Deze pagina biedt een eenvoudige bladerinteractie voor het vinden van entiteiten met een eigenschap met een bepaalde waarde. Andere beschikbare zoekinteracties zijn de zoekpagina voor pagina-eigenschappen en de zoekopdrachtbouwer.
Lijst van resultaten
- Impact van toerisme op leefbaarheid + (In 2020 heeft HZ Kenniscentrum Kusttoerisme - op basis van deskresearch en open data - onderzoek gedaan naar de objectivering van de impact van toerisme op de leefbaarheid in Zeeland.)
- Nul op de Meter Multifunctioneel Centrum Biggekerke + (In Biggekerke bouwt men een nieuw multifun … In Biggekerke bouwt men een nieuw multifunctioneel centrum. Hierin komen een school, dorpshuis en de kinderopvang. Het uitgangspunt is dat deze Nul op de Meter wordt uitgevoerd en duurzaam is in het gebruik.</br>Nul op de meter is het uitgangspunt. Zo komen er op de daken zo'n honderd zonnepanelen. Isolatie, driedubbel glas en energiezuinige installaties moeten dat bewerkstelligen.e installaties moeten dat bewerkstelligen.)
- Multifunctione Accommodatie Biggekerke + (In Biggekerke wordt een MFA gebouwd in pla … In Biggekerke wordt een MFA gebouwd in plaats van de school en het dorpshuis. De accommodatie zal energieneutraal (nul op de meter) en ciruculair worden gebouwd. </br>Het gebouw wordt all-electric uitgevoerd, er wordt dus geen gas gebruikt. Het gebouw wordt voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen.</br>Circulariteit zit hem in de functie en gebruik van het gebouw, maar ook zal er een gebouwenpaspoort worden opgesteld van het gebouw. Het gebouwenpaspoort heeft als doel dat bij een eventuele sloop er precies duidelijk is welke materialen er zijn gebruikt, waar ze vandaan komen, waar ze zitten in het gebouw. Met als doel dat ze later hergebruikt kunnen worden.el dat ze later hergebruikt kunnen worden.)
- Roskilde + (In December 2013, Northern Zealand in Denm … In December 2013, Northern Zealand in Denmark was hit by the storm “Xaver” and the water level rose by 2 meters above normal levels. The area around Roskilde Fjord, Jyllinge Nordmark, was flooded and affected approximately 250 households. 1½ year after the event, a number of these households were not yet rebuilt and the affected people were still living in temporary housing-containers. </br></br>By applying the MLS concept at Jyllinge Nordmark, this pilot will examine wherein the recovery process the complications that hindered the progression occurred. The final goal is to streamline the recovery process should future major flood events occur.ss should future major flood events occur.)
- ENSURE + (In Ensure, HZ University of Applied Scienc … In Ensure, HZ University of Applied Sciences and other knowledge institutions are investigating whether and how you can use the peer-to-peer method to prevent vulnerable people from ending up in social isolation. The lectureship Healthy Region is knowledge partner and evaluates the Interreg 2 Seas project that runs in Belgium, England, France and the Netherlands. Ensure stands for Everybody Counts - Vulnerable People. for Everybody Counts - Vulnerable People.)
- FRAMES - Flood Resilient Areas by Multi-Layered Safety + (In FRAMES, we looked at how Multi-Layer Sa … In FRAMES, we looked at how Multi-Layer Safety, or MLS, can improve the overall resilience of areas, communities and authorities in 16 pilot areas. Using a transnational learning evaluation approach, all pilots projects were evaluated and compared. Next to that, transnational focus groups were organized to evaluate and learn from transnational results. This learning process allowed us to generate new insights to support future decision making and show innovative solutions to improve society’s ability to cope with flooding. FRAMES ran from October 2016 till July 2020.AMES ran from October 2016 till July 2020.)
