Deze pagina biedt een eenvoudige bladerinteractie voor het vinden van entiteiten met een eigenschap met een bepaalde waarde. Andere beschikbare zoekinteracties zijn de zoekpagina voor pagina-eigenschappen en de zoekopdrachtbouwer.

Op eigenschap zoeken

Een lijst van alle pagina's met de eigenschap "Profile text" met waarde "PR_00". Omdat er een beperkt aantal resultaten is, worden ook nabije waarden weergegeven.

Hieronder staan 25 resultaten vanaf #1.

(vorige 50 | volgende 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500) bekijken.


    

Lijst van resultaten

  • Lies Hamelink  + (Lies Hamelink is a researcher in the fieldLies Hamelink is a researcher in the field of Water Technology at the HZ University of Applied Sciences. She graduated with a Bachelor Aquatic Ecotechnology from the same university in 2020. A few months later she joined the research group. </br>Lies will be working on the AquaSPICE project, by supporting the operational work and analyzing data for the case study Dow Terneuzen and Dow Böhlen. The focus of the AquaSPICE project is to reuse water streams in the process industries. A pilot with several water treatment technologies will be used to treat water streams to make them reusable. Besides that, she is involved in the TKI wetland project by mainly analyzing data gathered during the research.alyzing data gathered during the research.)
  • Lizet van Elzakker  + (Lizet van Elzakker is sinds maart 2021 werLizet van Elzakker is sinds maart 2021 werkzaam als officemanager. Na het behalen van haar master Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit heeft zij verschillende ondersteunende functies in het middelbaar en hoger onderwijs vervuld. Binnen HZ Nexus ondersteunt Lizet onder andere de accountmanagers bij hun voorbereidingen voor grote projecten, is ze verantwoordelijk voor de communicatie en begeleidt ze de stagiaires.ommunicatie en begeleidt ze de stagiaires.)
  • Lotte Niemeijer  + (Lotte Niemeijer graduated with an MSc in MLotte Niemeijer graduated with an MSc in Marine Sciences in 2019 and started working as a research assistant at Wageningen Marine Research in Yerseke. </br>She joined the Aquaculture in Delta Areas Research Group in 2021. Here she primarily focuses on projects related to the optimization of near-shore shellfish and seaweed cultivation techniques. </br>Working within the research group involves collaborating with local farmers and guiding students with their research projects. Which are two aspects that make working at HZ University of Applied Sciences both exciting and gratifying.ied Sciences both exciting and gratifying.)
  • Luc Verschuren  + (Luc behaalde in 2005 zijn master Algemene Luc behaalde in 2005 zijn master Algemene Economie aan de Universiteit van Tilburg. Tussen 2005 en 2020 was hij werkzaam, als (senior) onderzoeker/projectleider bij het Centraal Bureau voor de Statistiek en sinds 2021 is hij werkzaam als senior onderzoeker bij HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving. Luc heeft affiniteit met sociaaleconomische vraagstukken en staat in zijn kracht bij samenwerking en vernieuwing. </br></br>Linkedin: https://www.linkedin.com/in/luc-verschuren-489375138w.linkedin.com/in/luc-verschuren-489375138)
  • Lukas Papenborg  + (Lukas Papenborg is docent-onderzoeker bij Lukas Papenborg is docent-onderzoeker bij HZ Delta Academy. Hij is gespecialiseerd in ruimtelijke vraagstukken in deltagebieden met speciale aandacht voor integratie van watermanagement issues in complexe verstedelijkingsprocessen wereldwijd. Lukas heeft Stedenbouwkunde en Watermanagement gestudeerd aan respectievelijk de TU Delft en de Universiteit van Antwerpen. Binnen de onderzoeksgroep onderzoekt hij de verbindende rol van de ruimtelijke ordening voor een Resilient Delta. Naast zijn werk bij de onderzoeksgroep geeft hij ook les aan de Delta Academy en begeleidt hij studenten in hun onderzoeksprojecten. hij studenten in hun onderzoeksprojecten.)
  • Maarten van Overen  + (Maarten van Oeveren is docent bij het lectMaarten van Oeveren is docent bij het lectoraat Supply Chain Innovation. Hij heeft een BSc in Werktuigbouwkunde en Bedrijfskunde. </br>In het bedrijfsleven heeft hij nieuwe high-tech producten, zoals geavanceerde communicatiecentrales voor militaire eenheden, zelfrijdende vrachtwagens en geautomatiseerde productielijnen voor woningen ontwikkeld en vermarkt. Maarten is betrokken bij energiekwesties. Hij heeft een eigen adviesbedrijf waarmee hij bedrijven en overheden adviseert om het energieverbruik terug te dringen en CO2-reductie. Daarnaast ontwikkelt hij een vlagmolen en is hij voorzitter en oprichter van energiecoöperatie TholenSolar.</br>Voor het lectoraat heeft hij de minor Automated Vehicles in Logistics ontwikkeld. Hij werkt momenteel aan de opzet van een project voor realisatie van zelfvarende pontjes.t voor realisatie van zelfvarende pontjes.)
  • Maria van Schaik  + (Maria is a junior researcher-lecturer in tMaria is a junior researcher-lecturer in the field of Water Technology at the HZ University of Applied Sciences. She graduated Water Management at HZ University of Applied Sciences in 2014 and decided to continue with a Master in Water Technology at Wetsus Academy. Towards obtaining her Master’s degree, she carried out her internship and final thesis related to Nereda®, a wastewater treatment technology developed by Royal HaskoningDHV. The focus of the thesis was recovery of ALE (alginate-like exopolysaccharides) from Nereda® excess sludge via membrane filtration.a® excess sludge via membrane filtration.)
  • Mariska Polderman  + (Mariska Polderman-Karreman houdt zich binnMariska Polderman-Karreman houdt zich binnen het Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren bezig met projectmanagement en communicatie rondom de lopende projecten. Ook is ze betrokken bij de minor Innovatie in het mkb. Als projectleider van het Europese project FACET is zij verantwoordelijk voor het algehele projectmanagement.</br></br>Haar eigenschappen zijn het goed kunnen plannen en organiseren, verbindend, resultaatgericht, dienstverlenend en ondernemend. Haar expertise ligt op het vlak van projectmanagement en communicatie.lak van projectmanagement en communicatie.)
