Deze pagina biedt een eenvoudige bladerinteractie voor het vinden van entiteiten met een eigenschap met een bepaalde waarde. Andere beschikbare zoekinteracties zijn de zoekpagina voor pagina-eigenschappen en de zoekopdrachtbouwer.

Op eigenschap zoeken

Een lijst van alle pagina's met de eigenschap "Summary" met waarde "Het blokkeren van migratieroutes door waterwerken.". Omdat er een beperkt aantal resultaten is, worden ook nabije waarden weergegeven.

Hieronder staan 26 resultaten vanaf #1.

(vorige 50 | volgende 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500) bekijken.


    

Lijst van resultaten

  • Car sharing  + (Here a summary of the subject is added)
  • Zeemos student projects  + (Here an overview is listed which assignments student can execute within the Zeemos project)
  • Current Student Assignments  + (Here you can find a selection of student aHere you can find a selection of student assignments on offer in the Water Technology field for Internship, Minor and Graduation. These assignments could be set directly by HZ Water Technology or another organisation who we work closely with. Please contact the relevant contact person named in each assignment for more specific information. assignment for more specific information.)
  • Past Student Assignments  + (Here you can find an overview of student aHere you can find an overview of student assignments in the Water Technology field that were previously completed by students as Internship, Minor and Graduation level.</br>Unfortunately these assignments are no longer available but please check the "Current Student Assignments" page to see what is available and ensure to check the starting date so that you do not miss out!starting date so that you do not miss out!)
  • Past student assignments Aquaculture  + (Here you can see an overview of student assignments that have been executed over the past few years for the research group Aquaculture.)
  • Over Living Labs  + (Here you will find definitions and preconditions for developing Living Labs.)
  • Forse investering in kennisontwikkeling binnen gastvrijheidsdomein  + (Het Centre of Expertise Leisure, Tourism and Hospitality (CELTH) heeft een kennisagenda ‘Bewuste Bestemmingen’ uitgebracht. De komende drie jaar investeert ze anderhalf miljoen euro in deze agenda voor het gastvrijheidsdomein.)
  • Online sentiment data  + (Het Data & Development Lab (DDL) heeftHet Data & Development Lab (DDL) heeft onderzoek gedaan naar de data over het online sentiment van (potentiële) bezoekers van bestemming Nederland. Diverse partijen verzamelen en analyseren deze data en bieden dit vervolgens aan bestemmingen aan. Maar wat kunnen bestemmingen vervolgens met deze data? kunnen bestemmingen vervolgens met deze data?)
  • FRESH4C's  + (Het Europees gesubsideerde project FRESH4Cs richt zich op alternatieve zoetwaterbronnen binnen de zoute kustgebieden. Het project ondersteunt en ontwikkelt het 2 Zeeën-gebied, waar de natuurlijke hulpbronnen worden beschermd.)
  • CBCI  + (Het Europees gesubsidieerde project CirculHet Europees gesubsidieerde project Circular Bio-based Construction Industry (CBCI) onderzoekt hoe we grondstoffen in de bouw efficiënter kunnen gebruiken, om daarmee de CO2-uitstoot te verminderen. Niet alleen in de bouwfase, maar gedurende de hele levenscyclus van een gebouw. Voor de transitie naar een circulaire economie wordt een integrale aanpak voor circulair en biobased bouwen ontwikkeld, die de basis vormt voor de bouwsector..d, die de basis vormt voor de bouwsector..)
  • Lesmateriaal  + (Het GVNL consortium heeft lesmateriaal ontwikkeld over het produceren, opslaan en transporteren van waterstof.)
  • Impact Corona op de Zeeuwse Arbeidsmarkt  + (Het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme heeft iHet HZ Kenniscentrum Kusttoerisme heeft in opdracht van het Aanvalsteam Arbeidsmarkt onderzoek gedaan naar de impact van de coronacrisis op de Zeeuwse arbeidsmarkt.</br></br>Dit rapport is opgesteld op basis van een analyse van beschikbare rapportages en (kranten)artikelen. Dataverzameling heeft plaatsgevonden tot eind augustus.ng heeft plaatsgevonden tot eind augustus.)
  • Impact Corona op de Zeeuwse Arbeidsmarkt  + (Het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme heeft inHet HZ Kenniscentrum Kusttoerisme heeft in opdracht van het Aanvalsteam Arbeidsmarkt onderzoek gedaan naar de impact van de coronacrisis op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Dit rapport is opgesteld op basis van een analyse van beschikbare rapportages en (kranten)artikelen. Dataverzameling heeft plaatsgevonden tot eind augustus.ng heeft plaatsgevonden tot eind augustus.)