- Pilots + (In FRAMES, we looked at how Multi-Layer Sa … In FRAMES, we looked at how Multi-Layer Safety, or MLS, can improve the overall resilience of areas, communities and authorities in 16 pilot areas. Via a learning evaluation approach pilots are compared and transnational focus groups are organized to evaluate and learn from transnational (intermediate) results. This learning process allowed us to generate new insights, support future decision making and show innovative solutions to improve society’s ability to cope with flooding. FRAMES ran from October 2016 till July 2020.AMES ran from October 2016 till July 2020.)
- Pilot showcase circular accommodation + (In July, the circular dike suites opened at Camping & Villapark de Paardekreek, one of the partners in project FACET.)
- Reimerswork + (In Reimerswork werken werkgevers, zorg, GR … In Reimerswork werken werkgevers, zorg, GR De Bevelanden en de gemeente Reimerswaal samen met het doel om mensen met een uitkering te helpen aan een betaalde baan, vrijwilligerswerk en/of zinvolle dagbesteding, zodat iedereen in de gemeente naar vermogen optimaal participeert in de samenleving. Door deze HNS Speelsessie krijgen zeven spelers aan tafel en een aantal mensen in de buitenring een update van hun doelen, de belemmeringen onderweg en acties om hiermee om te gaan. onderweg en acties om hiermee om te gaan.)
- Workshop 2 + (In Workshop 2 kwam vooral het Wederzijds begrip (mutual understanding) naar voren. Ik heb meer geleerd over het herkennen en erkennen van elkaars Wereldbeelden. Ook heb ik meer geleerd over de Soft Systems Methodology en de PQR formule.)
- Workshop 3 + (In Workshop 3 is de PQR-formule weer aan bod gekomen en hebben we kennis gemaakt met Kritische Vragen. Ook de wereldbeelden kwamen weer naar voren.)
- Verdere groei toerisme in Zeeland in 2019, vooral in schouderseizoenen + (In Zeeland groeide het aantal overnachting … In Zeeland groeide het aantal overnachtingen afgelopen jaar met 6,4% tot 11,2 miljoen, en ook het aantal gasten nam met 4% toe. Doordat het aantal overnachtingen sterker steeg dan het aantal gasten, nam de gemiddelde verblijfsduur per gast toe. Dat blijkt uit cijfers die het CBS vandaag publiceerde. Kenniscentrum Kusttoerisme, onderdeel van HZ University of Applied Sciences, heeft een en ander op een rij gezet en samen met VVV Zeeland geanalyseerd. De groei van het toerisme heeft met name plaatsgevonden in het vroege voorseizoen (maart/april) en het naseizoen (september tot en met december). Daarmee zet de trend door dat de schouderseizoenen sneller groeien dan het hoogseizoen. Dit is een ontwikkeling waar Zeeland als bestemming al enige jaren op inzet, zoals met de marketingcampagnes van VVV Zeeland.met de marketingcampagnes van VVV Zeeland.)
- Juridische problemen en geschillen in de regio + (In Zeeland heeft één op de acht inwoners i … In Zeeland heeft één op de acht inwoners in de afgelopen vier jaar te maken gehad met een ingrijpend (juridisch) probleem of geschil. Het merendeel zoekt hulp om te komen tot een oplossing, maar er bestaat ook een groep inwoners die geen juridische stappen zet of alles zelf probeert op te lossen. Op verzoek van Samen Recht Vinden Zeeland deden wij dit onderzoek. De resultaten worden op 23 juni gepresenteerd tijdens het congres ‘Springtij in het Recht’ (Middelburg).res ‘Springtij in het Recht’ (Middelburg).)
- Toerisme en Zeeland + (In de afgelopen jaren is er veel onderzoek … In de afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar de betekenis van toerisme voor Zeeland, vanuit allerlei perspectieven. Begin 2020 besloten wij alle inzichten eens bijeen te brengen in één publicatie: Toerisme en Zeeland. Tijdens het afronden van de publicatie brak de coronacrisis uit en nu ervaren we op heel andere wijze wat toerisme betekent voor Zeeland. De publicatie is nog even relevant, het biedt ons aanknopingspunten om toerisme ná de coronacrisis nog waardevoller te maken voor Zeeland en de Zeeuwen.oller te maken voor Zeeland en de Zeeuwen.)
