Deze pagina biedt een eenvoudige bladerinteractie voor het vinden van entiteiten met een eigenschap met een bepaalde waarde. Andere beschikbare zoekinteracties zijn de zoekpagina voor pagina-eigenschappen en de zoekopdrachtbouwer.
Lijst van resultaten
- Sessie 3 - Reflectie Omgevingstafel + (Integraliteit: Samenwerken (omgevingsbewus … Integraliteit: Samenwerken (omgevingsbewust), Over de (afdelings-)schutting kijken, Het geheel overzien.</br></br>Creativiteit: Buiten de begaande paden durven bewegen (out of the box), Regels gebruiken op oplossingen te creëren (“ja, mits”), Innovatief en ondernemend zijn.</br></br>Participatie: Vraaggericht werken, Luisteren en doorvragen, Eigen verantwoordelijkheid terugleggen (reflecteren en onderhandelen).</br></br>Communicatie: Helder formuleren (mondeling, overtuigen), Toetsen bij de ander (aansluiten).uigen), Toetsen bij de ander (aansluiten).)
- Sessie 3 - Omgevingstafel + (Integraliteit: Samenwerken (omgevingsbewust), Over de (afdelings-)schutting kijken, Het geheel overzien. Creativiteit: Buiten de begaande paden durven bewegen (out of the box), Regels gebruiken op oplossingen te creëren (“ja, mits”).)
- Workshop 1 + (Integraliteit: Samenwerken (omgevingsbewust); Creativiteit: Buiten de begaande paden durven bewegen (out of the box), Regels gebruiken op oplossingen te creëren (“ja, mits”) en Innovatief en ondernemend zijn.)
- Workshop 1, 11 juni 2020 + (Integraliteit: ik ervaar, nu we gelijkwaar … Integraliteit: ik ervaar, nu we gelijkwaardig met mensen van verschillende afdelingen bij elkaar zitten, échte samenwerking. Normaal omvat het meer het sturen van verzoeken om advies naar elkaar en het reageren op het antwoord. Ik realiseer me nu dat dit geen 'samenwerken' is, maar 'samen werken'. Dit helpt om het geheel meer te overzien, wat moeten de collega's van andere afdelingen nu eigenlijk doen om mij te kunnen adviseren. </br>Participatie: Nog niet eens zo zeer van burgers in deze fase, maar meer kijkend naar gelijkwaardig, met elkaar participeren in processen om te komen tot een goed eindresultaat. Dat houdt dus in dat ik (vraaggericht opereren doe ik al, ook richting collega's) probeer te luisteren naar de vraag onder de vraag. En niet alleen maar het stuk lees wat ik krijg gestuurd of de vraag beantwoord, maar er ook eens bel met de vraag wat het probleem is wat onder het stuk of de vraag ligt. </br></br>Voor mij hangen de complexe vraagstukken heel erg samen met de competenties. Veel van de competenties op zich zichzelf bezien bezit ik, maar als ik het koppel aan de complexe vraagstukken, vind ik eigenlijk dat de competenties in samenhang met elkaar zichtbaar zouden moeten worden én dat ik dat nog mis. Dan ben ik te gefocust op het één en laat ik op het ander steken vallen. </br></br>Het herkennen van elkaars wereldbeeld is nog niet zo moeilijk, maar het erkennen ervan (en dus ook je oordeel uitstellen) wel. Ik kreeg daarover al eens een spiegel voorgehouden door mijn therapeute. Niet met deze termen, maar het effect was wel dat ik me realiseerde dat ik (zeker voor anderen)(onaangenaam) snel klaar stond met een oordeel. Ik vind het fijn dat dit nu een theoretisch kader krijgt, mijn 'juridische brein' vindt het prettig om daar analytisch mee bezig te zijn. Dit is dus echt iets wat in één of andere vorm dagelijks terugkomt, ook in mijn privéleven. Zie steeds die olifant......</br></br>Ik weet niet of de terminologie van verificatie en validatie zal onthouden, ik vind de vraag 'doe ik / doen we de dingen goed' en de vragen 'doe ik / doen we de goede dingen' en tenslotte 'doe ik / doen we de goede dingen goed' veel leuker en toegankelijk. Eigenlijk is dit iets waar ik altijd mee bezig ben, het nadeel van perfectionisme, maar dit zijn heel leuke praktische vragen om regelmatig bij stil te staan!he vragen om regelmatig bij stil te staan!)