  • Hello Container  + (Het Hello Container-project wil innovatieve oplossingen verkennen voor effectieve, verantwoorde, duurzame en concurrerende supply chains in Zeeland.)
  • FACET  + (Het Interreg 2 Zeeën project FACET wil ondHet Interreg 2 Zeeën project FACET wil ondernemers in de toeristische sector stimuleren circulaire oplossingen toe te passen binnen hun bedrijf, zodat er nieuwe duurzame verdienmodellen ontstaan. Met een sterk consortium van projectpartners uit België, Nederland, Frankrijk en Engeland wordt geëxperimenteerd met circulaire toepassingen op het gebied van accommodaties, afvalreductie, verpakkingen, energie, water en gezamenlijke inkoop.en, energie, water en gezamenlijke inkoop.)
  • Hidden Needs - Onderzoek naar verplaatsingsbehoeften en -motieven  + (Het Kenniscentrum Kusttoerisme heeft in opHet Kenniscentrum Kusttoerisme heeft in opdracht van de Provincie Zeeland een 'Hidden Needs' onderzoek uitgevoerd. De vraag die in dit onderzoek central stond was: "Wat zijn de (belangrijkste) verplaatsingsbehoeften en -motieven van een gast bij een bezoek aan de provincie Zeeland?" Het onderzoek is gestart met het afnemen van diepte interviews en op basis van deze interviews is er een vragenlijst ontwikkeld. Hieruit kwamen de meest belangrijkste maar ook de minst belangrijkste verplaatsingsbehoeften en - motieven naar voren.atsingsbehoeften en - motieven naar voren.)
  • Kustlaboratorium  + (Het Kustlaboratorium is een proeftuin voor zilte teelten, waar samen met ondernemers nieuwe ideeën zullen worden uitgeprobeerd.)
  • Lancering Het Nieuwe Samenspel  + (Het Nieuwe Samenspel is een serious game: Het Nieuwe Samenspel is een serious game: Een speelse werkwijze om handen en voeten te geven aan burger- en overheidsparticipatie, ofwel aan ‘doe-democratie’.</br></br>Hiermee werken burgers, ambtenaren, bestuurders, professionals, ondernemers en anderen prettig, gemakkelijk en effectief samen aan een lokaal initiatief in de leefomgeving. In goed samenspel krijgt het initiatief gaandeweg vorm. Daarnaast leren de spelers elkaar beter kennen en ontwikkelen ze hun samenspelvaardigheden. ontwikkelen ze hun samenspelvaardigheden.)
  • Persbericht  + (Het Nieuwe Samenspel is een serious game: Het Nieuwe Samenspel is een serious game: een speelse werkwijze om handen en voeten te geven aan burger- en overheidsparticipatie, ofwel aan ‘doe-democratie’. Het spel richt zich op burgers, ambtenaren, bestuurders, professionals, ondernemers en anderen. Zij werken via Het Nieuwe Samenspel prettig, gemakkelijk en effectief samen aan een lokaal initiatief in de leefomgeving. In twee uur speeltijd ontwikkelen de betrokken partijen een gezamenlijk actiepad. Daarnaast versterken spelers hun samenspelvaardigheden. Nadat twee jaar is gewerkt aan de ontwikkeling, wordt Het Nieuwe Samenspel op maandag 18 februari 2019 feestelijk gelanceerd in de gemeente Terneuzen. Daarna is het voor iedereen beschikbaar via hetnieuwesamenspel.nl.een beschikbaar via hetnieuwesamenspel.nl.)
  • Het Nieuwe Samenspel  + (Het Nieuwe Samenspel is een serious game: Het Nieuwe Samenspel is een serious game: een speelse werkwijze om handen en voeten te geven aan burger- en overheidsparticipatie, ofwel aan ‘doe-democratie’. </br> </br>Burgers, ambtenaren, bestuurders, professionals, ondernemers en anderen werken, via het spel, prettig, gemakkelijk en effectief samen aan een lokaal initiatief in de leefomgeving. In goed samenspel krijgt het initiatief gaandeweg vorm. Daarnaast leren de spelers elkaar beter kennen en versterken ze hun samenspelvaardigheden.</br></br>Het Nieuwe Samenspel ondersteunt bij de start van een nieuw initiatief, maar ook onderweg en bij de afronding ervan. Naast het spel is er een online-omgeving. Hierin zijn de opbrengsten van speelsessies zichtbaar, evenals lessen uit de initiatieven. Zo leren we niet alleen in de initiatieven, maar ook breder in de samenleving én voor verdere spelontwikkeling.enleving én voor verdere spelontwikkeling.)
