Deze pagina biedt een eenvoudige bladerinteractie voor het vinden van entiteiten met een eigenschap met een bepaalde waarde. Andere beschikbare zoekinteracties zijn de zoekpagina voor pagina-eigenschappen en de zoekopdrachtbouwer.

Op eigenschap zoeken

Een lijst van alle pagina's met de eigenschap "Profile text" met waarde "Hier komt zijn profiel". Omdat er een beperkt aantal resultaten is, worden ook nabije waarden weergegeven.

Hieronder staan 26 resultaten vanaf #1.

(vorige 50 | volgende 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500) bekijken.


    

Lijst van resultaten

  • Lisette Wijnia  + (Dr. Lisette Wijnia is lector OnderwijsexceDr. Lisette Wijnia is lector Onderwijsexcellentie Voortgezet Onderwijs. Het lectoraat is een samenwerkingsverband tussen de HZ University of Applied Sciences en het Roosevelt Center for Excellence in Education. Een belangrijke missie van het lectoraat is het waarborgen van de optimale ontwikkeling van iedere leerling, ongeacht zijn of haar niveau of ondersteuningsbehoefte. Dit lectoraat wordt gefinancierd door het Zeeuwse voortgezet onderwijs, die georganiseerd zijn in het Zeeuws Bestuurdersoverleg Onderwijs (ZBO). Na het behalen van haar vwo diploma startte Lisette met de studie psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze studeerde cum laude af en ontving haar masterdiploma in de afstudeerrichting onderwijs- en ontwikkelingspsychologie. Voor haar masterscriptie “motivatie in probleemgestuurd onderwijs” ontving zij in 2008 de Unilever Research Prize. In het hierop volgende jaar begon Lisette met haar promotieonderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Centraal hierin stond het onderwerp; “motivatie en prestatie in probleemgestuurd leren”. Het overkoepelende doel van dit proefschrift was om meer begrip te krijgen over motivatie en prestatie binnen probleem gestuurd onderwijs. In de studies beschreven in dit proefschrift kwamen twee centrale thema’s naar voren: het belang van het vinden van de juiste balans tussen de verantwoordelijkheid van de student en begeleiding vanuit de docent en de bruikbaarheid van tutorbeoordelingen in het voorspellen van studiesucces. In 2014 is zij cum laude gepromoveerd op dit onderzoek. Voor haar proefschrift heeft zij de studieprijs van Stichting Praemium Erasmianum ontvangen.n Stichting Praemium Erasmianum ontvangen.)
  • Mathilde Matthijsse  + (Dr. Mathilde Matthijsse is medewerker aan Dr. Mathilde Matthijsse is medewerker aan het lectoraat Healthy Region bij HZ University of Applied Sciences. Zij werkt als docent-onderzoeker bij drie projecten te weten ‘Ons Vrouwenpolder’ i.s.m. de Gemeente Veere en de Dorpsraad Vrouwenpolder; ‘Zeeuwse Elementen’ i.s.m. de GGD Zeeland en ‘Gezonde Kansen in de wijk’ i.s.m. de Gemeente Goes. Zij behaalde haar Master in Antropologie aan de Universiteit van Nijmegen in 2003 en werd doctor in de Antropologie aan Durham University, in het Verenigd Koninkrijk na afronding van haar promotieonderzoek naar de rollenverdeling tussen mannen en vrouwen in de familie en de gemeenschap in Noord Canada. Als actief sporter is zij geïnteresseerd in welzijn, gezonde voeding en gezonde leefstijl.ijn, gezonde voeding en gezonde leefstijl.)
  • Petra de Bil  + (Dr. Petra de Bil is hogeschoolhoofddocent Dr. Petra de Bil is hogeschoolhoofddocent en werkt als onderzoeker en studentenpsycholoog bij de HZ University of Applied Sciences. Samen met studenten deed ze o.a. onderzoek naar alcoholgebruik van jongeren, discriminatie onder jongeren en groepsvorming.</br>Na diploma’s Pabo, MO-A Nederlands en WO Psychologie promoveerde ze in 2016 op het onderwerp de rol van gedragsafstemming bij sociale uitsluiting.gedragsafstemming bij sociale uitsluiting.)
  • Vana Tsimopoulou  + (Dr. Vana Tsimopoulou is a civil engineer wDr. Vana Tsimopoulou is a civil engineer with expertise in the field of hydraulic engineering and flood risk management. She received her PhD in civil engineering at Delft University of Technology in 2015. For her PhD she developed analytical and numerical models to support risk-based decision making in water safety ventures in the Netherlands and Japan. Vana has worked as a consultant for several companies such as Van Oord, HKV Consultants and Lynkeus Srl, and she has been involved in projects in many countries including the Netherlands, Turkey, USA, Bulgaria, Japan, Indonesia, and Saudi Arabia. Since 2015 she has increasingly dedicated time in education in the roles of associate lecturer in probabilistic design at IHE-Delft Institute for Water Education and lecturer in safety and security management at The Hague University of Applied Sciences. </br>She joined the Building with Nature group of HZ University of Applied Sciences in 2020 as a project leader of the Hedwige-Prosperpolder research. Her current educational activities involve teaching coastal engineering and coastal management as well as thesis supervisions.management as well as thesis supervisions.)
  • Joost Stronkhorst  + (Dr. ing. Joost Stronkhorst is onderzoeker Dr. ing. Joost Stronkhorst is onderzoeker integraal kustbeheer bij Deltares in Delft en lector Building with Nature aan de HZ. In de loop der jaren is hij betrokken geweest bij de uitvoering van de Deltawerken, het terugdringen van zeevervuiling en kustlijn management om duinen en stranden te behouden. Hij werkt in binnen- en buitenland aan Building with Nature oplossingen die bijdragen aan waterveiligheid en regionale kustontwikkelingen.eiligheid en regionale kustontwikkelingen.)
  • Jakolien van der Meer  + (Dr. ir. Jakolien van der Meer is wiskundigDr. ir. Jakolien van der Meer is wiskundige met een specialisatie in numerieke analyse en stromingsleer, optimalisatie en geowetenschappen. Jakolien heeft veel ervaring met numerieke berekeningsmethoden, modelering en simulaties. </br></br>Ze is werkzaam als docent-onderzoeker bij het lectoraar Supply Chain Innovation van HZ University of Applied Sciences. Daar is ze betrokken bij het Zero Emissie-project. Ze heeft onder meer een tool ontwikkeld die bedrijven helpt om een strategische keuze te maken in de transitie naar elektrische vervoersmiddelen. </br></br>Verder werkt zij mee aan het FTMAAS-project als onderzoeker, waarvoor zij onder andere een simulatie opzet om informatieprocessen inzichtelijk te maken in de aankomst en wachttijden van leveranciers. </br></br>Eerder was zij werkzaam bij de TU Delft als PhD-student op het raakvlak van aardwetenschappen en toegepaste wiskunde en als technisch consultant bij Sioux LIME waar zij onder andere werkte aan een project voor ASM op het gebied van procesoptimalisatie. Jakolien heeft een master en bachelor in toegepaste wiskunde.master en bachelor in toegepaste wiskunde.)
