure, Tourism and Hospitality (CELTH) deed in de afgelopen maanden in opdracht van GastVrij Nederland BV onderzoek naar deze vraagstukken. Vanuit HZ University of Applied Sciences (als CELTH-partner) heeft HZ Kenniscentrum Kusttoerisme een substantiële inhoudelijke bijdrage geleverd aan het onderzoek.lijke bijdrage geleverd aan het onderzoek.)
- Waterlab 7 March 2020: stakeholder meeting plastic and citizen science monitoring in water systems + (Waterlab 7 March 2020: stakeholder meeting plastic and citizen science monitoring in water systems, location: Rotterdam near CS.)
- Watermanagement + (Watermanagement)
- Inleiding in de waterstoftechnologie + (Waterstof is veel in het nieuws en wordt g … Waterstof is veel in het nieuws en wordt gezien als een belangrijke factor in het bereiken van een duurzame energievoorziening. </br>Eerst wordt waterstof geïntroduceerd en hoe daarmee een groene energiecyclus kan worden gerealiseerd. Daarna beschrijven we welke ontwikkelingen hierin gaande zijn en waarom waterstof wordt gezien als een/de energiedrager van de toekomst en hoe dan de energieketen eruit ziet met (uiteindelijk) groene waterstof. Tenslotte wordt een voorspelling gedaan van de snelheid van de veranderingen in de diverse sectoren (mobiliteit, energie, industrie en de gebouwde omgeving).ergie, industrie en de gebouwde omgeving).)
- Waterstof repository + (Waterstof repository)
- Waterconservering met stuwtjes in sloten + (Watervoorziening landbouw; droogtevermindering.)
- Toepassingssessie 2 + (We bespraken de PQR formule. Doe P dmv Q o … We bespraken de PQR formule. Doe P dmv Q om R te bereiken. P en Q zijn daarmee altijd activiteiten. Je kan deze ook nog uitsplitsen in sommige situaties. Helder onderscheid zorgt dat je voor ogen houdt wat nu de 'wat' is en 'hoe'. Onderscheid is van belang, vaak ben je geneigd meer op de een of de ander in te zoomen en dat weerhoudt een oplossing. Ook gesproken over gesprekstechnieken, monoloog, dialoog etc. Als je van tevoren een gesprek voorbereidt, hou hier dan ook rekening mee. Hoe wil je dat het gesprek verloopt en bestaat er een mogelijkheid om dit bij te sturen als je ziet dat je afdwaalt van je strategie? je ziet dat je afdwaalt van je strategie?)