Deze pagina biedt een eenvoudige bladerinteractie voor het vinden van entiteiten met een eigenschap met een bepaalde waarde. Andere beschikbare zoekinteracties zijn de zoekpagina voor pagina-eigenschappen en de zoekopdrachtbouwer.

Op eigenschap zoeken

Een lijst van alle pagina's met de eigenschap "Summary nl" met waarde "Wat is precies een verandering?". Omdat er een beperkt aantal resultaten is, worden ook nabije waarden weergegeven.

Hieronder staan 26 resultaten vanaf #1.

(vorige 50 | volgende 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500) bekijken.


    

Lijst van resultaten

  • Trendrapport toerisme, recreatie en vrijetijd 2019  + (Vandaag zijn we aanwezig bij Trendrapport Live waar het Trendrapport 2019 officieel werd overhandigd door CELTH directeur Menno Stokman.)
  • Toepassingssessie 7  + (Vanwege de geboorte van ons dochtertje Rosy kon ik hierbij niet aanwezig zijn.)
  • Workshop 8  + (Vanwege de geboorte van ons dochtertje Rosy kon ik hierbij niet aanwezig zijn.)
  • Seminar HCA GroenvermogenNL  + (Veel belangrijke onderwerpen staan op de agenda.)
  • Leerdoel 1: Wereldbeelden  + (Veel valt er te leren van ‘De olifant’. InVeel valt er te leren van ‘De olifant’. In mijn functie als toezichthouder kom ik tegen dat een burger of ondernemer heel anders aankijkt tegen zaken dan in onze organisatie er tegenaan gekeken worden. </br></br>Een burger of ondernemer wil liever zelf bepalen hoe zijn omgeving er uitziet en welke mogelijkheden hij heeft. Hij ervaart de overheid als dwarsligger of remmende factor.</br></br>Tijdens het toezichthouden spreek ik mensen aan op zaken die verkeerd zijn uitgevoerd of helemaal niet mochten gebeuren. Het leidt zo tot spanning en weerstand. </br></br>Een ander deel van mijn werk is het verlenen van inritvergunning of toestemming geven tot bijv. bouwactiviteiten. Ik heb geleerd dat er veel te halen is aan de voorkant. </br></br>Vooral een goede uitleg van wat mag en wat niet mag. Wat zijn mijn kaders. Met wie hebben we nog meer te maken. Wat is precedentwerking enz. </br></br>Toch was ‘De olifant’ voor mij een eyeopener. Hoe kijken andere belanghebbenden naar een situatie? Wat is voor een ander belangrijk? De vraag voor mij is nu meer hoe kan ik de ‘aanvrager’ als persoon recht doen. Niet in de eerste plaats hoe krijgt hij wat hij vraagt maar hoe ga ik integer met hem om. De ‘aanvrager’ moet het gevoel hebben dat hij gehoord wordt. </br></br>Ik probeer dit toe te passen in de praktijk. Juist bij situaties dat een burger of ondernemer zonder toestemming of vergunning de openbare ruimte gebruikt of zelf aanpast. </br></br>Het verrassende is dat conflict situaties voorkomen worden. We staan niet gelijk tegenover elkaar. De ander krijgt niet het gevoel dat hij zich moet verdedigen maar dat hij de tijd krijgt voor uitleg. </br></br>Ik moet er wel op letten dat ik duidelijk blijf. Hoe gaan we dit verder oplossen? Wat spreken we af!we dit verder oplossen? Wat spreken we af!)
  • Veere projectleiders december 2020  + (Veere projectleiders december 2020.)
  • Veranderende relatie met werkgever  + (Veranderende relatie met werkgever.)
  • workshop 5  + (Verantwoordelijkheden + PDCA)
  • Sessie 3 - Reflectie Omgevingstafel  + (Verder bespreken van de casus Koudekerke en hierover concreter advies uitbrengen.)
  • Rijk plaatje ontwikkelformule  + (Verloop aanvraag via intaketeam en ontwikkelformule naar de omgevingstafel die een bestemmingswijziging nodig heeft.)
  • Student Companies in de spotlight  + (Verzameling van informatie van de studentbedrijven die zich richten op het creëren van maatschappelijke waarden)
  • Verzuimcoach  + (Verzuimcoach)
  • Verzuimcoach  + (Verzuimcoach)
  • Bespreken casus Pascal, Jan M & Petra  + (Voor bespreken casus situatie muggenoverlast Hogelandseweg 1A.)