  • Gert Jacobusse  + (Drs. Gert Jacobusse is docent-onderzoeker Drs. Gert Jacobusse is docent-onderzoeker voor het lectoraat Data Science, en in het bijzonder geïnteresseerd in Predictive Analytics. In dat vakgebied worden historische data benut om relaties te onderzoeken tussen variabelen. Deze relaties geven inzicht om processen beter te begrijpen, maar kunnen ook helpen om bepaalde doelvariabelen te voorspellen. Verder heeft hij expertise op het gebied van onderzoeksopzet en statistische toetsing voor data vraagstukken.</br></br>Naast zijn werkzaamheden voor het lectoraat is Gert actief als ondernemer op het gebied van Data Science (www.rogatio.nl). Hij werkt voor verschillende opdrachtgevers aan innovatieve toepassingen van Data Science, waaronder verkoopprognoses en product aanbevelingen. Daarbij doet hij mee aan Data Science competities op www.kaggle.com, waar bedrijven hun data aan onderzoekers beschikbaar stellen om oplossingen te verkennen door middel van analyse competities. Hier heeft hij diverse competities gewonnen en een hoge positie (nummer 7) bereikt op de internationale ranglijst.</br></br>Gert is opgeleid in Methoden en Technieken van Psychologie, ook wel Psychometrie, aan de Universiteit Leiden (1999-2003) en heeft sinds die tijd Data Science toegepast op meerdere vakgebieden. Voor TNO heeft hij gewerkt aan het opzetten en uitvoeren van statistische analyse binnen epidemiologisch onderzoek, en het statistisch beoordelen van onderzoeksopzetten en onderzoeksrapportages. Voor het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft hij als onderzoeker bijgedragen aan projecten waarin diverse overheidsdiensten (o.a. politie, opsporingsdiensten, belastingdienst, IND, UWV) gegevens delen en onderzoek doen naar het gebruik van Intelligente Data Analyse.het gebruik van Intelligente Data Analyse.)
  • Peter Kruizinga  + (Drs. Peter Kruizinga is senior lecturer enDrs. Peter Kruizinga is senior lecturer en researcher bij het lectoraat Healthy Region. Hij doet promotieonderzoek bij Wageningen University & Research Centre naar de ontwikkeling van Zeeland als gezonde regio en is verbonden aan het Centre for Space, Place & Society (i.o.) aan de WUR. Hij vertegenwoordigt HZ University of Applied Sciences in de European Spas Association en is lid van het Management Committee van de Cost Action ToBeWell, een Europees project op het gebied van ecosystem services and wellbeing (over de relatie tussen natuur en wellbeing). </br></br>Specialisaties: health tourism, wellness tourism, medical tourism, care tourism, wellbeing, corporate wellbeing, positive health, nature & health, lifestyle, health region development.re & health, lifestyle, health region development.)
  • Aad Smaal  + (Emeritus Prof. dr. Aad Smaal is lector AquEmeritus Prof. dr. Aad Smaal is lector Aquaculture in Delta Areas. His research focuses on the role of shellfish in the ecosystem and the many functions they perform. This not only concerns cultivation and harvesting, but also the role in water and nature management. In addition, oysters are considered as bio-builders for coastal defense. After studying biology at Free University Amsterdam, Aad joined TNO in Delft. In 1980 he transferred to the environment department of the Delta Department of Rijkswaterstaat in Middelburg. In 1997 he defended his dissertation at the University of Groningen and took up the position of head of the Aquaculture department at RIVO in Yerseke. In 2007 he was appointed as special professor of sustainable shellfish culture at Wageningen University. Until 2017 he worked as a senior researcher at Wageningen Marine Research in Yerseke. In addition to his work as a researcher, Aad has served on the board of directors of the European Aquaculture Society and received the honored life member award from the National Shellfish Association of the USA in 2017. In addition, he has been a member of the Advisory Council of the Delta Academy of the Hogeschool Zeeland and is currently board member of the Zilte Academy Zeeland. TEST member of the Zilte Academy Zeeland. TEST)
  • Emma McAteer  + (Emma McAteer is the Coordinator of the WatEmma McAteer is the Coordinator of the Water Technology Research Group within HZ University of Applied Sciences. She joined HZ in 2015 and in her capacity as researcher and now coordinator of this group she has worked on various projects covering themes such as fresh water reuse in the forms of GO-Fresh II, FRESH4Cs (Alternative Fresh Water resources for Coastal Areas), Robust water system Zeeuws-Vlaanderen and also resource recovery and reuse in the form of NEREUS (New Energy and Resources for Urban Sanitation).</br>Aside from her work with the research group Emma is a lecturer in water technology for the Bachelor Programme BSc Water Management: Aquatic Eco Technology.</br>Emma graduated with a Master in Environmental Engineering from Queen’s University of Belfast, Northern Ireland in 2010 and worked for several years as a process engineer for small-scale domestic and commercial biological wastewater treatment plants in Northern Ireland before joining HZ.nts in Northern Ireland before joining HZ.)
  • Esther van Sprundel  + (Esther werkt sinds 2009 als onderzoeker biEsther werkt sinds 2009 als onderzoeker bij het Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving en haar voorgangers. Zij heeft in 2002 haar doctoraaldiploma Beleids- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg gehaald. Voordat zij in Zeeland terecht kwam heeft ze onderzoeken uitgevoerd voor de Rechtbank Breda en Het Oogziekenhuis Rotterdam. Esther is projectleider van verschillende onderzoeksprojecten binnen het sociaal domein, waaronder de Jeugdmonitor Zeeland. Daarnaast is Esther geïnteresseerd in nieuwe methoden om resultaten van onderzoek op een toegankelijke manier te presenteren aan een breed publiek, bijvoorbeeld via dashboards en datavisualisaties.beeld via dashboards en datavisualisaties.)