  • Marjan de Smit  + (Marjan de Smit studeerde algemene sociale Marjan de Smit studeerde algemene sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en werkt sinds 1996 voor de GGD Zeeland. Als beleidsadviseur voor de openbare geestelijke gezondheidszorg (oggz) heeft ze in nauwe samenwerking met de Zeeuwse gemeenten en zorgaanbieders projecten geïnitieerd en uitgevoerd, gericht op preventie en monitoring van geestelijke gezondheidsproblemen en de organisatie van vangnetzorg.</br>In 2017 heeft Marjan haar focus verlegd naar kennisontwikkeling. Deelname aan de minor Fit for the Future bracht naast kennis over systeemtheoretische benaderingen ook de nodige handvatten om voor complexe maatschappelijke vraagstukken een aanpak te ontwikkelen. </br>Op dit moment werkt Marjan als onderzoeker en projectleider, voor zowel de GGD als het lectoraat EVM in verschillende Europese projecten: I-KNOW-HOW, HAIRE en EMPOWERCARE. Binnen deze projecten en met de Solidarity University als vaste partner werkt ze aan thema’s als sociale ongelijkheid, participatie en empowerment en altijd vanuit de grondbeginselen van sociale innovatie. Marjan beschikt over de nodige expertise en competenties om producten en diensten in co-creatie met de direct betrokkenen te ontwikkelen. met de direct betrokkenen te ontwikkelen.)
  • Maurice Kriatkow  + (Maurice Kriatkow werkt sinds januari 2020 Maurice Kriatkow werkt sinds januari 2020 als projectleider en onderzoeker van Dare2Share aan HZ University of Applied Sciences. </br></br>Maurice heeft meer dan twintig jaar werkervaring in Supply Chain Management en heeft in de afgelopen tien jaar vanuit diverse invalshoeken binnen de tripple helix van onderwijs, overheid en ondernemers gewerkt aan maatschappelijke en complexe uitdagingen. </br></br>Hij heeft een passie voor innovatie binnen het logistieke domein en weet hoe onontgonnen de weg naar vernieuwing kan zijn. Door zijn multilevel en disciplinaire aanpak ontstaan nieuwe inzichten. Daardoor leren mensen van elkaar en ontstaan nieuwe, duurzame logistieke concepten voor de vragen van morgen. </br></br>Binnen het HZ-lectoraat Supply Chain Innovation ligt zijn focus op het programma Dare2Share waarvan hij projectleider is. Dare2Share heeft als doelstelling de vernieuwingskracht en het Human Capital-niveau van het Zeeuwse midden- en kleinbedrijf te helpen versterken.den- en kleinbedrijf te helpen versterken.)
  • Margot Tempelman  + (Met strategisch inzicht, ervaring en met mMet strategisch inzicht, ervaring en met mijn passievolle vermogen om mensen bij elkaar te brengen werk ik aan een breed scala onderzoeken binnen de toeristische sector. Zowel lokaal, regionaal als Europees. Met veel plezier geef ik leiding aan het team HZ Kenniscentrum Kusttoerisme. Eigenschappen: Inspireren, motiveren en verbinden.appen: Inspireren, motiveren en verbinden.)
  • Emma Lemmers  + (Mijn naam is Emma Lemmers en ik woon in BrMijn naam is Emma Lemmers en ik woon in Breda. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig, zoals hardlopen en boulderen, maar zit ook in een boekenclubje en zoek graag de gezelligheid op. </br></br>Door te werken bij het KCKT kan ik bijdragen aan het verduurzamen van de sector door middel van onderzoeken en het uitvoeren van projecten, en op die manier hopelijk een grote impact maken. Ik wil graag werken voor een organisatie welke gedreven is om de sector te optimaliseren, waarbij iedereen kan genieten van toerisme en recreatie terwijl er tegelijkertijd rekening wordt gehouden met de leefbaarheid van bewoners en het draagvlak van de natuur. </br></br>Mijzelf zou ik omschrijven als creatief, ambitieus, betrokken, resultaatgericht en georganiseerd. Als junior ben ik mij breed aan het oriënteren. Ik ben graag betrokken binnen meerdere themagebieden om zo te kijken waar mijn interesse en expertise ligt. Tijdens mijn masterstudie heb ik onderzoek gedaan naar degrowth. Ik ben gedreven om de sector te verduurzamen en deze toekomstbestendig te maken, dit is een thema van grote interesse. Binnen het Kenniscentrum werk ik momenteel aan de projecten: Autonoom varen, het Zeeuws bezoekersonderzoek, het vaste gasten onderzoek, de dagrecreatie database en het DDL project waardevol toerisme.ase en het DDL project waardevol toerisme.)
  • Keisa Meyjes  + (Mijn naam is Keisa Meyjes en ik woon sindsMijn naam is Keisa Meyjes en ik woon sinds een paar jaar in Rotterdam. In mijn vrije tijd tennis ik, en loop ik regelmatig hard, maar vind ik het ook leuk om verschillende musea te bezoeken. Binnen het HZ KCKT zal ik meewerken met projecten rondom het meten van de balans tussen toeristen en inwoners, mobiliteit en het CELTH project Human Capital. Ook zal ik een deel van de communicatie van Kenniscentrum Kusttoerisme op mij nemen. Gedurende mijn hbo-opleiding Tourism Management aan de HZ heb ik inzicht gekregen in het belang van toerisme voor de provincie Zeeland, en wat de effecten hiervan zijn voor verschillende stakeholders. Door bij Kenniscentrum Kusttoerisme te werken hoop ik bij te kunnen dragen aan de verschillende vraagstukken op het gebied van de balans van inwoners en toeristen, maar ook het verduurzamen van de sector. </br></br>Contact: keisa.meyjes@hz.nln de sector. Contact: keisa.meyjes@hz.nl)
  • Sophie Adriaanse  + (Mijn naam is Sophie Adriaanse en ik woon iMijn naam is Sophie Adriaanse en ik woon in Middelburg en in mijn vrijetijd korfbal ik en ga ik graag uit eten. </br></br>Ik werk bij het Kenniscentrum vanwege de grote verscheidenheid aan projecten. Toerisme is namelijk zoveel meer dan simpelweg op vakantie gaan. Ik vind het leuk om samen met gemotiveerde collega’s kennis te leveren voor een toekomstbestendige vrijetijdssector. Doordat het Kenniscentrum Kusttoerisme onderdeel is van de HZ University of Applied Sciences, biedt dit mij ook de mogelijkheid om voor de opleiding Tourism Management te werken. Ik probeer onderzoek en onderwijs hierdoor te verbinden.erzoek en onderwijs hierdoor te verbinden.)