- Casus rijke plaatjes met kritische vragen + (Integraliteit; samenwerken en over schutting kijken. Creativiteit; naar geest van de wet handelen. Participatie; doorvragen naar waarom. Communicatie; helder formuleren, handhaven en professionele en persoonlijke band ontwikkelen.)
- Verantwoordelijkheid nemen. + (Inzicht, durf, kansen zien.)
- STARR 2, intervisie toepassen ethisch stappenplan + (Kritische reflectie; Toepassen ethisch stappenplan; Conceptueel denken)
- Toepassingssessie 1 + (N.v.t.)
- Toepassingssessie 6 + (N.v.t.)
- Persoonlijk gesprek - Pascal & Hans + (N.v.t.)
- Workshop 7 + (N.v.t.)
- Toepassingssessie 7 + (N.v.t.)
- Workshop 8 + (N.v.t.)
- Toepassingssessie 8 + (N.v.t.)
- Sessie 4 + (N.v.t.)
- Persoonlijk gesprek - Pascal, Hans & Petra + (N.v.t.)
- Opdracht casus implementatie problemen koppeling SWVO (Opdracht 24 november) + (PQR, RijkPLaatje, Rake vragen)
- Reflectie Workshop 2 1-10-2020 + (Participatie en communicatie)
- Workshop 2 + (Participatie: Luisteren en doorvragen en Vertrouwen; Communicatie: Helder formuleren (mondeling, overtuigen) en Toetsen bij de ander (aansluiten).)
- Casus Rijk plaatje + (Rijk plaatje, casus)
- Toepassingssessie 1 + (Samenwerken)
- Leerdoel 4: Verkenning van wereldbeelden en mogelijkheden van betrokkenen in uitdagende situaties. + (Samenwerken)
- STARR 1 + (Toepassen geweldloze communicatie; Kritische reflectie; Verbinden; Conceptueel denken)
- Reflectieverslag werkomgeving ZB + (Verbinden)
- Reflexief domein + (Verbinden)
- Toepassingssessie 1 + (Verbinden)
- Koester de paradox! + (Verbinden (dialoog centraal, beargumenteer … Verbinden (dialoog centraal, beargumenteerd wenselijk en cultureel haalbaar), Kritisch reflecteren (het gesprek is een interventie an sich, blinde vlekken en onderscheid maken) , Conceptueel denken (systeem denken, het geheel zien), Onderzoekend vermogen (met stakeholders samen, meerdere disciplines/ achtergronden en belangen).e disciplines/ achtergronden en belangen).)
- STARR 3 Achterhalen wereldbeelden door interview aan de hand van 12/24 vragen + (Verbindend communiceren, onderzoekend vermogen, conceptueel denken, nadenken over nieuwe rollen en verantwoordelijkheden, kritisch reflecteren.)
- Leerdoel 1: Wereldbeelden + (Verdiepen in andere meningen en zienswijzen.)
- Leerdoel 3: Focus op het proces en niet op de uitkomst. + (Voeren van gesprek)
- Interview met Michel Kloeg, ondernemer, over zijn contacten en ervaringen met de gemeente Veere. + (Wereldbeeld verkennen, de goeie vragen stellen en daarvan een rijk plaatje samenstellen)
- Beargumenteerd wenselijk Cultureel haalbaar + (beargumenteren)
- Ervaring 2 + (competentie)
- opdracht rijke plaatje workshop 1 + (integraliteit)
- opdracht 4 + (integraliteit)
- opdracht toepassingssessie 3, kritische vragen + (integraliteit, participatie en communicatie)
- Een kort verhaal, "De graafmachine" + (kritisch reflecteren)
- Een veranderproces begint bij je zelf + (kritische zelfreflectie, conceptueel denken)
- rust + (ordenen, keuzes maken)
- aantekeningen workshop en toepassingssessie 1 + (participatie)
- reflectie overleg Wmo-raad + (participatie, communicatie)
- praktijkvoorbeeld gesprek + (qpr formule reflecteren)