  • Eva Hartog  + (Eva Hartog is researcher at the research gEva Hartog is researcher at the research group Aquaculture in Delta areas at HZ University of Applied Sciences. She graduated with a BSc in Water Management and joined the HZ University of Applied Sciences in 2013, after working at Wageningen Marine Research and the NIOZ. Her work at the HZ University of Applied Sciences is mainly focused on applied research related to shellfish ecology and shellfish farming. Currently she is working on projects covering themes such as improving yield and making mussel and oyster production more sustainable. In addition to that, she is involved in projects regarding oyster spat settlement, where knowledge is gained by applied research. The best way to promote all these projects for students to contribute in the research is telling them: ‘practical and applied research in aquaculture subjects is extremely challenging and very interesting. It is really fulfilling to see farmers use your ideas in practice!’o see farmers use your ideas in practice!’)
  • Eva Legemate  + (Eva Legemate is sinds januari 2022 onderdeEva Legemate is sinds januari 2022 onderdeel van ons team in haar rol als accountmanager Health, Education & Wellbeing. Voor Eva is het thema ‘(het verbeteren van) kwaliteit van leven’ altijd een belangrijke motivator geweest. Zowel tijdens haar research master Epidemiologie & Publieke gezondheid als binnen haar vorige functie als accountmanager binnen de farmacie. Ook als accountmanager voor het sociaal maatschappelijke domein staat dit thema vaak weer centraal. Eva is een go-getter, ze pakt projecten graag met beide handen aan. Wanneer zij merkt dat haar gesprekspartners net zo enthousiast worden als zij over een onderwerp, krijgt zij nog meer energie om die éne match te vinden.t zij nog meer energie om die éne match te vinden.)
  • Flavia Simona Cosoveanu  + (Flavia Simona Cosoveanu is a lecturer-reseFlavia Simona Cosoveanu is a lecturer-researcher at the Resilient Deltas research group since October 2018. She studied Environmental Sciences Bachelor at Alcala University (Spain, 2012) and Land and Water Management Master at Wageningen University (The Netherlands, 2016). At HZ, she teaches the following courses: Water Governance, Research Methodologies I and II and Hydrology. Within the group, she has been involved in the FRAMES project and currently, in the SARCC project. Both projects focus on flood risk management and adaptation in coastal areas. Moreover, she started recently a PhD project on experimental governance of climate adaptation in coastal regions in collaboration with Utrecht University.</br></br>See also my LinkedIn page https://www.linkedin.com/in/fscosoveanu/e https://www.linkedin.com/in/fscosoveanu/)
  • Frank Peeters  + (Frank Peeters is handelsingenieur van opleFrank Peeters is handelsingenieur van opleiding en sinds 2003 verbonden aan de HZ University of Applied Sciences. </br>Hij doceert Information Literacy aan international business studenten en begeleidt minorstudenten bij diverse onderzoeksopdrachten. Daarnaast participeert hij als onderzoeker in het Interreg-project rond Circular Bio-based Construction Industries.</br></br>Frank heeft grote affiniteit met digitale technologieën, een scherp oog voor detail en een drive to get things done.or detail en een drive to get things done.)
  • Gabrielle Verbeeke  + (Gabriëlle Verbeeke werkt sinds 2017 als onGabriëlle Verbeeke werkt sinds 2017 als onderzoeker bij het lectoraat Aquaculture in Delta Areas. De HZ University of Applied Sciences is geen onbekend terrein. Gabriëlle heeft Aquatische Ecotechnologie aan de hogeschool gevolgd. Ze studeerde af in de onderzoeksgroep aquacultuur op de kwalitatieve en kwantitatieve kweek van de mariene microalgensoort Rhodomonas sp. onder begeleiding van Christos Latsos.</br>Na haar diploma is ze meteen aan de slag gegaan bij de onderzoeksgroep. Ze werkt onder meer aan het project Kustlaboratorium in het natuurgebied Waterdunen. Het kustlaboratorium dient als proeftuin voor zilte teelten. Samen met ondernemers worden nieuwe ideeën worden geprobeerd.rs worden nieuwe ideeën worden geprobeerd.)
  • Gabriëlle Rossing  + (Gabriëlle traint studenten, docenten en heGabriëlle traint studenten, docenten en het werkveld in de systeemaanpak voor het vinden van breed gedragen oplossingen voor complexe, maatschappelijk relevante uitdagingen. Daarvoor coacht zij (aanstaande) professionals in het voeren van constructieve gesprekken, het ontwikkelen van een nieuwsgierige en reflecterende houding en in systeemdenken. Gabriëlle bevordert hiermee een proces van Leven Lang Leren en de vorming van Coalitions of the Willing die gezamenlijk op zoek gaan naar gewenste verbeteringen. Op dit moment ontwikkelt zij rijke leer-werkomgevingen, zoals praktijkonderzoeksprogramma’s en living labs, om voornoemde competenties in te ontwikkelen. Gabriëlle werkt sinds 2013 aan HZ University Of Applied Sciences. Eerder werkte zij bij de denktank Centre of Sustainable Consumption and Production in Duitsland en studeerde zij Milieukunde en Biologische Productiewetenschappen in Wageningen.sche Productiewetenschappen in Wageningen.)
  • Gertrude van de Ketterij  + (Gertrude van de Ketterij is afgestudeerd aGertrude van de Ketterij is afgestudeerd als eerstegraads docent Geschiedenis (Universiteit Leiden). Zij geeft les op Nehalennia Kruisweg aan onderbouwleerlingen van Kader en zowel onder- als bovenbouwleerlingen van MAVO. Daarnaast is zij mentor van een tweede klas Kader-MAVO en begeleid zij ook de leerlingenraad.</br>Gertrude werkt momenteel aan een promotieonderzoek over het onderwerp stadsstichting en stadsvorming in de Vroegmoderne Tijd, waarbij haar woonplaats Arnemuiden de casus is. Tijdens haar docentenopleiding bij het ICLON deed ze een afstudeeronderzoek naar de moeilijkheden die leerlingen ervaren bij de vakvaardigheid ‘standplaatsgebondenheid’.</br></br>In haar lessen geschiedenis probeert Gertrude vooral om interesse voor het vak op te wekken door verschillende werkvormen te gebruiken. Naast informatie en opdrachten uit het boek gebruikt ze veel filmpjes en spelvormen. Daarnaast is er soms ook ruimte voor een extra project zoals het ontwikkelen en organiseren van een tentoonstelling rondom de Tweede Wereldoorlog door bovenbouwleerlingen. </br></br>Als mentor en docent op een vmbo-school heeft Gertrude regelmatig te maken met leerlingen die motivatieproblemen hebben. Haar streven is door meer onderzoek te doen op dit gebied en een duidelijke vertaling hiervan te maken richting de werkvloer, docenten verder te helpen om beter met de motivatieproblematiek om te gaan. </br></br>Gertrude is niet werkzaam voor de HZ University of Applied Sciences, echter wel verbonden aan het HZ-lectoraat Onderwijsexcellentie Voortgezet Onderwijs als onderzoeker.ntie Voortgezet Onderwijs als onderzoeker.)