  • William Hazel  + (Mijn naam is William Hazel en ik woon in MMijn naam is William Hazel en ik woon in Middelburg en BBQ (Texas stijl) graag in mijn tuin! Verder doe ik aan hardlopen en verover graag de wereld achter mijn pc.</br></br>Ik werk bij het Kenniscentrum, omdat ik mij wil ontwikkelen in data analyse. In deze baan heb ik de kans om deze wens te combineren met een van mijn hobby’s… de toerist uithangen! Binnen mijn werk ben ik goed in programmeren, analytisch denken, kritisch zijn en het combineren van vakgebieden. </br></br>Mijn expertise ligt binnen de themagebieden: machine learning, GIS, GPS data en mobiliteit. De projecten die aansluiten bij deze expertise en waar ik dan ook dicht bij betrokken ben zijn onderzoeken naar mobiliteit, inwonersonderzoek en onderzoeken naar de relatie tussen natuur en toerisme.naar de relatie tussen natuur en toerisme.)
  • Mireille Martens  + (Mireille Martens studied Water Management Mireille Martens studied Water Management at HZ University of Applied Science and holds a Master's degree in Environmental Science from the University of Halmstad (Sweden) where she specialized in wetlands.</br>She started working at HZ as a lecturer and since November 2019 as project leader of the TKI wetland project. The purpose of this project is to research if wetlands can be used as pre-treatment to reduce the amount of biofouling in water technologies downstream (for example Ion Exchange and Reverse Osmosis ) when treating industrial and municipal waste water. </br>Aside from her work with the Water Technology group, Mireille also teaches within various courses in the Water Management programme, such as Environmental Chemistry, Hydrology and Advanced Water Technology.</br>In addition to her job at HZ, Mireille works at another company that designs and commissions constructed wetlands.igns and commissions constructed wetlands.)
  • Mischa Beckers  + (Mischa Beckers is lector Data Science en vMischa Beckers is lector Data Science en verbonden aan de opleiding HBO-ICT van HZ. Data science is een onderzoeksproces dat het nemen van data-gedreven beslissingen ondersteunt. Hij integreert dit proces in het onderwijs en onderzoek. Daarbij werkt hij samen met collega's, studenten en opdrachtgevers van zowel HBO-ICT als van andere afdelingen binnen HZ en daarbuiten. </br></br>In 1997 is Mischa gepromoveerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op de toepassing van chemometrie in structuuranalyse van biomacromoleculen. Chemometrie omvat veel aspecten uit Data Science, waaronder statistiek, data mining en machine learning en software engineering. Vervolgens heeft hij bij Kluwer Academic Publishers als Electronic Publishing Specialist aan innovatieve toepassingen op basis van Natural Language Processing en tekst mining gewerkt. Sinds 2005 is hij aan de HZ verbonden en heeft diverse functies en rollen vervuld: docent, docent-onderzoeker/projectleider lectoraat ICT, prominente rol in curriculum ontwikkeling en accreditaties, opleidingscoördinator en nu als lector.s, opleidingscoördinator en nu als lector.)
  • Aislinn Mahoney  + (My name is Aislinn Mahoney. I am a Dutch sMy name is Aislinn Mahoney. I am a Dutch student studying International Business and a member of the Green Office at the HZ University of Applied Sciences. At this moment I am the treasurer, meaning that I keep control of the financial aspects of the HZ Green Office and get to see what wonderful projects our members are working on.</br>Being a board member of the Green Office also means you’re running one or several projects. My focus is mobility, as smooth transportation really helps to get to the HZ and in terms of the school’s Co2 emissions, transport is the biggest contributor. We are currently working together with the E-Mobility Park to see how we can encourage HZ employees to use electronic shared cars, rather than one from the current car park. Stimulating bike usage and car-sharing amongst students are our other focal points.</br>I am glad to be a member of the Green Office, as it presents the opportunity to meet people from different cultures, and it has also helped me to crawl out of my shell. As we continue to grow, I am excited to see what the future holds for us.cited to see what the future holds for us.)
  • Mascha Dedert  + (Na haar studie Aquatische Ecotechnologie aNa haar studie Aquatische Ecotechnologie aan de HZ University of Applied Sciences is Mascha Dedert naar Amsterdam gegaan waar ze aan de UVA haar MSc haalde in de Biologie en promoveerde aan de VU op de effecten van hoge CO2-concentraties op calcificerend fytoplankton in het Paleoceen en Eoceen als indicatie van de gevolgen van hoge CO2-concentraties op het mariene ecosysteem.</br>Hierna werkte ze bij Wageningen Marine Research aan Wageningen UR en bij NWO als beleidsmedewerker exacte wetenschappen, voordat ze terugkeerde naar Zeeland. Hier combineert ze haar baan als onderzoeker bij Building with Nature met haar baan als programmamanager Deltawateren voor de Zeeuwse Milieufederatie. De combinatie van haar werk bij milieuwaakhond en aanjager ZMf en de onderzoeksgroep Building with Nature is er een die haar goed bevalt.ith Nature is er een die haar goed bevalt.)