- Inzicht in drukte + (In de afgelopen jaren is gebleken dat GPS- … In de afgelopen jaren is gebleken dat GPS-data zeer veel inzicht kunnen bieden in bezoekersstromen - bezochte plekken, verplaatsingen en drukte. Na het wegvallen van de Zeeland-App wordt in de komende jaren gewerkt met alternatieve bronnen van GPS-data om soortgelijke analyses te kunnen voortzetten en uitbreiden.lyses te kunnen voortzetten en uitbreiden.)
- Onze sector onder de journalistieke loep + (In de afgelopen maanden hadden onderzoeksj … In de afgelopen maanden hadden onderzoeksjournalisten veel aandacht voor een specifieke ontwikkeling binnen onze toeristische sector: de transformatie van campings met jaarplaatsen naar parken met vakantiewoningen. Het is een ontwikkeling die vanuit vele perspectieven kan worden bekeken. Als Kenniscentrum proberen we oog te hebben voor al deze verschillende perspectieven en deze waar mogelijk met cijfers en onderzoek te onderbouwen.k met cijfers en onderzoek te onderbouwen.)
- 20 jaar Jeugdmonitor Zeeland + (In de afgelopen twintig jaar zijn veel pos … In de afgelopen twintig jaar zijn veel positieve ontwikkelingen te zien onder Zeeuwse kinderen en jongeren. Jongeren voelen zich over het algemeen gezond, groeien overwegend prettig op, zijn (sociaal) actief en zijn steeds hoger opgeleid. De positieve ontwikkelingen rond deze sociale indicatoren zien we ook onder Nederlandse jongeren in het algemeen terug.ederlandse jongeren in het algemeen terug.)
- Workshop 1 + (In de eerste workshop hebben we uitleg gek … In de eerste workshop hebben we uitleg gekregen over het gehele proces en is ook besproken welke competenties belangrijk zijn voor de gemeente Veere. Er is ook gepraat over de veranderende rol van de gemeente met het oog op de Omgevingswet en de participatie en kregen we een eerste kennismaking met het begrip "rijk plaatje" en gingen we hiermee aan de slag.plaatje" en gingen we hiermee aan de slag.)
- Terugblik maart: inspiratie over verduurzaming + (In de maand maart hebben wij op verschillende manieren aandacht besteedt aan verduurzaming in de toeristische sector. Bekijk onze items en vindt de inspiratie die bij jou past.)
- Circulair beleven + (In de samenleving is een toename van de vr … In de samenleving is een toename van de vraag naar grondstoffen. Daarnaast groeit de afvalproductie. Een circulaire economie kan dit probleem verhelpen door te focussen op het slim hergebruiken van grondstoffen en het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Voor de verblijfsrecreatieve sector vormt circulair bouwen een duurzaam alternatief.circulair bouwen een duurzaam alternatief.)
- Week van de Circulaire Economie: circulair bouwen in toeristische sector + (In de week van de circulaire economie heeft Gedeputeerde Jo-Annes de Bat aan Camping Schippers de eerste voucher uitgereikt om circulair te bouwen. De voucher maakt onderdeel uit van het project ‘Circulaire Beleving’.)
- Kansen voor waterrecreatie + (In de zomer van 2020 heeft Projectbureau Vrolijks, met medewerking van HZ Kenniscentrum Kusttoerisme, daarom onderzoek gedaan naar de waterrecreant in Zeeland anno 2020: wie zijn de nieuwe gasten en kunnen we hen behouden voor de toekomst?)
- Kansen voor waterrecreatie + (In de zomer van 2020 heeft Projectbureau Vrolijks, met medewerking van HZ Kenniscentrum Kusttoerisme, onderzoek gedaan naar de waterrecreant in Zeeland anno 2020: wie zijn de nieuwe gasten en kunnen we hen behouden voor de toekomst?)