  • Hans Dekker  + (Hans Dekker is als Hogeschool Hoofddocent Hans Dekker is als Hogeschool Hoofddocent verbonden aan de Academie voor Economie & Management van HZ. Tevens is hij auteur en bewerker van diverse boeken op het gebied van verkoop. Naast zijn expertise op het gebied van Sales, heeft hij heeft een grote voorliefde voor onderzoeksmethodologie en -filosofie in het algemeen en Business Intelligence & Analytics in het bijzonder. In 2016 is Hans gepromoveerd aan de School of Management van Bradford University op het gebied van persoonlijk verkoop. Tevens heeft hij een Master of Science Bedrijfskunde behaald aan de Nyenrode Business Universiteit en is hij een trotse alumnus van de opleiding Commerciële Economie van de HZ. Voordat hij in 2000 aan de HZ begon, is hij actief geweest in de verkoop van copiers en printers. Op de HZ heeft hij de economische opleidingen geleid en is hij Marketing Manager van de HZ geweest. Naast het op de kaart zetten van de specialisatie Business Intelligence & Analytics binnen het Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren, concentreert hij zich op Sales Analytics. Ook is hij werkzaam voor het Centre of Expertise Biobased Economy. Daarnaast geeft Hans met veel plezier les in de Minor From (big) data to (big) business en verkoop- en onderzoeksvaardigheden in de opleidingen Commerciële Economie en Communicatie.n de opleidingen Commerciële Economie en Communicatie.)
  • Marchiano Hijman  + (Hello, My name is Marchiano Hijman and I aHello, My name is Marchiano Hijman and I am the secretary of the HZ Green Office. I am born and raised in Vlissingen and currently study Finance and Control at the HZ. I really wanted to do something with community development and sustainable development and the Green Office really helped me combine these two. I support the goals of the Green Office and believe that they really make a difference both inside and outside the school.erence both inside and outside the school.)
  • Rebecca Hart  + (Hi my name is Rebecca. I'm studying InternHi my name is Rebecca. I'm studying International Business. After travelling to the USA, the UK, and South Korea I'll now be doing my graduation internship here at the HZ Green Office in the Netherlands. For almost a year I've been supporting the Green Office, helping with projects and the overall organisation. My goal is to help establish the HZ Green Office further and to truly embed it into the university and the surrounding community. Giving students the inspiration and tools to work on sustainable goals for themselves and a healthy study environment.hemselves and a healthy study environment.)
  • Testgebruiker2okt2024444  + (Hi! I'm Aaron, from the United States. I jHi! I'm Aaron, from the United States. I joined the Green Office in September 2023 because I've been concerned about the direction the world leans in regards to climate and sustainability. I was also looking to meet people as a new student in The Netherlands- and what surprised me the most is that people are looking to meet me! Part of it is that I was raised in an environmentally conscious way, but regardless people in the Green-Office circles are super friendly and always willing to chat. Among GO activities, I especially like gardening and growing my own food, which (official secret!) makes it taste 3x better.fficial secret!) makes it taste 3x better.)
  • Ingrid de Vries  + (Hi, I’m Ingrid de Vries and I am the initiHi, I’m Ingrid de Vries and I am the initiator and coordinator of the HZ Green Office. In adition, i am a lecturer and researcher in circular economy and sustainability, running several local and European projects on this topic. I think it’s important that teachers and schools “walk the talk”; set the right example. The HZ Green Office offers a great opportunity to enhance sustainability at our University. We do this by: 1) organizing awareness events aiming to build a green culture2) participating in events of our external local and global partners3) helping the school to take measures to further green our school operationally 4) exploring more innovative solutions through research; our own school as a living lab for sustainability! Many of our projects do not take place in boring classrooms, but outside: in the open air. The HZ Green Office allows us to tackle our global sustainability challenges on a local scale; think global, act local!Basically everyone can team up with the green office: whether you are a student, teacher, supporting staff or an external stakeholder. Join the Green Office and have fun whilst doing good!een Office and have fun whilst doing good!)
  • Merel van de Woestijne  + (Hi, my name is Merel! I am 22 years old anHi, my name is Merel! I am 22 years old and I am a 3rd year student in Pedagogy. For the last couple of years, I joined in with a few HZ Green activities every now and then. Then, last year, I joined different small initiatives all over in Middelburg, including upcycling courses at Kilosale Zeeland, which inspired me to join more sustainable activities locally. I firmly believe that a greater world starts nearby. Seeing what beauty can be found, created and managed, will make an environment that doesn't value nature at all, less normal. I have been positively surprised by the range of students that attend each week, and I am glad to see the group having eyes for our individual talents to contribute in ways that come natural to us.ontribute in ways that come natural to us.)
  • Yana Hadzhigergieva  + (Hi, my name is Yana Hadzhigeorgieva and I Hi, my name is Yana Hadzhigeorgieva and I am currently a mobility project intern at the HZ GO. I am responsible for measuring and reducing the CO2 emissions of the HZ and leading a small project team. My study program is International Business and my interests are connected to Sustainable development and Management. </br>What I really like about working for the GO is the various sustainable project with the aim of not only make the HZ greener but also improving our community. Moreover, all the activities of the GO are connected to the United Nations SDG's which aim for a better and more sustainable future. for a better and more sustainable future.)
  • Hilde Kooiker - Den Boer  + (Hilde studeerde in 1998 af als leerkracht Hilde studeerde in 1998 af als leerkracht basisonderwijs. Daarna studeerde zij Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Zij was tien jaar werkzaam in het basisonderwijs als groepsleerkracht en intern begeleider. Sinds september 2012 is zijn docent Nederlands aan de pabo. Taalontwikkeling, en met name de manier waarop kinderen leren lezen en schrijven, heeft altijd al haar warme belangstelling gehad. Er is al veel bekend over de processen die plaats vinden tijdens het lezen en schrijven en de factoren die daarop van invloed zijn. Deze kennis wordt echter nog niet altijd vertaald naar de onderwijspraktijk. In april 2018 is Hilde gestart met een promotieonderzoek waarin zij verkent welke mogelijkheden er zijn om het werken aan lees- en schrijfvaardigheden te integreren in onderwijs in Wetenschap & Technologie en onderzoekt wat het effect van deze integratie is op de leeropbrengsten van leerlingen in de bovenbouw van de basisschool. We zien dat het taalonderwijs momenteel sterk verkaveld is, dit geldt zowel voor deelvaardigheden binnen taal als voor het taalonderwijs ten opzichte van andere vakken. De taalkennis die leerlingen zich in de taalles eigen maken, wordt door leerkrachten nauwelijks ingezet bij andere vakken. In de vakspecifieke Trendanalyse 2015 van de SLO worden het ontkavelen van het taalonderwijs en het zoeken naar mogelijkheden om vakoverstijgend te werken aan taalonderwijs dan ook genoemd als actiepunten om het taalonderwijs te versterken.ctiepunten om het taalonderwijs te versterken.)