  • Carlien Nijdam  + (Na haar studie milieukunde (Van Hall InstiNa haar studie milieukunde (Van Hall Instituut, Groningen) is Carlien in Middelburg bij het RIKZ (Rijksinstituut voor Kust en Zee) gaan werken. Ze participeerde daar in een onderzoek naar eutrofiëring van de Noordzee. Na een aantal jaren ging ze bij DGW (Dienst Landelijk Gebied) in Goes werken. Daar hield ze zich binnen ruilverkavelingsprogramma’s bezig met milieukundige onderwerpen. Tijdens het werken bij deze dienst realiseerde ze zich dat ze zich meer met educatie bezig wilde gaan houden, met name in het vakgebied natuur- en milieueducatie. </br>In 1997 is ze bij de opleiding AET (Aquatische Ecotechnologie) aan de HZ gaan werken en heeft zich daar met veel plezier verder bekwaamd in het werken met studenten en het lesgeven. Vanaf 2004 is ze bij de Pabo van de HZ natuur, wetenschap en technologie gaan geven. In 2014 heeft ze haar Master Leren en Innoveren gehaald, waar ze haar afstudeeronderzoek naar mogelijkheden voor N&T binnen Outdoor Education heb gedaan. </br>Naast betrokkenheid bij de ontwikkeling en gebruik van groene speel- en leeromgeving ligt de focus binnen de HZ meer en meer bij het coördineren en coachen van interdisciplinair werken en actie-onderzoek. De minor Becoming Fit for the Future is daar een voorbeeld van. Fit for the Future is daar een voorbeeld van.)
  • Lyda Vos  + (Na haar studie wiskunde is Lyda begonnen aNa haar studie wiskunde is Lyda begonnen als wiskundedocent. Daarna heeft zij de opleiding bedrijfseconomie en de masteropleiding (ecologische) pedagogiek afgerond. Tijdens deze masteropleiding heeft zij kwantitatief onderzoek gedaan naar de invloed van sportactiviteiten op het gedrag van jongeren. In 2012 is Lyda gestart op het Goese Lyceum. Lyda vindt het onderzoek in de school belangrijk. Hier gaat het om o.a. kleine praktijkonderzoeken, analyse van resultaten om een kwaliteitsverbetering van het onderwijs te bereiken. Onderzoeken wat er speelt, vragen stellen en vooral nieuwsgierig zijn naar de achtergronden. Een lerende schoolcultuur, waarbij er gewerkt wordt aan kwaliteitsverbetering. In 2018 is het Goese Lyceum, locatie Bergweg, een excellente school geworden. De basis hiervoor is vooral vanuit een gezamenlijke visie binnen de school ontwikkeld, waaraan ook wetenschappelijke gegevens (o.a. Gert Biesta, Marinka Kuijpers) ten grondslag liggen. De persoonlijke interesse gaat uit naar de samenwerking tussen speciaal onderwijs en regulier onderwijs. Het onderzoeken van de mogelijkheden en vooral het verloop van de huidige samenwerking. Daarnaast ligt de interesse bij het leren van leraren. Wat maakt dat de leraar leert en hoe zien zij dit zelf? Wat is de ideale vorm en wat zijn de mogelijkheden binnen de regio?wat zijn de mogelijkheden binnen de regio?)
  • Maarten Soeters  + (Na mijn opleiding Toerisme- & RecreatiNa mijn opleiding Toerisme- & Recreatiemanagement en meerdere stages in het buitenland werk ik met ontzettend veel plezier met het toerisme in Zeeland. Binnen het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme ben ik onder andere betrokken bij projecten rondom het aanbod van verblijfsaccommodaties in Zeeland, betrokkenheid van inwoners, de impact van COVID-19 en de actualisatie van de landelijke R&T Standaard. Ik hecht veel waarde aan duurzaamheid en werk graag samen naar het optimale resultaat. Eigenschappen: samenwerken, onderzoeken, flexibel en verbanden leggen. Expertise: aanbod van accommodaties in Zeeland, betrokkenheid van inwoners.ommodaties in Zeeland, betrokkenheid van inwoners.)
  • Nicolette de Klerk-Jolink  + (Nicolette de Klerk-Jolink MSc RN werkt alsNicolette de Klerk-Jolink MSc RN werkt als docent-onderzoeker bij het lectoraat Healthy Region van HZ University of Applied Sciences. Daarnaast is zij docent bij de bacheloropleiding verpleegkunde van de HZ.</br>In samenwerking en afstemming tussen onderwijs en de praktijk participeert zij in regionale, nationale en internationale projecten op het gebied van zorg en onderwijsinnovaties die bijdragen aan de gezondheidsbevordering van het individu en de gemeenschap. Ze streeft hierbij verduurzaming na door specifiek aandacht te hebben voor de implementatie van de innovatie.</br>Zij werkte ruim vijftien jaar als intensive/cardiocare- verpleegkundige in binnen- en buitenland, maar maakte de overstap naar het zorgonderwijs. Zij voltooide de lerarenopleiding verpleegkunde en behaalde haar master onderwijswetenschappen in 2013.</br>De diversiteit van haar werkzaamheden in het onderwijs reikt van docent-onderzoeker, projectleider, leidinggevende, onderwijscoördinator, curriculumontwikkelaar tot onderwijsadviseur.riculumontwikkelaar tot onderwijsadviseur.)
  • Nilab Raufi  + (Nilab Raufi studeert Bedrijfskunde aan HZ Nilab Raufi studeert Bedrijfskunde aan HZ en zit in haar vierde jaar. Momenteel loopt ze stage binnen het Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren en doet ze onder begeleiding van Frank Peeters onderzoek naar toekomstbestendige MKB, in samenwerking met Dockwize. Als beroepsproduct voor haar scriptie zal ze een toekomstbestendigheidsscan maken voor ondernemers.bestendigheidsscan maken voor ondernemers.)
  • Noëlle Verhage  + (Noëlle Verhage is binnen HZ Kenniscentrum Noëlle Verhage is binnen HZ Kenniscentrum voor Kusttoerisme projectleider en onderzoeker. </br></br>Ze wil een bijdrage leveren aan het in kaart brengen van relevante zaken die nodig zijn om de balans tussen natuur, toerisme, inwoners en overheden te behouden.</br>Binnen de branche voor toerisme en natuur in Zeeland heeft ze de afgelopen jaren veel kennis en werkervaring opgedaan. Buitenom haar werk is ze veel te vinden in de Zeeuwse natuur, op de mountainbike, op de racefiets en in haar kajak. </br>Ze houdt zich momenteel bezig met de projecten Toerisme en Natuur, Zis Groene Compagnie, Divers aanbod (waterrecreatie) en Monitoring Waterdunen.(waterrecreatie) en Monitoring Waterdunen.)