  • Meerjarige samenwerking Platform Toerisme Schouwen-Duiveland en Kenniscentrum Kusttoerisme  + (Het Platform Toerisme Schouwen-Duiveland eHet Platform Toerisme Schouwen-Duiveland en Kenniscentrum Kusttoerisme, onderdeel van HZ University of Applied Sciences, gaan een meerjarige samenwerking aan in onderzoek en projecten gerelateerd aan toerisme en recreatie. Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland, partner in het Platform Toerisme Schouwen-Duiveland, hebben hier op 24 september 2019 mee ingestemd.n hier op 24 september 2019 mee ingestemd.)
  • Project moet werknemers met kanker sneller terug op de werkvloer krijgen  + (Het aantal mensen met kanker stijgt en niet alleen op hoge leeftijd. Hierdoor krijgen steeds meer bedrijven te maken met werknemers met kanker.)
  • Toepassingssessie 1  + (Het begrip "wederzijds begrip" is besprokeHet begrip "wederzijds begrip" is besproken hetgeen betekent het herkennen en erkennen van elkaars wereldbeelden en je oordeel uitstellen met als doel het creëren van bewegingsruimte. Ook hebben we nog een praktijkvoorbeeld van een deelnemer besproken aan de hand van een "rijk plaatje".proken aan de hand van een "rijk plaatje".)
  • Gezondheidstoerisme  + (Het bezoeken van plaatsen buiten de eigen Het bezoeken van plaatsen buiten de eigen woonplaats voor het verbeteren van fysieke of mentale gezondheid is gezondheidstoerisme. Gezondheidstoerisme is een mogelijkheid om verschillende sectoren, zoals zorg en toerisme, met elkaar te verbinden en om de sterke punten van Zeeland als toeristische regio uit te lichten.and als toeristische regio uit te lichten.)
  • Vispassage en 4 stuwen Othene  + (Het blokkeren van migratieroutes door waterwerken en droogte en/of natte gevoelige gronden. Verkleinen verschillen zomer- en winterpeil.)
  • RW 00003  + (Het blokkeren van migratieroutes door waterwerken en droogte en/of natte gevoelige gronden. Verkleinen verschillen zomer- en winterpeil.)
  • 3 Vispassages Paal  + (Het blokkeren van migratieroutes door waterwerken.)
  • RW 00004  + (Het blokkeren van migratieroutes door waterwerken.)
  • Verkennen van vergroten Captatiegebied Vlaamse Polders  + (Het borgen van de zoetwatervoorziening van de regio.)
  • RW 00036  + (Het borgen van de zoetwatervoorziening van de regio.)
  • De klimaatstraat  + (Het creeren van een duurzamere straat waarbij er voornamelijk gericht wordt op klimaatverandering en energietransitie. Circulair bouwen is ook een onderdeel. Het is zaak om gebouwen te demonteren en de nog bruikbare onderdelen op te slaan.)
  • O2Lab  + (Het doel van O2Lab Hub Zuidwest is het orgHet doel van O2Lab Hub Zuidwest is het organiseren en versterken van een effectieve samenwerking tussen HZ University of Applied Sciences en Scalda inclusief hun onderwijs, experts en ondernemersnetwerken, zodat het ondernemerschapsonderwijs versterkt wordt in de regio.hapsonderwijs versterkt wordt in de regio.)
  • O2Lab  + (Het doel van O2Lab Hub Zuidwest is het orgHet doel van O2Lab Hub Zuidwest is het organiseren en versterken van een effectieve samenwerking tussen HZ University of Applied Sciences en Scalda inclusief hun onderwijs, experts en ondernemersnetwerken, zodat het ondernemerschapsonderwijs versterkt wordt in de regio.hapsonderwijs versterkt wordt in de regio.)
  • Minor Fit for the Future  + (Het doel van de minor Fit for the Future is dat een deelnemer Facilitator of Change competenties ontwikkelt waarmee hij / zij in staat is vooruitgang te brengen in complexe vraagstukken.)
  • EffluentFit4Food  + (Het doel van dit project is om in tijden van droogte de beschikbaarheid van kwalitatief goed irrigatiewater voor land- en tuinbouw te vergroten, door het goed geschikt maken van effluent van rioolwaterzuiveringen als bron voor irrigatie.)