  • Hans de Bruin  + (Hoe vooruitgang te boeken tussen mensen meHoe vooruitgang te boeken tussen mensen met verschillende wereldbeelden. Mijn motivatie is een idealistische. Hoe maken we samen de wereld een beetje beter? Als lector Expertise- en Valorisatiemanagement houd ik me bijna dagelijks bezig met deze vraag: hoe kunnen we elkaars expertise zo benutten dat we samen de goede dingen doen? Ik werk op een breed terrein van onderwerpen, omgevingsmanagement, energietransitie, mobiliteit, maar net zo goed voor vraagstukken op het gebied van dementie of kanker. Studenten maken kennis met de wetenschappelijke benadering van het systeemdenken. Drie competenties zijn hierbij van belang, namelijk conceptueel denken, kritisch reflecteren en verbinden. Met deze competenties kun je de 'veranderingsfacilitator ' worden waar we naar streven. We doen dit samen, aan de hand van inhoud en met oefeningen. We leren elkaar te bevragen: wat is je doel en wat zijn je aannames? Zo ontdekken we dat mensen verschillende wereldbeelden, aannames en overtuigingen hebben. Welke stappen kun je uiteindelijk zetten die beargumenteerd wenselijk en cultureel haalbaar zijn? De theorie die we hiervoor gebruiken is de sociale theorie van een duurzame samenleving. Ik ben in 1987 afgestudeerd als informaticus aan de TU Delft en in 1995 gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast mijn werk aan onderzoeksuniversiteiten en bij de HZ heb ik ervaring opgedaan als software engineer en consultant in het bedrijfsleven.gineer en consultant in het bedrijfsleven.)
  • Andrea Kiss  + (I come from Hungary and I study Civil EngiI come from Hungary and I study Civil Engineering and I am joining the Green Office, because I think that sustainability is the key to our future regarding all aspects of life, innovation, industry an so on. In my opinion, by participating in the actions of the Green office I can do something for the environment and later I will be able to adapt my experiences into my professional career. More specifically, I want to work on the project of waste sepatarion at APV and the HZ.ect of waste sepatarion at APV and the HZ.)
  • Iarima Mendonça  + (Iarima Mendonça is a researcher in the fieIarima Mendonça is a researcher in the field of Water Technology at HZ University of Applied Sciences. She achieved her Bachelor’s degree in Chemical Engineering at PUC Minas University, in Brazil, in 2019. Iarima started at HZ by participating in the Living Lab Biobased Brazil programme, in which she assisted the study of an Ion Exchange lab-setup; a collaborative project between HZ and Evides Industriewater. </br>Iarima joined the research group in 2020 and is currently working on the NEREUS (New Energy and Resources for Urban Sanitation) project, by studying resource recovery and the modeling and optimization of the related processes. Along with this research, Iarima is also involved in assisting students in the current assignments.sting students in the current assignments.)
  • Marloes Leijnse  + (Ik ben als docent wiskunde werkzaam op de Ik ben als docent wiskunde werkzaam op de Nehalennia SSG locatie Breeweg. Daarnaast ben ik mentor van een brugklas. Als docentonderzoeker ben ik betrokken bij het lectoraat onderwijsexcellentie voor het VO. Mijn onderzoek gaat over het gebruik en effectiviteit van studieplanners in klas 1 en 2 van de havo en het VWO.ers in klas 1 en 2 van de havo en het VWO.)
  • Anton Bil  + (Ik doe onderzoek om technische input te leIk doe onderzoek om technische input te leveren voor de Semantische Wiki, opslag van Semantische data, en projecten als Scithos en IKnow How.</br>De belangrijkste bijdragen in de afgelopen jaren lagen op het gebied van het algemeen technisch ontwerp van het Projectenportfolio, de analyse van toeristische data voor Scithos, de semantische zoekmachine en het ontwerp van een spel voor I Know How, en de koppeling van dit spel met de geleerde lessen die in de semantische wiki zijn opgeslagen.ie in de semantische wiki zijn opgeslagen.)
  • Daniek Nijland  + (Ik zet me graag in voor toekomstbestendigeIk zet me graag in voor toekomstbestendige bestemmingen, waar al het moois door bezoekers beleefd kan worden en waar toerisme een zo groot mogelijke positieve bijdrage levert aan het woon- en leefklimaat voor inwoners. Met de kennis die we ontwikkelen draagt het Kenniscentrum daaraan bij. Ook vind ik de combinatie van de Zeeuwse context en de landelijke context (CELTH) erg leuk. Ik kan goed analyseren, ben leergierig en vind het een uitdaging om me te verdiepen in complexe opgaven. Met mijn positief kritische instelling probeer ik ons onderzoek telkens verder te verbeteren, waarbij ik het belangrijk vind dat dit zo goed mogelijk aansluit op de informatiebehoefte vanuit beleidsmakers en de sector. Mijn integrale blik helpt om de verbinding te leggen met andere thema’s en domeinen die raken aan toerisme.</br></br>Mijn expertise ligt vooral bij de sociaal-maatschappelijke impact van toerisme, vakantieparken, ruimtelijke ordening en cultureel erfgoed. Ik doe onder andere onderzoek naar steun voor toerisme onder inwoners, kennisontwikkeling voor een duurzame spreiding van het toerisme in de Scheldedelta (Interreg VL-NL Beleefbare Schelde), en methoden voor het meten van balans. Daarnaast vertegenwoordig ik CELTH binnen diverse landelijke gremia en werk ik aan kennisontwikkeling voor het thema leefomgeving van de CELTH-Agenda Bewuste Bestemmingen.</br></br>Naast mijn werk houd ik natuurlijk zelf ook van reizen, spreek ik 5 talen en ga ik behalve naar Zeeland ook graag naar italië op vakantie!Zeeland ook graag naar italië op vakantie!)