 (PR_00)
  • Pascalle Jacobs  + (Pascalle Jacobs werkt sinds 1 oktober 2021Pascalle Jacobs werkt sinds 1 oktober 2021 als onderzoekscoördinator en senior-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Aquaculture in Delta Areas. </br>Ze studeerde Management of Marine Ecosystems aan Wageningen Universiteit en promoveerde daar in 2015 op een onderzoek naar het effect van mosselzaadinvanginstallaties (mzi’s) op het plankton in de Waddenzee. </br>Tijdens en na haar promotieonderzoek werkte ze voor WMR en NIOZ aan pelagische en benthische primaire productie, fytoplankton en verschillende soorten schelpdieren zoals mosselen, platte oesters en kokkels.</br>Haar expertise ligt in de interactie tussen schelpdieren en microalgen, experimenteel onderzoek en ecologie.lgen, experimenteel onderzoek en ecologie.)
  • Patrick van Schaik  + (Patrick van Schaik werkt al zo’n twintig jPatrick van Schaik werkt al zo’n twintig jaar binnen het voortgezet onderwijs als docent bewegingsonderwijs en werkt sinds 2018 als onderwijskundige 'onderzoek en onderwijsontwikkeling' binnen de diverse vestigingen van het Calvijn College. Patrick is daarnaast tien jaar werkzaam geweest als teamleider havo. In 2015 studeerde Patrick af voor de master Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Aansluitend kreeg hij een aanstelling als docent-promovendus, bij het Research Insitute for Child Development and Education en het Kohnstamm Instituut van de Universiteit van Amsterdam. Patricks promotieonderzoek richt zich op het thema co-constructie van kennis in docent-ontwikkelgroepen. Eenvoudig gezegd doet hij onderzoek naar hoe docenten met elkaar leren en ontwikkelen binnen groepen, zoals professionele leergemeenschappen (plg’s), wat dit oplevert en welke voorwaarden hierbij van belang zijn. Momenteel gaat zijn aandacht hierbij volledig naar het type schoolleiderschap wat hierbij past. Begin 2020 hoopt Patrick zijn promotie af te ronden. “Mijn affiniteit en groeiende expertise ligt vooral bij het meer leren van en met elkaar binnen én tussen scholen. Natuurlijk gaat het in de school om het leren van leerlingen, maar ik geloof (ondersteund door onderwijskundige inzichten) dat daar waar leraren samen leren, leren leerlingen beter. Ik beschouw de school als geheel graag als een professionele leergemeenschap. Vanuit die expertise ben ik betrokken bij diverse samenwerkingsinitiatieven waarin we ons richten op het creëren en ondersteunen van een leer- en/of onderzoekscultuur in scholen”. Alhoewel Patrick promoveert aan de UvA, doet hij voor een groot deel zijn werk tussen de andere promovendi bij het Roosevelt Center for Excellence in Education (RCEE) in Middelburg, alwaar hij tevens deel uitmaakt van het HZ-lectoraat Onderwijsexcellentie Voortgezet Onderwijs. “Het mooie van het lectoraat onderwijsexcellentie in het voortgezet onderwijs is wat mij betreft tweeledig. Ten eerste is dat we via het lectoraat een bijdrage kunnen leveren aan het onderzoeksmatig aanpakken van voor docenten relevante vraagstukken, waar ze dagelijks tegenaan lopen. Ik vind het mooi én waardevol om door middel van praktijkgericht onderzoek docenten en schoolleiders te ondersteunen in ‘de goede dingen goed doen’ en ‘iedere leerling de kans te bieden om te leren op zijn of haar niveau’. Ten tweede, en dat mag geen verrassing zijn, vind ik het prachtig dat we hierin als scholen de handen ineenslaan, krachten bundelen, en dus samen willen leren en ontwikkelen”. Patrick is niet werkzaam voor de HZ University of Applied Sciences, echter wel verbonden aan het HZ-lectoraat Onderwijsexcellentie Voortgezet Onderwijs als onderzoeker.ntie Voortgezet Onderwijs als onderzoeker.)
  • Paul Vader  + (Paul Vader studeerde biologie aan de UvA iPaul Vader studeerde biologie aan de UvA in Amsterdam en werkt sinds 1997 aan de HZ. Hij doceerde aquatische ecologie bij de opleiding Watermanagement, ontwikkelde een minor duurzaamheid en diverse cursussen op dat gebied bij het Lectoraat Duurzaamheid en was hoofdredacteur van de HZ Discovery, het magazine over het onderzoek van de HZ. Paul werkte vanaf begin 2012 als contentmanager bij de onderzoeksgroep Building with Nature (BwN) aan het project ''Building with Living Nature''.</br></br></br>De laatste jaren heeft Paul zich verder bekwaamd als contentmanager voor de wiki's die de onderzoeksgroep EVM ontwikkelt en onderhoudt. Op deze manier kan hij zijn analytische en redactionele kwaliteiten inzetten om grote hoeveelheden kennis te structureren met behulp van [https://www.projectenportfolio.nl/wiki/index.php/LC_00092 EMM]. Voor Rijkswaterstaat heeft hij naast de kennis over [https://www.deltaexpertise.nl/wiki/index.php/Zeegras_Zeegras_VN zeegras], die van de belangrijkste watersystemen van de Zuidwestelijke Delta op de [https://www.deltaexpertise.nl/wiki/index.php/Home DeltaExpertise-site] vastgelegd: [https://www.deltaexpertise.nl/wiki/index.php/VM_Het_Veerse_Meer_VN Het Veerse Meer], [https://www.deltaexpertise.nl/wiki/index.php/OS_De_Oosterschelde_VN De Oosterschelde], [https://www.deltaexpertise.nl/wiki/index.php/GVZM_Het_Volkerak-Zoommeer_VN Het Volkerak-Zoommeer], [https://www.deltaexpertise.nl/wiki/index.php/GVZM_Het_Grevelingenmeer_VN Het Grevelingenmeer].</br></br>Voor de onderzoeksgroepen heeft hij de resultaten van verschillende projecten op de DeltaExpertise-site publiek toegankelijk gemaakt. Zie bijvoorbeeld: [https://www.deltaexpertise.nl/wiki/index.php/RP_Roggenplaatsuppletie_VN de suppletie van de Roggenplaat] en [https://www.deltaexpertise.nl/wiki/index.php/VI_Waterveiligheid_en_vitale_infrastructuur_in_Zeeland_VN het project ''Vitale Infrastructuur''].</br></br>Naast coördinator van het lectoraat EVM is hij redacteur van de nieuwe digitale [http://magazine.hz.nl/hz-discovery-winter-2019-nl/cover/ HZ Discovery] en is hij een van de twee vertrouwenspersonen van de HZ.van de twee vertrouwenspersonen van de HZ.)