  • Zeeuws Deltaplan Zoet Water  + (Het doel van het Zeeuws Deltaplan Zoet Water luidt: Zeeland in 2050 weerbaar te laten zijn tegen zoetwatertekorten.)
  • Het Groene Waterstof HuisNL  + (Het evenement waar alle groene waterstof partijen bij elkaar komen!)
  • PlasticRoad (KWS)  + (Het huidige wegennet is in de meeste gevalHet huidige wegennet is in de meeste gevallen gemaakt van asfalt, steen en beton. Het gaat ongeveer 50 jaar mee en dient regelmatig te worden onderhouden. PlasticRoads hergebruikt plastic afval uit oceanen en pet-flessen om lichte en modulaire wegen te ontwikkelen. lichte en modulaire wegen te ontwikkelen.)
  • De fiets verbindt  + (Het initiatief de Fiets verbindt is ontstaHet initiatief de Fiets verbindt is ontstaan naar aanleiding van het ontbreken van een overkoepelende organisatie voor de (recreatieve) fietser binnen Zeeland. Om de wensen en knelpunten op recreatief fietsbeleid in kaart te brengen zijn er per gemeente een aantal vragen gesteld. Op basis van de input van de gemeenten zijn er conclusies en aanbevelingen geschreven. Deze zijn te lezen onder het kopje resultaten. zijn te lezen onder het kopje resultaten.)
  • Duurzame samenleving - bodemplaat  + (Het integrale model.)
  • Een kort verhaal, "De graafmachine"  + (Het is belangrijk in verbinding te blijvenHet is belangrijk in verbinding te blijven met wie ik ben, hoe ik als kind ben gevormd en wat voor mij belangrijke waarden zijn. Om scherp te kunnen stellen op mijn jeugd, om herinneringen te kunnen vasthouden en mijn ervaringen en zienswijze te kunnen delen met anderen, schrijf ik korte verhaaltjes.met anderen, schrijf ik korte verhaaltjes.)
  • Digitaal communiceren is niet genoeg.  + (Het is belangrijk om via meederere kanalen te communiceren over participatieprojecten, inclusief face 2 face.)
  • Werkafspraken maken  + (Het is nog niet duidelijk hoe jouw (behandel)traject eruit gaat zien. Welke afspraken kun je met je werkgever maken als je nog geen idee hebt welke behandelingen je gaat krijgen en wat het effect daarvan gaat zijn?)
  • Toepassingssessie 1, 1 september 2020  + (Het is prettig om de in de workshop besproken informatie te relateren aan een aantal praktijkgevallen.)
  • Productverschraling  + (Het is voor de toekomst van de Zeeuwse vriHet is voor de toekomst van de Zeeuwse vrijetijdssector belangrijk dat er een divers aanbod is. Door verschillende ontwikkelingen zien we een afname in de diversiteit van het aanbod. In dit dossier informeren wij u over wat er speelt op het gebied van het toeristische verblijfsaanbod en wat dit kan betekenen voor de toekomst van de vrijetijdssector in Zeeland.ekomst van de vrijetijdssector in Zeeland.)
  • Gast van de toekomst  + (Het is wenselijk om meer inzicht te krijgen in verwacht bezoekersgedrag. Binnen dit project wordt onderzoek gedaan naar verschuivingen in bezoekersgedrag, onder invloed van allerlei externe factoren.)
  • Z-GRID  + (Het klimaat verandert snel. Om de opwarminHet klimaat verandert snel. Om de opwarming van de aarde af te remmen moet de CO2-uitstoot verminderen. Het verduurzamen van energiesystemen speelt hierin een essentiële rol. De vrijetijdssector is geen koploper in de energietransitie én door de coronacrisis is het eigen vermogen om te investeren in verduurzaming vaak aangetast. Het Z-GRID-project zorgt voor een nieuwe boost in de energietransitie en gaat aan de slag met de ontwikkeling en tests van praktische en eenvoudige manieren van duurzaam energieverbruik.ige manieren van duurzaam energieverbruik.)
