Vervang deze zin door een tekst over jouw ervaring.


















Experience, afkomstig van: Jeroen Vreeke

Bij het project "Aansluiting SWVO" realiseren we een nieuwe koppeling die door de betrokken leveranciers (PinkRoccade en Acknowledge) nog niet eerder is gelegd. Het beeld van de leveranciers wat er gedaan moet worden was niet gelijk. Ik heb een meeting georganiseerd om het doel en taken bij beide leveranciers helder te krijgen wat er gedaan moet worden en door wie. Bewust heb ik (geprobeerd) om de PQR methode toe te passen. Ik had dit dan ook op die manier voorbereid.

taak/rol: • Gespreksleider van het gesprek. • Elkaars beeld van de realisatie delen en hiermee het afstemmen van de verschillende taken tussen de leveranciers. • Als doel een plan van aanpak en planning van de taken voor het realiseren van de nieuwe koppeling. • Toepassen/oefenen van de PQR methode voor het helder krijgen van de verschillende beelden van de leveranciers voor de realisatie van de koppeling.

Actie: In eerste instantie heb ik de doel geschetst wat we willen bereiken namelijk de aansluiting bij SWVO waar onze WMO berichten. Waarom doen we dit (de R) en dit getoetst tijdens het gesprek bij beide leveranciers. Hier was geen discussie over. Vervolgens heb individueel gevraagd wat we daar voor moeten doen (de P). Hier zijn meerdere P voor nodig, maar we hebben ons toegespitst op het "wat" en dat is de nieuwe koppeling die gelegd moet worden. Dit vormt voor beide leveranciers het vertrekt punt. Hierna is diep in gegaan op hoe (de Q) de koppeling gaan en wat er nodig is om het "hoe" uit te voeren.

Resultaat: Het resultaat was dat we in het uur dat we de aanpak bespraken een duidelijk plan van aanpak hebben gemaakt waarin duidelijk is wat er moet gebeuren, hoe dit gedaan gaat worden, wie er verantwoordelijk is voor de uitvoering en wanneer de deelopdrachten opgeleverd gaan worden.

Reflectie: Ik heb mezelf bewust voorbereid op dit gesprek om de PQR-methode tijdens het gesprek toe te passen. De reden hiervoor is dat ik wist dat de leveranciers verschillende idee hadden voor het realiseren van de koppeling. Beide bekeken vanuit hun eigen perspectief. Door het toepassen van de PQR methode kon ik de rode draad in het gesprek vasthouden voor zowel mezelf als ook voor de leveranciers. Het moment dat we begonnen af te dwalen gaf ik aan Waarom doen we dit, wat hebben we daar voor nodig en hoe gaan we dat doen. De PQR-methode zat bij deze oefening vooral in het Q gedeelte om de beelden hoe de leveranciers dit samen gaan realiseren goed op elkaar af te stemmen, maar wat vooral opviel was dat de PQR methode ook een goede tool om het doel van het gesprek helder te houden.


Startdatum
oktober 6, 2020
Einddatum
oktober 6, 2020

Generieke principes

Principes die kunnnen worden toegepast in geleerde lessen.

Geleerde lessen

Let op! De geleerde lessen opgedaan in jouw ervaringen met de praktijk worden gedeeld met alle deelnemers. Deel hier geen privacy-gevoelige informatie!

Geen geleerde lessen.

<accesscontrol>Access:FvdT Veere mei 2020</accesscontrol>