- E-tuk + (In de zomerperiode van 2017 wordt een onde … In de zomerperiode van 2017 wordt een onderzoek uitgevoerd naar de E-tuk waar gasten in de gemeente Veere gebruik van kunnen maken. We zijn benieuwd naar de ervaringen en behoeften van de bezoekers en eventuele verbeterpunten. Ook wordt de mening van de niet-bezoeker gevraagd. Waarom maken zij geen gebruik van de E-tuk? De resultaten zullen in november 2017 gepresenteerd worden.len in november 2017 gepresenteerd worden.)
- Toepassingssessie 1 + (In deze Toepassingssessie werd ons uitgelegd hoe de opbouw van de cursus is en hoe het portfolio werkt.)
- Toepassingssessie 4 + (In deze Toepassingssessie zijn er diverse Rijke Plaatjes gepresenteerd.)
- Toepassingssessie 6 + (In deze Workshop deed een ondernemer zijn verhaal over hoe hij het verloop van het aanvragen van een omgevingsvergunning bij de gemeente Veere vindt gaan. Na zijn verhaal stelden wij vragen.)
- Workshop 6 + (In deze Workshop een korte terugblik naar tools en theorie tot dusverre, een toelichting stand van zaken Omgevingswet, Casussen: verbinden opgedane kennis en mogelijkheden Omgevingswet en voorbereiding toepassingssessie 6.)
- Workshop 9 + (In deze Workshop is er een presentatie gegeven over de Omgevingswet (proces) en Omgevingstafel door Quirien en Jeroen de Bree.)
- ethics of care - hoe ver mag je gaan bij vroegsignalering dementie? + (In deze intervisie bespreken we mijn casus … In deze intervisie bespreken we mijn casus "ingrijpen bij 'niet-pluis' gevoelens dementie bij ouderen, "hoever ga je? Veel inzet is gemotiveerd vanuit de professional die vindt dat ingrijpen nodig is. Hoe ver ga je als overheid en zorgverlener bij het monitoren van burgers/patienten en ingrijpen in hun leven? Hoeveel 'eigen regie' heb je eigenlijk over dit dementieproces? </br>Daarbij vraag ik me af wat ik in deze situatie zou kunnen betekenen voor deze medemens. Hoe richten we onze samenleving in zodat mensen met deze ziekte zo lang mogelijk vanuit eigen regie kunnen verder leven? Wat moet daarvoor gebeuren en wanneer moet je je daar als professional mee bemoeien? je je daar als professional mee bemoeien?)
- Kennisbank + (In deze kennisbank vindt u onze onderzoeken, publicaties en projecten.)
- Toepassingssessie 3 + (In deze sessie is er teruggeblikt naar de oefening uit Workshop 3. Ook hebben we gezamenlijk een casus besproken. De oefening Rake Vragen heb ik uitgewerkt en toegevoegd in deze sessie.)
- Workshop 2 pqr-formule + (In deze workshop hebben we een begin gemaa … In deze workshop hebben we een begin gemaakt met het toepassen van de pqr-formule (wat, hoe en waarom) en is uitgelegd dat wanneer je een complex vraagstuk krijgt of een moeilijk gesprek hebt je de pqr-formule als handvat gebruiken. De pqr-formule is ook bij een praktijkvoorbeeld toegepast.s ook bij een praktijkvoorbeeld toegepast.)
- Workshop 5 + (In deze workshop hebben we het gehad over de plan, do, check en act, pdca-cyclus. Hoe gaan we om met de verschillende rollen die er zijn en de daarbij horende verantwoordelijkheden.)
- Workshop 6 + (In deze workshop is het interne proces m.b … In deze workshop is het interne proces m.b.t. de Omgevingswet besproken. Eenvoudige zaken kunnen via de snel service worden afgehandeld. Complexe zaken komen bij het intaketeam terecht. Het intaketeam beoordeelt het initiatief in de breedte, op thema's en interbestuurlijk. De bedoeling is een integrale, korte en krachtige analyse waarbij een eindoordeel wordt gegeven of het initiatief haalbaar is of niet.ven of het initiatief haalbaar is of niet.)