  • Aquaculture in Delta Areas  + (Het lectoraat Aquaculture in Delta Areas oHet lectoraat Aquaculture in Delta Areas ondersteunt ondernemers in de aquacultuursector door hun kennisvragen praktijkgericht te onderzoeken.</br></br>De vraag naar seafood stijgt wereldwijd. Steeds meer mensen eten vis en zeevruchten, omdat het gezond en lekker is. Het aanbod van vis, schaal- en schelpdieren uit wildvangst stagneert echter. Om toch te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar seafood is een meer gecontroleerde productie nodig: aquacultuur.</br></br>Zeeuwse traditie</br></br>Zeeland kent een lange traditie op het gebied van zilte aquacultuur. De provincie ligt in een deltagebied en het zoute water is overal vlakbij. Het is dan ook een perfecte locatie voor het duurzaam kweken van vis, schaal- en schelpdieren. Zeeuwse ondernemers lopen voorop in het telen van algen, wieren, wormen, kreeft en vis.</br></br>Innovatievraagstukken</br></br>Toch staat aquacultuur in de kinderschoenen in vergelijking met de landbouw. Aquacultuurondernemers hebben veel kennisvragen en uitdagingen qua innovaties. Deze gaan bijvoorbeeld over hoe zij hun producten kunnen optimaliseren, welke nieuwe soorten ze kunnen kweken en welke technieken het beste zijn.</br>De onderzoeksgroep Aquaculture in Delta Areas ondersteunt de ondernemers met onderzoek naar dit soort vragen. Zij doen dit vaak in samenwerking met andere kennisinstellingen en adviesbureaus. Ook werken de onderzoekers en studenten samen met mensen uit de beroepspraktijk. Het onderzoek vindt vaak plaats in het veld of in het SEA-Lab bij de HZ in Vlissingen. De onderzoeksgroep verzorgt ook trainingen en cursussen over aquacultuur.</br></br>Lectoren: Klaas Timmermans en Jasper van Houcke.en: Klaas Timmermans en Jasper van Houcke.)
  • Asset Management  + (Het lectoraat Assetmanagement doet onderzoHet lectoraat Assetmanagement doet onderzoek naar effectief en efficiënt langetermijnbeheer van bedrijfsmiddelen (assets) die bepalend zijn voor de leefbaarheid en duurzaamheid van de Zuidwestelijke Delta. De groep brengt hiervoor onderzoekers, studenten, professionals uit de praktijk en beleidsmakers samen.</br></br>Assetmanagement gaat over het beheer van bedrijfsmiddelen, meestal in de openbare ruimte of als onderdeel van de infrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan bruggen, wegen, sluizen, verkeerscentrales, rioleringen en groenvoorzieningen.</br></br>Strategieën</br></br>De onderzoekers ontwikkelen strategieën op basis van prestaties, kosten en risico’s. Ze richten zich met strategisch assetmanagement op de nieuwste markten en technische ontwikkelingen, het beheer van assets met nieuwe technieken en innovatieve methoden en smart and data driven assetmanagement. Het laatste wordt in de toekomst belangrijker. Ook worden thema’s als circulariteit, het verlengen van de levensduur en klimaatadaptatie steeds belangrijker binnen het onderzoeksgebied.</br>Met hun onderzoek zorgen de onderzoekers dat de regio veilig, duurzaam, aantrekkelijk en bereikbaar blijft. Een andere belangrijke taak is het vergroten van kennis over assetmanagement. Dit doen de onderzoekers enerzijds door onderwijs aan studenten, anderzijds door cursussen en workshops te verzorgen.</br></br>Regionale partners</br></br>Het lectoraat werkt samen met partners in de regio, die de assets beheren. Het gaat om grote spelers als Rijkswaterstaat, de provincie, Waterschap Scheldestromen, North Sea Port, de Zeeuwse gemeenten en KIC/MPI. Met deze partners deelt het lectoraat kennis, zodat assetmanagers in de Zuidwestelijke Delta zich kunnen blijven ontwikkelen.</br></br>Lector: Rob Schoenmaker.ven ontwikkelen. Lector: Rob Schoenmaker.)