  • Ilona Vermare-Hoefkens  + (Ilona werkt sinds november 2019 voor HZ NeIlona werkt sinds november 2019 voor HZ Nexus als accountmanager Business, Vitality & Hospitality. Zij heeft een brede interesse en achtergrond in diverse sectoren (van facilitymanagement tot aan innovatief ondernemerschap in de zorgsector). Haar brede generalistische kennis zet ze graag in ten behoeve van vraagstukken die raakvlak hebben met de SDG-goals. Daarbij houdt ze graag de belangen van de verschillende gesprekspartners in het oog. Het maakt Ilona niet uit hoe groot of klein het vraagstuk is, zolang het studenten maar in de gelegenheid stelt om mee te kijken binnen hun toekomstige werkveld. Ilona is een geboren en getogen Zeeuwse en heeft hier een breed netwerk welke zij graag inzet om voor jou tot een perfecte match te komen.t om voor jou tot een perfecte match te komen.)
  • Ineke Nelissen  + (Ineke Nelissen is kinder- en jeugdpsycholoIneke Nelissen is kinder- en jeugdpsycholoog en gespecialiseerd in positieve psychologie. Zij is werkzaam als overkoepelend gedragswetenschapper bij Stichting Respont en als schoolpsycholoog op VSO de Argo in Terneuzen en Hulst. Daarnaast heeft zij een praktijk voor kind & jeugdpsychologie in Made. Als gedragswetenschapper binnen Stichting Respont en op VSO de Argo levert Ineke een bijdrage aan het voorbereiden van kinderen en jongeren met een specifieke onderwijsbehoefte. Het gaat hierbij om kinderen en jongeren die een ‘extra steuntje in de rug’ nodig hebben om hun talenten optimaal te kunnen ontplooien. Hierbij ligt de focus op persoonlijke ontwikkeling, kwalificatie (het verkrijgen van een diploma, het doorstromen naar een vervolgopleiding en/of het begeleiden naar de arbeidsmarkt of de dagbesteding) en socialisatie (optimaal kunnen functioneren in de samenleving). Stichting Respont biedt haar leerlingen een passend ontwikkelings-, opbrengst- en toekomstgericht onderwijsprogramma. Dit programma wordt gevolgd binnen een leeromgeving die de ontwikkelingsmogelijkheden optimaal stimuleert en die leerlingen volledig tot hun recht laat komen. Met haar bijdrage aan het Lectoraat Onderwijsexcellentie Voortgezet Onderwijs wilt Ineke een bijdrage leveren aan het uitwisselen en delen van expertise en ervaring op het gebied van onderwijsontwikkeling tussen het regulier onderwijs en de scholen van Stichting Respont. Ineke is niet werkzaam voor de HZ University of Applied Sciences, echter wel verbonden aan het HZ-lectoraat Onderwijsexcellentie Voortgezet Onderwijs als onderzoeker.ellentie Voortgezet Onderwijs als onderzoeker.)
  • Ingrid Snijders  + (Ingrid heeft managementwetenschappen gestuIngrid heeft managementwetenschappen gestudeerd. Zij heeft ruim 17 jaar ervaring in het onderwijs, onder meer in de rol van kwaliteitszorgmedewerker, coördinator, studieloopbaancoaching, docent onderzoeksvaardigheden en (service) marketing, afstudeerbegeleider en docent-onderzoeker. Momenteel voert zij promotieonderzoek naar duurzame relaties in het hoger onderwijs uit. Ze onderzoekt het effect van de kwaliteit van de relatie tussen studenten en hun opleiding op betrokkenheid van studenten, hun loyaliteit zowel tijdens als na hun studie en hun studiesucces. Voor dit promotieonderzoek is zij beloond met de NWO Promotiebeurs voor Leraren. </br></br>Waarom onderzoek naar onderwijsexcellentie in het primair onderwijs voor mij interessant is? </br>Vanuit mijn rol als docent wil ik graag weten hoe studenten en leerlingen hun onderwijs beleven. Niet alleen vind ik het van belang dat zij plezier hebben in hun onderwijs/studie, maar ook hoe zij het beste uit zichzelf kunnen halen en daarmee succesvol kunnen zijn. Mijn promotieonderzoek “Duurzame relaties in het Hoger Onderwijs” ben ik gestart in februari 2015. Het onderzoek gaat in op de manier waarop hogescholen omgaan met en gericht zijn op de student van tegenwoordig. Het speelt hiermee in op trends en actuele problematiek in het Hoger Onderwijs zoals uitval en langstudeerders. Naar analogie van klantgerichtheid in het bedrijfsleven, wordt het belang van studentgerichtheid en het aangaan van (lange termijn) relaties steeds meer ingezien door hoger onderwijsinstellingen. In dit onderzoek wordt daarom de kwaliteit van de relatie tussen studenten en hun opleiding (d.i. relatiekwaliteit) onderzocht en het effect daarvan op studentengagement (studiebeleving), -loyaliteit en studiesucces. </br></br>Dit wordt gedaan aan de hand van vier deelstudies die onderdeel zijn van het uiteindelijke proefschrift:</br>#Uit welke aspecten bestaat de door de studenten gepercipieerde relatiekwaliteit;</br>#Welk effect heeft deze relatiekwaliteit op studentengagement, -loyaliteit en studiesucces; </br>#Hoe verhouden deze variabelen zich in het verloop van de studie;</br>#(Hoe) heeft relatiekwaliteit een (in)direct effect op alumniloyaliteit? </br></br>Onderzoekinteresses: Education, Student/faculty interactions, Relationship Quality, Student Engagement, Student Loyalty, Alumni Loyalty, Study succes. SEM. CITty, Alumni Loyalty, Study succes. SEM. CIT)
  • Irene Fierloos  + (Irene heeft een achtergrond in interdiscipIrene heeft een achtergrond in interdisciplinaire sociale- en gezondheidswetenschappen en is bezig met de afronding van haar PhD bij de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC. Sinds april 2021 werkt ze als onderzoeker op het ‘I Know How’ project van de onderzoeksgroep EVM. In dit project wordt een interactieve digitale tool ontwikkeld voor én door werknemers met kanker en hun werkgevers om regie over het re-integratieproces te versterken. De tool zal de komende jaren worden geëvalueerd.</br> </br>Irene zoekt naar verbinding tussen wetenschap, beleid én praktijk. Door nauw samen te werken met de doelgroep worden er vernieuwende onderzoeksvragen gesteld. Zo blijft wetenschappelijke kennis niet bij een rapport, maar draagt het bij aan het vinden van vernieuwende oplossingen die daadwerkelijk een verschil maken in de praktijk.rkelijk een verschil maken in de praktijk.)