- Workshop 3 kritische vragen + (In deze workshop kregen we als opdracht om … In deze workshop kregen we als opdracht om -in kleine groepjes- de cultuur van de gemeente Veere te beschrijven en aan te geven hoe deze in de loop der jaren is veranderd. Verder zijn de kritische/rake vragen besproken waarmee je de wereldbeelden van de ander kan verkennen en kan komen tot verschillende oplossingen in een complexe situatie.ende oplossingen in een complexe situatie.)
- TKI Wetlands (Wetlands als voorzuivering voor milde ontzilting) + (In dit TKI Deltatechnologie project worden wetlands als voorzuivering voor milde ontzilting gebruikt om daarmee industriewater te produceren. Dit project is een samenwerking tussen HZ, Dow Benelux, Evides Industriewater en waterschap Scheldestromen.)
- Dementie Rilland + (In dit dementieproject is onderzocht hoe in Rilland zowel de fysieke als de sociale omgeving kan worden ingericht ter ondersteuning van mensen die maken hebben met dementie.)
- Item Omroep Zeeland: Toeristenseizoen van start + (In dit item vertelt collega Diana Korteweg Maris bij Omroep Zeeland meer over de verwachtingen voor komend toeristisch seizoen.)
- Circulair Onderhoud in de Maintenance- en Procesindustrie + (In dit project zullen verscheidene publiek … In dit project zullen verscheidene publieke en private partners samenwerken, onder leiding van het (Nederlandse) Kennis en innovatiecentrum Maintenance Procesindustrie (KicMPi) en de Belgian Maintenance Association (BEMAS), om de materiaal-voetafdruk van de procesindustrie in Zuid-Nederland en Vlaanderen te verkleinen en tegelijkertijd economisch voordeel te behalen.lijkertijd economisch voordeel te behalen.)
- De vraag achter de vraag vinden. + (In een gesprek/overleg met een burger of o … In een gesprek/overleg met een burger of ondernemer merk je soms dat je niet alle informatie krijgt of dat men -om verschillende redenen- niet alles vertelt. De niet-vertelde informatie kan essentieel zijn voor je antwoord of het besluit. Hoe krijg je dat boven water?</br>Een goede sfeer in het gesprek is dan belangrijk, hoewel je een bepaald wantrouwen ten opzichte van de overheid niet altijd weg kunt nemen. Je hebt als ambtenaar een machtspositie, omdat de burger/ondernemer alleen bij jou terecht kan.</br>Algemene wijze les van de PQR-techniek: bereid een gesprek voor en zorg dat je tijd hebt voor die voorbereiding.g dat je tijd hebt voor die voorbereiding.)
- Groeiende behoefte aan meer informatie over risico’s + (In februari 2021 is Panel Zeeland (voorheen: ZBpanel) bevraagd over risicobeleving, informatiebehoefte en zelf-/samenredzaamheid rond gevaar.)
- Terugblik februari: inspiratie over toeristische mobiliteit + (In februari is er binnen het Aanjaagprogramma Innovatie Vrijetijdssector op verschillende manieren aandacht besteed aan toeristische mobiliteit. Op zoek naar inspiratie over dit thema? Bekijk het overzicht en vind de inspiratie die bij u past.)
- Ports Energy and Carbon Savings + (In het Interreg 2 Zeeën-project Ports Ener … In het Interreg 2 Zeeën-project Ports Energy and Carbon Savings is onderzocht hoe kleine en middelgrote havens en jachthavens kunnen verduurzamen. Als één van de kennispartners heeft HZ University of Applied Sciences onder meer een rekenmodel ontwikkeld waarmee de havenbedrijven het economische potentieel van herbruikbare energiebronnen kunnen beoordelen. De havens zelf hebben geïnvesteerd in duurzame pilotprojecten.n geïnvesteerd in duurzame pilotprojecten.)