  • Biobased Bouwen  + (Het lectoraat Biobased Bouwen is onderdeelHet lectoraat Biobased Bouwen is onderdeel van het Centre of Expertise Biobased Economy, een samenwerking tussen HZ University of Applied Sciences en Avans. Het verzamelt, ontwikkelt, valoriseert en deelt kennis over het toepassen van biobased materialen in de bouw en civiele techniek. </br></br>Het lectoraat richt zich op de woning‐ en utiliteitsbouw, bestaande bouw en nieuwbouw, funderingen, constructie, de afwerking van gevels en daken, de stoffering van de binnenzijde en op civiele toepassingen in de weg‐ en waterbouw.</br>De onderzoekers voeren praktijkgericht onderzoek uit met (internationale) bedrijven, onderzoeksinstellingen en studenten. </br></br>Agro-reststromen </br></br>Hun voorkeur gaat uit naar onderzoek naar bouwmaterialen en –systemen die zijn gemaakt uit in de regio beschikbare agro-reststromen. Daarnaast kijken ze naar de kracht van de HZ en Avans. Hierdoor ligt de focus op materialen en composieten uit vlas, hennep, bamboe en hout en isolatiematerialen van (vlas)kalkhennep, mycelium, riet en stro en wier. </br></br>Het lectoraat wil vooral samenwerken met Zeeuwse en Brabantse bedrijven, die biobased (bouw)materialen maken. Hierdoor kunnen duurzame netwerken ontstaan met kansen voor lokale werkgelegenheid en startups in de regio.</br></br>Kennisbank </br></br>Met veertig bedrijven en kennisinstellingen uit de Green Deal Biobased Bouwen heeft het Centre of Expertise Biobased Economy de kennisbank www.biobasedbouwen.nl ontwikkeld. Via deze kennisbank kan iedereen, van uitvoerder tot beleidsmaker en opdrachtgever, kennis vergaren en delen over de beschikbaarheid en toepassingsmogelijkheden van biobased materialen, producten en bouwconcepten.</br></br>Willem Böttger is lector. bouwconcepten. Willem Böttger is lector.)
  • Data Science  + (Het lectoraat Data Science doet praktijkgeHet lectoraat Data Science doet praktijkgericht onderzoek naar het creëren van dataproducten. Ze richt zich met name op producten die belangrijk zijn in een deltagebied zoals Zeeland, bijvoorbeeld voor kustbescherming, veiligheid, toerisme, voedsel, industrie, energie en logistiek. Het lectoraat werkt samen met ondernemers, overheden en andere lectoraten en kenniscentra, zodat de dataproducten kunnen worden gecombineerd met kennis uit deze domeinen. </br>Met dataproducten kunnen gebruikers sneller, efficiënter, effectiever en nauwkeuriger beslissingen nemen. Disciplines zoals wiskunde, statistiek, software-engineering en machine learning komen samen in Data Science. </br></br>Business understanding </br></br>Aan elk dataproduct ligt een onderzoeksproces ten grondslag. In de eerste, cruciale stap (business understanding) wordt onderzocht wat de vraag precies is. </br>Daarna wordt ruwe data verzameld en geschikt gemaakt voor de rest van het proces. Een mogelijke vervolgstap is om de data te visualiseren of op een andere manier te communiceren. Vervolgens kunnen de data verder worden gemodelleerd aan de hand van machine learning. Dit omvat verschillende technieken zoals clusteren, voorspellen, classificeren en anomalieën detecteren. Uiteindelijk leidt dit tot een dataproduct. </br></br>Mischa Beckers is lector Data Science. Hij sprak op 16 november 2017 zijn lectorale rede uit: ‘Do believe the hype’.lectorale rede uit: ‘Do believe the hype’.)
  • Delta Power  + (Het lectoraat Delta Power doet onderzoek nHet lectoraat Delta Power doet onderzoek naar de mogelijkheden van deltagebieden om duurzaam energie op te wekken en op te slaan. </br></br>Er zijn voldoende energiebronnen in de deltagebieden: stromend water, wind en zon. Windmolens en zonnepanelen kent inmiddels iedereen, maar kun je ook energie opwekken met water dat stroomt, valt of in golven beweegt? Welke techniek werkt het beste? Wat levert het meeste op tegen betaalbare kosten? Hoe kunnen we energie opslaan en terugbrengen in het net? En wat past het beste in de omgeving en is ecologisch verantwoord? Delta Power probeert via praktijkgericht onderzoek antwoorden te vinden op deze vragen. </br></br>Leefbaarheid</br></br>De verwachting is dat er steeds meer mensen in deltagebieden gaan wonen. Om dit soort gebieden leefbaar te houden is duurzaam gebruik van de aarde een must. Hierbij hoort duurzaam opwekken van energie. Met de kennis die voortkomt uit het onderzoek van Delta Power kunnen goedkopere en efficiëntere systemen worden gemaakt die passen in deltagebieden wereldwijd. </br></br>Jacob van Berkel is lector Delta Power. Hij sprak op 2 november 2017 zijn lectorale rede uit: ‘Delta Power, symbiose van energie en water’.lta Power, symbiose van energie en water’.)