  • Pieter-Bart Visscher  + (Pieter-Bart is sinds begin 2019 manager vaPieter-Bart is sinds begin 2019 manager van HZ Nexus. Na zijn Bachelor aan de UCR vertrok hij voor zijn Masters naar de Randstad. Na acht jaar werkzaam te zijn geweest in vastgoed consultancy besloot Pieter-Bart dat hij zich wilde inzetten voor het onderwijs binnen de provincie Zeeland. In zijn rol als manager van HZ Nexus levert hij een bijdrage aan het verknopen van het praktijkgerichte onderwijs en onderzoek van de HZ met diverse organisaties in de regio. Vervolgens maakt Pieter-Bart maakt graag grote, complexe vraagstukken klein en behapbaar. Hij vindt het belangrijk dat er écht iets gebeurt en ideeën niet alleen op de tekentafel blijven liggen.et alleen op de tekentafel blijven liggen.)
  • Pim van Liere  + (Pim werkt sinds augustus 2019 voor HZ NexuPim werkt sinds augustus 2019 voor HZ Nexus als accountmanager Technology, Water & Environment. Tijdens zijn opleiding Facility Management in Rotterdam koos Pim ervoor om de minor Ondernemerschap aan de HZ te volgen. Zo kwam hij voor het eerst in aanraking met (de voorloper van) HZ Nexus en zag hij de enorme toegevoegde waarde van een stevige verbinding tussen opleidingen en het werkveld. Die verbindingen bouwen en onderhouden geeft hem energie. Pim werkt graag aan grotere (interdisciplinaire) projecten, waarbij hij de behoeften van opleidingen weet te matchen aan vraagstukken uit het werkveld. Het managen van grote projecten gaat Pim goed af door zijn projectmatige manier van werken en door zijn affiniteit met technologie en innovatie. Pim maakt in zijn vrije tijd graag meubels en is hobbymatig bezig met elektronica, zo heeft hij het lichtgevende naambord op ons kantoor gemaakt. Kom hem eens bewonderen, wanneer je in de buurt bent! eens bewonderen, wanneer je in de buurt bent!)
  • Janneke Jol  + (Plannen, organiseren, overzicht houden en Plannen, organiseren, overzicht houden en ontzorgen, dat vind ik ontzettend leuk en krijg ik veel energie van. Deze zaken zijn gelukkig in mijn werk voor het KCKT allemaal terug te vinden. Binnen het KCKT ondersteun ik mijn collega’s bij uiteenlopende projecten: van de organisatie van een evenement, tot het plannen van een meeting en van de voorbereiding van een visitatie tot de projectplanning, ik kom overal wel even om een hoekje kijken. </br></br>In 2020 verhuisden wij vanuit Rotterdam terug naar het mooie Zeeland en sindsdien zij wij druk met de verbouwing van ons huis. Tussen de verbouwing is er gelukkig ook nog tijd voor onze grootste passie: reizen. Waar we vroeger de hele wereld over reisden, focussen we ons nu met name op Europa. Met onze camperbus ontdekken we nu de mooiste plekjes in Scandinavië, Schotland en de Alpen, maar zeker ook in Nederland. en de Alpen, maar zeker ook in Nederland.)
  • Olaf Timmermans  + (Prof. dr. Olaf Timmermans behaalde in 1985Prof. dr. Olaf Timmermans behaalde in 1985 de titel verpleegkundige aan het Zeeuws Instituut Zorgopleidingen. Vervolgens werkte Olaf in verschillende functies bij de voorloper van het huidige ADRZ en bij Emergis. Hij behaalde de titels Verpleegkundig Specialist (Utrecht, 1994) en Master of Science in Nursing (Cardiff, 2001).</br></br>Olaf is in 2002 overgestapt naar HZ University of Applied Sciences als docent verpleegkunde en is sinds 2004 aangesloten bij de vakgroep Verpleegkunde en Vroedkunde van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Olaf heeft in 2012 aan de Universiteit van Antwerpen zijn promotieonderzoek naar innovatie in de gezondheidszorg afgerond. Naast zijn werkzaamheden aan HZ University of Applied Sciences is Olaf als professor verbonden aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen Universiteit Antwerpen en is hij lid van de Raad van Toezicht ADRZ. is hij lid van de Raad van Toezicht ADRZ.)
  • Isabel Wiens  + (Profieltekst nog invoegen)
  • Eva Boerjan  + (Profieltekst nog invullen)
  • Contributor 00005  + (Profieltekst nog invullen)
  • Jan Flechner  + (Profieltekst nog invullen)
  • Ingrid de Vries  + (Profieltekst nog invullen)
  • Pádraig Naughton  + (Pádraig Naughton heeft zijn opleiding genoPádraig Naughton heeft zijn opleiding genoten in zijn geboorteland Ierland. Hij heeft een studie Mechanical Engineering afgerond aan de National University of Ireland en een master Mechanical Engineering behaald aan het Trinity College Dublin.</br>Daarna heeft hij bij tal van grote bedrijven gewerkt. Zo was hij achttien jaar in dienst bij Dow in Terneuzen en iets meer dan vijf jaar bij Alliance Laundry Systems.</br>Sinds 2020 is hij onderzoeker en coördinator bij het lectoraat Asset Management. Zijn onderzoek focust zich op data-gestuurde, op risico’s gebaseerde technieken waarmee je voorspellende onderhoudsmodellen kunt maken. Deze kun je gebruiken om het onderhoud aan assets, zoals bruggen en wegen, te optimaliseren.</br>Pádraig heeft in het bijzonder aandacht voor duurzaamheid en levensduurverlenging. Hij is naar eigen zeggen ‘driven by a passion to innovate’ en wil ideeën omzetten in oplossingen die waarde toevoegen aan organisaties en bedrijven.e toevoegen aan organisaties en bedrijven.)