  • Opdracht casus implementatie problemen koppeling SWVO (Opdracht 24 november)  + (Voor de opdracht neem ik de implementatie Voor de opdracht neem ik de implementatie van de koppeling met SWVO waarbij er 2 leveranciers betrokken zijn. De implementatie verloopt niet soepel. Mij idee komt dit door slechte of geen communicatie.</br>D.m.v. deze opdracht wil ik de wereldbeelden van de 2 leveranciers kennen en sturen naar de richting waarbij de problemen tijdens de implementatie zijn opgelost.en tijdens de implementatie zijn opgelost.)
  • verantwoordelijkheden en PDCA case afronding koppeling SWVO  + (Voor de opdracht om het zichtbaar maken vaVoor de opdracht om het zichtbaar maken van de verantwoordelijkheden in de case heb ik de nasleep van de case met de koppeling SWVO genomen.</br>De koppeling is op tijd werkend opgeleverd, maar er zijn nog enkele kleine problemen te verhelpen. Door de verantwoordelijkheden in beeld te brengen komen we sneller tot de oplossing waar voor alle partijen duidelijk is wat er van ze wordt verwacht en wie welke verantwoordelijkheid heeft.t en wie welke verantwoordelijkheid heeft.)
  • Pilot - aanpak  + (Voor de pilot is gebruik gemaakt van de nieuw ontwikkelde mobiele applicatie voor toeristische informatie ('Zeeland-app').)
  • Toepassingssessie 2 pqr-formule  + (Voor deze toepassingsessie heeft iedereen de pqr-formule toegepast in zijn/haar werksituatie en deze op papier gezet. Deze hebben we in de groep besproken.)
  • Workshop 4 Aan de slag  + (Voor deze workshop hebben we kritische/rake vragen geformuleerd voor een praktijkcasus. Deze en de antwoorden hierop heb ik bijgevoegd in de bijlage.)
  • De Evenementen Toolkit  + (Voor evenementen is het belangrijk om hun Voor evenementen is het belangrijk om hun meerwaarde te kunnen tonen aan subsidieverleners, sponsoren en publiek. Tevens kan het monitoren van evenementen van belang zijn voor toekomstige doorontwikkelingen. Kenniscentrum Kusttoerisme en ZB Planbureau hebben daarom in opdracht van Provincie Zeeland in 2014 een toolkit ontwikkeld waarmee evenementen hun meerwaarde kunnen meten. Jaarlijks zetten wij deze toolkit in bij een aantal leuke evenementen, zo ook dit jaar! In deze evenemententoolkit komen vier thema’s aan bod: merkimpact, maatschappelijke impact, belevingsimpact en bestedingen. De toolkit is geschikt voor verschillende typen evenementen, denk hierbij aan muziek-, cultuur- en sportevenementen.aan muziek-, cultuur- en sportevenementen.)
  • WIA keuring  + (WIA keuring.)
  • Zeeland Zero E Missie 2050  + (Wat gaan bedrijven in Zeeland doen om in 2Wat gaan bedrijven in Zeeland doen om in 2050 emissievrij te zijn?</br>Business as usual gaat niet voldoende zijn...</br></br>Elkaar inspireren en nieuwe ideeën bedenkenen verkennen welke routes op lange termijn realistisch zijn en wat daarvoor nodig is. We geven daarom inspirerende leiders en echte vernieuwers een podium om ons scherp te houden en de juiste strategische richtingen te verkennen.Kunnen we antwoord geven op de vraag: wat gaan bedrijven doen om in 2050 emissievrij te zijn?ijven doen om in 2050 emissievrij te zijn?)
  • In gesprek over leven in Zeeland  + (Wat haal jij uit de onderzoeksresultaten vWat haal jij uit de onderzoeksresultaten van 'Leven in Zeeland 2021'? Welke nieuwe inzichten geeft het onderzoek jou over de kansen en uitdagingen voor de regio? En wat kun jij hier zelf mee? Deze vragen stonden centraal tijdens twee online werkplaatsen over het onderzoek Leven in Zeeland.atsen over het onderzoek Leven in Zeeland.)
  • Blog SAIL: ouderen langer actief en zelfstandig in de kustregio  + (Wat hebben een kattencafé in Lille, een dementievriendelijk wandelpad in Norfolk en een eetclub in Cadzand met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht niet zoveel, behalve dat het allemaal pilots binnen het SAIL project zijn.)