- Toerisme in Nederland (én Zeeland) groeit in de eerste helft van 2018 + (In het eerste half jaar van 2018 groeide h … In het eerste half jaar van 2018 groeide het aantal overnachtingen van Nederlandse en buitenlandse gasten in Nederland met 5%. In totaal brachten 21 miljoen gasten bijna 51,2 miljoen nachten in logiesaccommodaties door. Zowel het aantal Nederlandse (+5%) als het aantal buitenlandse gasten (+6%) groeide ten opzichte van het eerste half jaar van 2017. De stijging van het totaal aantal overnachtingen is ook in Zeeland goed te zien, waar het aantal overnachtingen in de eerste zes maanden groeide met 6% naar ruim 4 miljoen. Dat blijkt uit recente en voorlopige cijfers van het CBS uit de Statistiek Logiesaccommodaties.CBS uit de Statistiek Logiesaccommodaties.)
- Nieuwdorp Energieneutraal + (In het kader van het Masterplan Nieuwdorp … In het kader van het Masterplan Nieuwdorp wordt door burgers, ondernemers, organisaties en de gemeente Borsele nagedacht over een energieneutraal en klimaatbestendig Nieuwdorp. Twee groepen werken naar een lonkend perspectief: de Klimaatstraat Nieuwdorp. Deze groep houdt zich specifiek bezig met de het energieneutraal maken van Nieuwdorp.e het energieneutraal maken van Nieuwdorp.)
- Nieuwdorp Klimaatbestendig + (In het kader van het Masterplan Nieuwdorp … In het kader van het Masterplan Nieuwdorp wordt door burgers, ondernemers, organisaties en de gemeente Borsele nagedacht over een energieneutraal en klimaatbestendig Nieuwdorp. Twee groepen werken naar een lonkend perspectief: de Klimaatstraat Nieuwdorp. Deze groep houdt zich specifiek bezig met de het klimaatbestendig maken van Nieuwdorp. het klimaatbestendig maken van Nieuwdorp.)
- Sleutelfiguren in Borsele + (In het kader van het project Zorgzame Dorp … In het kader van het project Zorgzame Dorpen van de gemeente Borsele is een onderzoek uitgevoerd naar eigenschappen van sleutelfiguren die bijdragen aan het succes van burgerinitiatieven. De aanleiding voor dit onderzoek is de komst van de participatiesamenleving en de noodzaak dat burgers steeds meer zorgtaken van de overheid gaan overnemen. zorgtaken van de overheid gaan overnemen.)
- In gesprek over: duurzame verdienmodellen + (In het nieuwste webinar van Impuls Zeeland spreken we Harm Ijben (HZ Kenniscentrum Kusttoerisme) en Ageeth van Maldegem (HZ Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren) over duurzame bedrijfsmodellen.)
- Kwetsbare groepen en corona - lessons learned in Zeeland + (In het onderzoek wordt duidelijk welke imp … In het onderzoek wordt duidelijk welke impact het coronavirus heeft gehad op nieuwe en bestaande kwetsbare groepen in Zeeland. Ervaringen van professionals uit het sociaal domein (kwalitatief) worden naast cijfers (kwantitatief) gelegd. Zo ontstaat een verkennend beeld van de maatschappelijke gevolgen. De conclusies gaan in op de geleerde lessen uit de praktijk. in op de geleerde lessen uit de praktijk.)
- Partneroverleg Smart Services Bridge + (In het partneroverleg van SSB (Smart Servi … In het partneroverleg van SSB (Smart Services Bridge) van 13 mei 2022 heeft onze collega Frank Peeters toegelicht hoe hij in de komende maanden wil onderzoeken hoe de verschillende projectpartners grensoverschrijdend samenwerkten in diverse innovatie- en valorisatietrajecten. Hij zal hierbij in het bijzonder aandacht besteden aan de co-creatietechnieken die onderzoekers aanwendden in hun communicatie met collega-kennisinstellingen enerzijds en bedrijven uit Vlaanderen en Zeeland anderzijds.</br><br></br>Graag delen wij de onderzoeksopzet en tijdslijn met u.</br><br></br>Klik [https://projectenportfolio.nl/wiki/index.php/PR_00371 hier] voor meer informatie over het SSB-project en de bijdrage hieraan van het Kenniscentrum voor Ondernemen & Innoveren.aan van het Kenniscentrum voor Ondernemen & Innoveren.)