  • Stefan Hassels Mönning  + (Researcher/Lecturer at Lectoraat Asset ManResearcher/Lecturer at Lectoraat Asset Management HZ from May 2020. Involved in minor Equipment Maintenance Technology (EMT) & minor Offshore Renewable Energy (ORE). Lecturer Business Reporting for TBK students. Provide support to Asset Managers of Waterschap Scheldestromen in building and applying their Company Value Matrix. Other projects: Performance Measurement for Rijkswaterstaat, Asset Management sewer systems municipalities (Riobase) and the ORE-related project AIRTuB (Automated Inspection & Repair of Turbine Blades).</br>Work experience in period before HZ: nine years experience as lecturer Risk Management, Economics and Quantitative Methods at Rotterdam University of Applied Sciences. Employed in banking, pension fund and energy sector as pension specialist, portfolio manager and trader, respectively from 2000 to 2011.anager and trader, respectively from 2000 to 2011.)
  • Ruben De Cuyper  + (Ruben De Cuyper is socioloog en promoveerdRuben De Cuyper is socioloog en promoveerde in 2015 aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds 2018 is hij teamleider en senior onderzoeker bij het Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving (voorheen: ZB Planbureau). Ruben doet onderzoek naar de kwaliteit van leven in Zeeland zoals ervaren door de inwoners. Daarbij is hij vooral geïnteresseerd in verhuisbewegingen (van jongeren) vanuit en naar Zeeland, ervaring van inwoners ten aanzien van hun fysieke leefomgeving en in vraagstukken rond maatschappelijke participatie en sociale betrokkenheid. </br>Linkedin: https://www.linkedin.com/in/ruben-de-cuyper-68bb67a7/.linkedin.com/in/ruben-de-cuyper-68bb67a7/)
  • Simon Witt  + (Simon Witt is onderzoeker een projectleideSimon Witt is onderzoeker een projectleider van HZ Kenniscentrum Kusttoerisme. </br></br>In zijn werk zoekt Simon de balans tussen natuur, toeristen, ondernemers, inwoners en overheden. Door ontwikkelingen in kaart te brengen en kennis te delen met de sector hoopt hij deze toekomstbestendig te maken. </br>Hij doet veel onderzoek naar verantwoord ondernemen ten aanzien van duurzaam gebruik van energie, water en grondstoffen. Daarnaast onderzoekt hij de ervaring van toeristen én inwoners met betrekking tot de verwachte groei van toerisme. Het behoud en verbeteren van het kustmilieu voor toekomstige generaties door middel van toekomstgericht overheidsbeleid staat daarbij centraal.ht overheidsbeleid staat daarbij centraal.)
  • Jeanette van Loo  + (Sinds 2013 is Jeanette van Loo directeur vSinds 2013 is Jeanette van Loo directeur van een middelgrote basisschool. Daarvoor werkte zij 20 jaar als leerkracht op veel scholen in diverse groepen. Ze is zeer visie-gericht: in haar werk gaat ze altijd uit van het waarom als voorloper van het hoe en wat. Ze heeft VWO gedaan, maar daarna bewust gekozen voor een HBO-opleiding, omdat het basisonderwijs haar zo trok. Ze heeft er nooit spijt van gehad, maar ze is wel altijd op zoek gebleven naar verdieping en verrijking via de opleiding Talentbegeleiding (Post HBO). Vanuit haar functie als directeur richt zij zich met name op ontwikkelen en implementeren van beleid op het gebied van meerbegaafdheid op een reguliere school binnen de doelgroep 2 tot 12 jaar. Waarom onderzoek naar onderwijsexcellentie in het primair onderwijs voor Jeanette interessant is? Excellente kinderen hebben excellente leerkrachten nodig. Ik denk dat excellente leerkrachten vervolgens voor alle kinderen het verschil maken. Mijn eigen onderzoek richt zich dan ook vooral op het effect van professionalisering van leerkrachten op het gebied van meerbegaafdheid. In mijn werk als directeur zoek ik voortdurend naar de juiste mix tussen intuïtief en doordacht handelen. Doordacht handelen wordt versterkt door te meten wat het effect van je doen en laten is. Het geeft je vertrouwen om goede keuzes te maken, zodat het uiteindelijk intuïtief wordt. Onderzoeks- en opbrengstgericht werken kan nog veel verder ingebed worden in het onderwijs. Het heeft binnen veel scholen de aandacht, maar het is nog maar een begin. Onderzoek naar onderwijsexcellentie kan dit vergroten. Ik denk dat het de mindset van leerkrachten veranderen en daarmee het onderwijs verbeteren.deren en daarmee het onderwijs verbeteren.)
  • Lauren Deckers  + (Sinds februari 2020 werkt Lauren Deckers aSinds februari 2020 werkt Lauren Deckers als onderzoeker en projectleider bij het lectoraat Supply Chain Innovation aan HZ University of Applied Sciences. Ze draagt graag haar steentje bij aan de innovatie en verduurzaming van logistieke stromen en processen in de regio. </br></br>Lauren is afgestudeerd aan de universiteiten van Tilburg en Gent als meester in de rechten. Na vier jaar werkzaam te zijn geweest als Legal counsel in twee Vlaamse multinationals heeft zij een carrièrewissel gemaakt en is gestart als projectmanager bij Dow Chemical Company. Tijdens haar vier jaar bij DOW leidde ze verschillende verbeterings- en implementatieprojecten voor de afdelingen (site-) logistiek en klantenservice, coachte ze aankomend projectleiders en was ze programmamanager voor logistieke optimalisatietrajecten. </br></br>Haar focus binnen het lectoraat ligt met name op Connected & Automated Transport. Momenteel is ze werkzaam als Living Lab-manager voor het FTMAAS-project, kartrekker namens HZ voor Catalyst en projectleider voor één van de werkpakketten binnen het Living Lab Autonoom Transport Zeeland.nen het Living Lab Autonoom Transport Zeeland.)