  • Een unieke circulaire verbouwing in Zeeland  + (Wat heeft een voormalig districtskantoor vWat heeft een voormalig districtskantoor van Rijkswaterstaat in Terneuzen te maken met een nieuw te bouwen kinder- en jeugdkliniek van Emergis (instelling Geestelijke gezondheidszorg) in Kloetinge. In een oud lineair economisch systeem (take, make & waste systeem) waarschijnlijk niks, maar in een circulaire economie heel veel.ks, maar in een circulaire economie heel veel.)
  • opdracht 4  + (Wat zijn de rollen en bijbehorende verantwWat zijn de rollen en bijbehorende verantwoordelijkheden in jouw afdeling?</br> Zoals het nu is?</br> Hoe kan het beter? (Wat maakt het beter? En, hou verhouden de rollen en verantwoordelijkheden zich tot de andere afdelingen?)</br> Gebruik hiervoor de bekende instrumenten:</br> Rijk plaatje</br> Kritische vragen</br> CTF bouwstenen</br> PQR (wat, hoe en waarom)</br> PDCA</br>In klein geprobeerd op casus huishoudelijke zorg, daarna de vragen voor onze afdeling beantwoord.a de vragen voor onze afdeling beantwoord.)
  • Maatschappelijke waarde van toerisme en recreatie  + (Wat zou de Nederlandse samenleving verliezWat zou de Nederlandse samenleving verliezen wanneer Toerisme en Recreatie niet overeind blijft als gevolg van de coronacrisis? En wat is er nodig om haar maatschappelijke waarde te behouden, en liever nog, vergroten?</br></br>Centre of Expertise Leisure, Tourism and Hospitality (CELTH) deed in de afgelopen maanden in opdracht van GastVrij Nederland BV onderzoek naar deze vraagstukken. Vanuit HZ University of Applied Sciences (als CELTH-partner) heeft HZ Kenniscentrum Kusttoerisme een substantiële inhoudelijke bijdrage geleverd aan het onderzoek.lijke bijdrage geleverd aan het onderzoek.)
  • Waterlab 7 March 2020: stakeholder meeting plastic and citizen science monitoring in water systems  + (Waterlab 7 March 2020: stakeholder meeting plastic and citizen science monitoring in water systems, location: Rotterdam near CS.)
  • Wateroverlast  + (Wateroverlast in de toekomst kan worden omWateroverlast in de toekomst kan worden omschreven als kort hevig nat en langdurig nat. Voor beide situaties zijn kwetsbare gebieden vastgesteld en is er op een abstract niveau nagedacht over adaptatie maatregelen. Daarnaast is er gekeken naar de droogte en hitte gevoeligheid van het eiland.ogte en hitte gevoeligheid van het eiland.)
  • Introductie  + (Waterstof in de praktijk)
  • Toepassingssessie 2  + (We bespraken de PQR formule. Doe P dmv Q oWe bespraken de PQR formule. Doe P dmv Q om R te bereiken. P en Q zijn daarmee altijd activiteiten. Je kan deze ook nog uitsplitsen in sommige situaties. Helder onderscheid zorgt dat je voor ogen houdt wat nu de 'wat' is en 'hoe'. Onderscheid is van belang, vaak ben je geneigd meer op de een of de ander in te zoomen en dat weerhoudt een oplossing. Ook gesproken over gesprekstechnieken, monoloog, dialoog etc. Als je van tevoren een gesprek voorbereidt, hou hier dan ook rekening mee. Hoe wil je dat het gesprek verloopt en bestaat er een mogelijkheid om dit bij te sturen als je ziet dat je afdwaalt van je strategie? je ziet dat je afdwaalt van je strategie?)
  • Toepassingssessie 4  + (We bespraken de rijke plaatjes, gesprekken en presentaties die iedereen maakte.)
  • Workshop 3  + (We bespraken het begrip 'wereldbeeld'. IedWe bespraken het begrip 'wereldbeeld'. Iedereen heeft een wereldbeeld, maar dat is voor iedereen verschillend. Wordt onder meer bepaald door ervaringswezen. Oefening gedaan met gevangeniswezen, waaruit blijkt dat iedereen anders kijkt tegen een bepaald begrip. Het verleidelijke is dat je vaak de ander wil overtuigen van je eigen wereldbeeld, maar dit werkt vaak averechts. Luisteren en vervolgens kijken of er een mogelijkheid is om een verandering in je eigen of anders wereldbeeld te bewerkstelligen. of anders wereldbeeld te bewerkstelligen.)
  • RIB, hoe wat waarom  + (We hebben een lijst met waardevolle bomen opgesteld. De Raad is nog niet gerust. In de Raadsinformatiebijeenkomst lichten we het proces toe.)
