LC 00515: verschil tussen versies

Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
In de minor staat de maatschappelijke uitdaging centraal. Denk daarbij aan welzijn en zorg, energietransitie, inrichting van de omgeving (omgevingswet). Kortom, complexe problemen waarbij veel belanghebbenden betrokken zijn. Vooruitgang brengen in dergelijke uitdagingen vereist dan ook samenwerking, maar met de wetenschap dat de meningen over de uitdaging ver uiteen kunnen lopen. Dat moet niet worden gezien als een probleem, maar als een gegeven. Al samenwerkend zal door middel van co-evolutie nieuwe wegen worden gezocht de maatschappij weer verder te ontwikkelen. Deze processen gaat niet vanzelf. Kennis van zaken, maar vooral ook een goede {{Internal link|link=LC 00514|name=attitude en vaardigheden|dialog=process-linkpage-dialog}}, zijn nodig om deze processen te faciliteren.
In de minor staat de maatschappelijke uitdaging centraal. Denk daarbij aan welzijn en zorg, energietransitie, inrichting van de omgeving (omgevingswet). Kortom, complexe problemen waarbij veel belanghebbenden betrokken zijn. Vooruitgang brengen in dergelijke uitdagingen vereist dan ook samenwerking, maar met de wetenschap dat de meningen over de uitdaging ver uiteen kunnen lopen. Dat moet niet worden gezien als een probleem, maar als een gegeven. Al samenwerkend zal door middel van co-evolutie nieuwe wegen worden gezocht de maatschappij weer verder te ontwikkelen. Deze processen gaat niet vanzelf. Kennis van zaken, maar vooral ook een goede {{Internal link|link=LC 00514|name=attitude en vaardigheden|dialog=process-linkpage-dialog}}, zijn nodig om deze processen te faciliteren. In essentie komen deze processen neer om al samen lerend duurzame veranderingen te bewerkstelligen. Deze aanpak noemen wij de {{Internal link|link=PR 00193|name=sociale theorie van een duurzame, samen lerende maatschappij|dialog=process-linkpage-dialog}}. In veel gevallen bewegen we ons op nieuw terrein waar we nog niet weten wat de werkbare stoffen zijn voor een duurzame verandering. In een maatschappelijke uitdaging leert iedereen, van elkaar.
 
In de verkenningsfase van de minor willen wij samen met jou, als toekomstige Faciltator of Change (FoC), bepalen hoe we samen gaan co-evolueren. De verkenningsfase bestaat uit twee stappen.
 
=== Stap 1: groepsverkenning ===
 
=== Stap 2: persoonlijke verkenning ===


==Deel je inzichten==
==Deel je inzichten==
<comment-streams/>
<comment-streams/>





Versie van 22 mrt 2019 09:48

In de minor staat de maatschappelijke uitdaging centraal. Denk daarbij aan welzijn en zorg, energietransitie, inrichting van de omgeving (omgevingswet). Kortom, complexe problemen waarbij veel belanghebbenden betrokken zijn. Vooruitgang brengen in dergelijke uitdagingen vereist dan ook samenwerking, maar met de wetenschap dat de meningen over de uitdaging ver uiteen kunnen lopen. Dat moet niet worden gezien als een probleem, maar als een gegeven. Al samenwerkend zal door middel van co-evolutie nieuwe wegen worden gezocht de maatschappij weer verder te ontwikkelen. Deze processen gaat niet vanzelf. Kennis van zaken, maar vooral ook een goede attitude en vaardigheden, zijn nodig om deze processen te faciliteren. In essentie komen deze processen neer om al samen lerend duurzame veranderingen te bewerkstelligen. Deze aanpak noemen wij de sociale theorie van een duurzame, samen lerende maatschappij. In veel gevallen bewegen we ons op nieuw terrein waar we nog niet weten wat de werkbare stoffen zijn voor een duurzame verandering. In een maatschappelijke uitdaging leert iedereen, van elkaar.

In de verkenningsfase van de minor willen wij samen met jou, als toekomstige Faciltator of Change (FoC), bepalen hoe we samen gaan co-evolueren. De verkenningsfase bestaat uit twee stappen.

Stap 1: groepsverkenning

Stap 2: persoonlijke verkenning

Deel je inzichten

<comment-streams/>

























Referenties