  • Iris van de Velde  + (Iris van de Velde BN MSc is docent-onderzoIris van de Velde BN MSc is docent-onderzoeker bij HZ University of Applied Sciences. Docent binnen de Academie voor Zorg en Welzijn bij de opleiding verpleegkunde en onderzoeker vanuit het lectoraat Healthy Region. Het begeleiden en coachen van verpleegkunde studenten in het projectmatig werken en het afstudeerproces zijn taken waar zij zich dagelijks voor inzet. Iris is daarnaast ook nog werkzaam als verpleegkundig hoofd in de ouderenzorg bij Ter Weel Goes. Onder andere om deze reden ligt haar specialisatie binnen verpleegkunde en dan voornamelijk in de ouderenzorg. Tevens heeft zij ook ervaring met het uitvoeren van onderzoek en verbeterprojecten binnen een ziekenhuissetting.terprojecten binnen een ziekenhuissetting.)
  • Jan Maas  + (Jan heeft bijna 30 jaar gewerkt bij energiJan heeft bijna 30 jaar gewerkt bij energiebedrijf DELTA in diverse functies op het gebied van opwekking en transport van elektriciteit. In 2017 is hij toegetreden tot het Lectoraat Delta Power als docent-onderzoeker (40%).</br>Hij houdt zich vooral bezig met de onderzoeksgebieden Energie uit Water en Waterstof.ksgebieden Energie uit Water en Waterstof.)
  • Janneke Jol  + (Janneke is coördinator Kenniscentrum KusttJanneke is coördinator Kenniscentrum Kusttoerisme.</br></br>Plannen, organiseren, overzicht houden en ontzorgen. Dat zijn de taken van Janneke bij het kenniscentrum. Ze ondersteunt haar collega’s bij uiteenlopende projecten: van de organisatie van een evenement, tot het plannen van een meeting en van de voorbereiding van een visitatie tot projectplanning. </br>Een van haar passies is reizen, met name in Europa en dan in het bijzonder Scandinavië, Schotland en de Alpen.zonder Scandinavië, Schotland en de Alpen.)
  • Jasper van Houcke  + (Jasper van Houcke MSc is senior onderzoekeJasper van Houcke MSc is senior onderzoeker en coördinator bij onderzoeksgroep Aquaculture in Delta Areas. Hij focust voornamelijk op binnendijkse aquacultuur variërend van organismen zoals algen, schelpdieren, zagers en vis. Hij is ook part time PhD student bij de Wageningen Universiteit. De werktitel van zijn PhD onderzoek is: The role of feed (ingredients) in the development of flavors in oysters (Crassostrea gigas) cultured in land based systems.rea gigas) cultured in land based systems.)
  • Jean-Marie Buijs  + (Jean-Marie Buijs is docent-onderzoeker bijJean-Marie Buijs is docent-onderzoeker bij onderzoeksgroep Resilient Deltas sinds september 2013. Hij geeft les in Delta Management en toegepast onderzoek. Hij is actief betrokken bij het project Resilient Deltas. Jean-Marie richt zich voornamelijk op de relatie tussen governance en de resilience van delta gemeenschappen. In het onderzoek past hij inzichten toe vanuit zijn promotieonderzoek in openbaar bestuur, dat hij aan het afronden is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In het Resilient Deltas onderzoekproject brengt Jean-Marie niet alleen kennis over governance, maar ook expertise van zijn actieve betrokkenheid in de leefbaarheid van lokale gemeenschappen.de leefbaarheid van lokale gemeenschappen.)
  • Jeroen Vreeke  + (Jeroen Vreeke vervangt sinds november 2021Jeroen Vreeke vervangt sinds november 2021 tijdelijk Ilona Vermare-Hoefkens als accountmanager Business, Vitality & Hospitality. Na zijn opleiding sportmanagement, heeft hij vijftien jaar gewerkt in de horeca automatisering in de functies als service engineer, accountmanager en operationeel manager. Jeroen weet hierdoor wat projectmatig werken inhoudt en vindt door zijn brede werkervaring snel raakvlakken met de verschillende opleidingen binnen zijn domein. In zijn rol als accountmanager spart hij graag met zowel docenten als professionals uit het werkveld om zo tot de leukste connecties te komen. Dat dit vaak gepaard gaat met een kijkje in de keuken bij zeer uiteenlopende bedrijven is voor Jeroen een groot pluspunt.e bedrijven is voor Jeroen een groot pluspunt.)
  • Jeroen van Beers  + (Jeroen van Beers is een assetmanagement-prJeroen van Beers is een assetmanagement-professional met meer dan 25 jaar ervaring in de olie, gas en chemische industrie. Hij heeft de ambitie om assetmanagement naar een hoger niveau te tillen door de kwaliteit van de informatie te verhogen en waarde te halen uit geïntegreerde data-analyses. </br></br>Naast onderzoeker is Jeroen docent Assetmanagement en Materiaalkunde en is hij betrokken bij de opleidingen Industrial Engineering and Management, Engineering en Maritiem Officier. </br>Ook is hij een ervaren auditor van asset- en veiligheidsmanagementsystemen voor 'best-in-class performance evaluations', een IRCA-gecertificeerd auditor op kwaliteitsmanagementsystemen en gekwalificeerd docent en coach voor professionals uit de industrie en universitair afgestudeerden. industrie en universitair afgestudeerden.)
  • Jethro Waanders  + (Jethro Waanders werkt als applicatiebeheerJethro Waanders werkt als applicatiebeheerder van de wiki-omgevingen (Projectenportfolio & DeltaExpertise.nl) voor expertisemanagement en aan het onderhoud en de uitbreiding van de wiki-software. Jethro heeft ruim 25 jaar ervaring als softwareontwikkelaar en heeft meegewerkt aan een groot aantal projecten bij zowel ICT-bedrijven als voor verschillende overheden in Zeeland. Jethro Waanders werkt als applicatiebeheerder van de wiki-omgevingen (Projectenportfolio & DeltaExpertise.nl) voor expertisemanagement en aan het onderhoud en de uitbreiding van de wiki-software. Jethro heeft ruim 25 jaar ervaring als softwareontwikkelaar en heeft meegewerkt aan een groot aantal projecten bij zowel ICT-bedrijven als voor verschillende overheden in Zeeland. Jethro Waanders werkt als applicatiebeheerder van de wiki-omgevingen (Projectenportfolio & DeltaExpertise.nl) voor expertisemanagement en aan het onderhoud en de uitbreiding van de wiki-software. Jethro heeft ruim 25 jaar ervaring als softwareontwikkelaar en heeft meegewerkt aan een groot aantal projecten bij zowel ICT-bedrijven als voor verschillende overheden in Zeeland. Jethro Waanders werkt als applicatiebeheerder van de wiki-omgevingen (Projectenportfolio & DeltaExpertise.nl) voor expertisemanagement en aan het onderhoud en de uitbreiding van de wiki-software. Jethro heeft ruim 25 jaar ervaring als softwareontwikkelaar en heeft meegewerkt aan een groot aantal projecten bij zowel ICT-bedrijven als voor verschillende overheden in Zeeland.ICT-bedrijven als voor verschillende overheden in Zeeland.)