  • European youth parliament for water  + (We invite all young people active in the water sector to apply to the 15th edition of the European Youth Parliament for Water, to be held from November 17 to 24, 2019 in Nizhny Novgorod, Russia)
  • Sessie 2 - Reflectie Omgevingstafel  + (We keken terug op onze vorige sessie in november. Nu besprak Jeroen een nieuwe casus voor op de Omgevingstafel. Deze is in break-out rooms besproken en gezamenlijk teruggekoppeld.)
  • Reflexief domein  + (We leven in een reflexief domein.)
  • Newsletter February  + (We published our first newsletter!)
  • Sessie 1, reflectie omgevingstafel  + (We reflecteerden op de opgedane kennis en ervaringen bij de omgevingstafel.)
  • Toepassingssessie 3  + (We vertelden in eigen woorden de betekenisWe vertelden in eigen woorden de betekenis van de begrippen die we tot nu toe geleerd hebben. Ook bespraken we de kritische vragen aan de hand van een casus. Je kan de kritische vragen horizontaal afgaan of verticaal. Hiermee vergroot je het beeld van het probleem. Voordeel hiervan is, dat je een completer beeld hebt voordat je je op de inhoudelijke oplossing stort. Wellicht dat dit kansen biedt om andere expertise erbij te halen of het probleem op te lossen.bij te halen of het probleem op te lossen.)
  • Night of the Refugee walk  + (We walked 20km together with GPCM through We walked 20km together with GPCM through much more green than we anticipated - several parks by water in the north of Rotterdam. We may have been around 350 walkers for the occasion. Also, the half way point was a farm/pettingzoo where we got distracted by baby goats.</br></br>Climate March</br>This was everything the previous walk wasn't: loud, crowded and short (which our feet were very grateful for).t (which our feet were very grateful for).)
  • De PhD-studie van Ageeth is afgerond  + (We zijn er klaar voor!)
  • 2018 recordjaar voor toerisme Zeeland  + (Wederom een recordjaar voor toerisme in ZeWederom een recordjaar voor toerisme in Zeeland! Volgens het CBS, dat afgelopen weekend de voorlopige jaarcijfers over toerisme in Nederland publiceerde, steeg het aantal verblijfgasten in Nederland met 10 miljoen in vijf jaar. Zeeland profiteerde mee: in 2018 werden 10,5 miljoen overnachtingen in Zeeland doorgebracht, 4,5% meer dan in 2017. Kenniscentrum Kusttoerisme, onderdeel van HZ University of Applied Sciences, heeft de cijfers op een rij gezet en samen met VVV Zeeland geanalyseerd.zet en samen met VVV Zeeland geanalyseerd.)
  • Toepassingsessie 2  + (Wederzijds begrip)
  • Toepassingsessie 3  + (Wederzijdse beïnvloeding)
  • Literatti Workshop  + (Wednesday 20th @ 10:00 – Litterati Workshop Meeting Point: Panta Rhei, Vlissingen (Nollehoofd 1) Do you still need HZ Personality? Or do you want to spend time outside? JOIN US)
  • Literatti Workshop  + (Wednesday 20th @ 10:00 – Litterati Workshop Meeting Point: Panta Rhei, Vlissingen (Nollehoofd 1) Do you still need HZ Personality? Or do you want to spend time outside? JOIN US)
  • Harbour cleanup Vlissingen  + (Wednesday morning the 16th of October we'lWednesday morning the 16th of October we'll meet up at 09:45 in front of t' Smoske to clean up the "Binnenhaven" in Vlissingen, right across from the university.</br></br>Cleanup materials will be provided. We have time until 12:00 but leaving earlier is no problem.l 12:00 but leaving earlier is no problem.)
  • Harbour cleanup Vlissingen  + (Wednesday morning the 18th we'll meet up at 09:45 in front of t' Smoske to clean up the "Binnenhaven" in Vlissingen, right across from the university. Cleanup materials will be provided. We have time until 12:00 but leaving earlier is no problem.)
  • Canal Clean-up  + (Weekly clean-up at the entrances of HZ Vlissingen and Middelburg on 1st of April at 13:00 O`Clock.)