  • Marianne Erkelens  + (Sinds het afronden van de lerarenopleidingSinds het afronden van de lerarenopleiding biologie is Marianne Erkelens werkzaam voor de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW). Op dit moment is zij werkzaam op het Toorop Talent College (VMBO locatie van de CSW) als docente biologie en mens & natuur.</br>Mens & natuur is een geïntegreerd vak bestaande uit de vakken biologie, natuur- en scheikunde. De mogelijkheid om binnen mens & natuur veel practica uit te voeren is voor Marianne één van de aantrekkelijke kanten van dit vak. Leerlingen leren hierbij op een andere manier, doordat zij ervaren middels zien en/of doen.</br>Binnen de CSW is Marianne al vele jaren bedenker, organisator en voortrekker bij vakoverstijgende projecten. Middels projectmatig leren raken de leerlingen bekend met het werkveld buiten de school en worden bedrijven en organisaties de school binnengehaald. Om de kwaliteit van onderwijs te vergroten en ontwikkelingen in het onderwijs goed in te zetten heeft Marianne de HBO master Leren en innoveren gevolgd en afgerond. Op een onderzoeksmatige manier kijken naar het onderwijs helpt dit te verbeteren. Zo heeft Marianne onder andere onderzoek gedaan naar samenwerkend leren, instructie bij practica en motivatie van de VMBO leerling. Praktijkonderzoek waarmee direct in de les, in de klas en op de school aan de slag kan worden gegaan. Het onderzoek doen naar onderwijsexcellentie sluit aan op de taken van Marianne binnen de CSW. Marianne is er van overtuigd dat verder kijken dan de eigen school en samenwerken met anderen van belang is voor de verdere onderwijsontwikkeling. Het delen van ervaringen en elkaar inspireren, het samen kijken hoe het beter kan.elkaar inspireren, het samen kijken hoe het beter kan.)
  • Jochem Jonkman  + (Sinds mei 2019 werkt Jochem Jonkman als onSinds mei 2019 werkt Jochem Jonkman als onderzoeker bij het lectoraat Supply Chain Innovation aan HZ University of Applied Sciences. Hij heeft affiniteit met logistiek, technologie en duurzaamheid, in het bijzonder gerelateerd aan de productie, verwerking en het transport van voedsel. Jochem promoveerde aan Wageningen Universiteit op onderzoek naar het ontwerp van industriële agro-food ketens. Verder werkte hij in de Ghanese fruitverwerkende industrie en droeg hij bij aan een ontwikkelingsproject van de Verenigde Naties in Oost-Timor voor het verbeteren van de marktpositie van de regionale agro-food sector. Binnen het lectoraat werkt hij mee aan projecten rondom zero-emissie logistiek, innovatie binnen het logistieke MKB en slimme ketensamenwerking.ogistieke MKB en slimme ketensamenwerking.)
  • Siri Pisters  + (Siri is onderzoeker en facilitator van traSiri is onderzoeker en facilitator van transformatieve leerprocessen, maatschappelijke verandering en duurzaamheid. Sinds januari 2022 werkt ze als onderzoeker voor het HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving en richt zich daarbij vooral op kwalitatief, 'gebiedsgericht' onderzoek. Ook is ze op het moment haar PhD aan het afronden voor de Wageningen Universiteit (Education & Learning Sciences). Daarnaast is ze mede-oprichter van Re.imaginary (https://www.reimaginary.com/), een platvorm voor het stimuleren van creatieve methoden in onderzoek en onderwijs dat zich richt op het creëren van een sociaal én ecologisch rechtvaardige maatschappij. </br></br>Linkedin: https://www.linkedin.com/in/siri-pisters-a486661a/s://www.linkedin.com/in/siri-pisters-a486661a/)
  • Stef Bleyenberg  + (Stef Bleyenberg is onderzoeker binnen het Stef Bleyenberg is onderzoeker binnen het HZ Kenniscentrum Ondernemen & Innoveren. Hij heeft de opleiding Commerciële Economie afgerond op de HZ. Hij voert onderzoek uit voor verschillende Interregs, zoals FRESH4Cs en Smart Services Bridge. Daarnaast begeleidt hij studenten in de minor Innovatie in het MKB en vervult hij een ondersteunende rol in andere onderzoeksprojecten van KCOI.</br>Eigenschappen: Analytisch, nauwkeurig en flexibel</br>Expertise: (Sociale) impact en duurzame innovatieertise: (Sociale) impact en duurzame innovatie)
  • Eva Boerjan  + (Student International Business)
  • Merel van de Woestijne  + (Student Pedagogiek)
  • Sybren Slimmen  + (Sybren Slimmen werkt als docent-onderzoekeSybren Slimmen werkt als docent-onderzoeker bij het lectoraat Healthy Region. Hij verzorgt lessen in de minor "Professional in de Gezonde Regio" (Verpleegkunde) en "Applied Research" binnen de opleiding Tourism Management. Daarnaast is hij actief als onderzoeker in diverse projecten gerelateerd aan gezondheid, zoals TICC (Transforming Integrated Care in the Community), Gezond in Zeeland, Groen & Gezondheid, Zeeuwse groene schoolpleinen en Sam de Waterman. Binnen deze projecten neemt hij studenten mee in het werkveld om hen de praktijkervaring te bieden en zo verder te ontwikkelen. Zelf is hij Sportkundige van achtergrond en momenteel bezig met zijn masterstudie "Health Education & Promotion" aan de universiteit van Maastricht. Hij heeft een grote passie voor sport en heeft ook enkele jaren als (medisch) fitnessinstructeur gewerkt.le jaren als (medisch) fitnessinstructeur gewerkt.)