  • Joachim de Keijzer  + (Joachim de Keijzer heeft ruim twintig jaarJoachim de Keijzer heeft ruim twintig jaar werkervaring. Hij is betrokken geweest bij een grote diversiteit aan civieltechnische en bouwkundige projecten. Op de HZ geeft hij als docent-onderzoeker binnen de opleiding Civiele Techniek invulling aan de praktische toepassing van wetenschap en techniek in civieltechnische projecten.</br></br>Als adviseur en constructeur bestonden zijn werkzaamheden onder andere uit het ontwerpen en berekenen van bruggen, tunnels, kademuren, steigers, remmingwerken, stuwen, loodsen, kantoren, scholen, ziekenhuizen en appartementencomplexen.</br></br>Joachim is een gedreven en enthousiaste teamspeler met sterke communicatieve vaardigheden. Door zijn grote inhoudelijke kennis en ervaring doorziet hij de belangrijkste risico’s van een project en weet deze goed te beheersen.en project en weet deze goed te beheersen.)
  • Jolanda van Overbeeke  + (Jolanda is afgestudeerd sociologe en sindsJolanda is afgestudeerd sociologe en sinds 2005 werkzaam als onderzoeker. Ze focust vooral op data in de breedste zin van het woord en ziet het als een uitdaging om cijfers te vertalen naar een breed publiek. Jolanda heeft veel ervaring met monitoring en houdt zich graag bezig met communicatie, kwaliteit en vernieuwing.</br>https://www.linkedin.com/in/jolanda-van-overbeeke-van-sluijs-80481535/jolanda-van-overbeeke-van-sluijs-80481535)
  • Jouke Heringa  + (Jouke Heringa is sinds 1995 werkzaam bij dJouke Heringa is sinds 1995 werkzaam bij de opleiding Water Management - Aquatische Ecotechnologie. Zijn hoofdwerkzaamheden zijn onderzoeken en adviseren van de projectmedewerkers en onderzoekers, het onderhouden van het externe netwerk van toegepast aquacultuuronderzoek en het verbinden van initiatieven in de Zuidwestelijke Delta regio.iatieven in de Zuidwestelijke Delta regio.)
  • Judith van Poppel  + (Judith van Poppel werkt als docent-onderzoJudith van Poppel werkt als docent-onderzoeker voor het lectoraat Healthy Region. Daarnaast is zij werkzaam als docent bij de internationale opleiding Tourism Management (Associate Degree en bachelor) en de nieuwe opleiding Food & Gastronomy (Associate Degree), die zij mede heeft ontwikkeld. </br>Binnen Tourism management coördineert ze het afstuderen en de voorbereidende module Applied Research Projects. Hierbij doorlopen studenten de hele cyclus van onderzoek voor een echte (internationale) opdrachtgever uit de toeristische sector. Judith is met name betrokken bij internationale en regionale projecten, die een welke een crossover zijn tussen toerisme, vrije tijd, gastvrijheid, voeding en gezondheid. </br>Onderwerpen als vitaliteit, wellness, wellbeing en food zijn een rode draad binnen haar projecten. Soms met een focus - de bezoeker, gast of toerist - maar het perspectief kan ook vanuit de medewerker zijn. Bijvoorbeeld voor de afdeling HZ Vitality waarbij een nauwe samenwerking is met de afdelingen HZ Sport en PO&O om een passend aanbod te kunnen bieden voor medewerkers en studenten van HZ University of Applied Sciences. Studentenwelzijn is een project waarbij multidisciplinair wordt samengewerkt om dit te optimaliseren, uiteraard inclusief een studentenwerkgroep om co-creatie te waarborgen.en studentenwerkgroep om co-creatie te waarborgen.)
  • Kalina Mikolajczak-Degrauwe  + (Kalina Mikolajczak-Degrauwe is coördinatorKalina Mikolajczak-Degrauwe is coördinator en senior-onderzoeker bij het lectoraat Healthy Region en verantwoordelijk voor verschillende Europese projecten (Interreg). Naast onderzoeksactiviteiten is ze docent bij de opleiding International Business van de HZ University of Applied Sciences en psychologe in haar eigen psychologische praktijk. </br>Met haar achtergrond in psychologie (Master of Arts, 2009) en marketing & consumentengedrag (Phd in Applied Economics, 2013), liggen haar belangrijkste interesses in factoren die menselijk gedrag beïnvloeden in de verschillende contexten. Gefascineerd door het psychische en fysieke potentieel van de mens probeert ze in haar werk het beste uit haar klanten en studenten en zichzelf te halen.aar klanten en studenten en zichzelf te halen.)
  • Klaas Timmermans  + (Klaas R. Timmermans specialization is undeKlaas R. Timmermans specialization is understanding the role of seaweeds in the marine environment, including the possibilities for seaweed biomass as source for sustainable food and energy for the future.</br>He received his Masters degree in Biology (cum laude) at the University of Amsterdam in 1986. From 1986–1991, he did his PhD on the effects of trace metals on Chironomid larvae (University of Amsterdam). In 1991 he defended his PhD-thesis entitled ''Trace metal ecotoxicokinetics of chironomids''. As of 1991, Klaas Timmermans works as a (senior) scientist at the Royal Netherlands Institute for Sea Research (NIOZ), first within the Department of Marine Chemistry & Geology, from 2008- 2016 in the Department of Biological Oceanography (head of department 2011-2016), and from 2016 onwards in the Department Estuarine and Delta Systems, (head of department), NIOZ-Yerseke.</br>https://www.nioz.nl/en/about/organisation/staff/klaas-timmermans </br></br>As of 1 September 2014 Klaas Timmermans is appointed as honorary professor Marine Plant Biomass in the Department of Ocean Ecosystems, with in ESRIG, Energy and Sustainability Research Institute Groningen at Groningen University (Faculty Science and Engineering).</br>Since June 2019 he is lector Aquaculture at HZ University of Applied Sciences, Vlissingen.HZ University of Applied Sciences, Vlissingen.)