Beroepsinnovatie
Vanaf september 2024 gaan onze derdejaars studenten van de opleidingen Social Work en Pedagogiek weer aan de slag met diverse opdrachten uit het sociaal maatschappelijke werkveld. Studenten werken hierbij samen in kleine groepjes (circa 4 à 5 studenten per groepje) om een verfrissend beroepsproduct op te leveren voor een organisatie uit de regio. Voor werkgevers een mooie kans om in contact te komen met hun werknemers van de toekomst, voor studenten een eerste kennismaking met hun toekomstig beroep. Naast een kennismaking is het voor studenten een interactief leerproces, waarbij zij zich focussen op projectmatig (samen)werken en het werken aan een innovatieproces.
Wat mag u van studenten verwachten?
- Van onze studenten wordt een proactieve houding verwacht in het contact met uw organisatie en richting de begeleidend docent. Zij maken afspraken met u als organisatie en houden u gedurende de looptijd van het project op de hoogte van de voortgang. Indien gewenst kunt u de studenten uitnodigingen om een presentatie over het eindproduct bij u op locatie te verzorgen.
- Een eindproduct kan bestaan uit een beroepsproduct (zoals bijvoorbeeld een folder of de bijstelling van een methodiek) of een onderzoek met een rapport als eindresultaat is ook mogelijk. Studenten hebben een inspanningsverplichting voor ieder project, maar er geldt geen resultaatsverplichting. Uiteindelijk moet er ook ruimte zijn voor een student om te leren van zijn of haar fouten.
What's in it for you?
Deelname aan deze minor biedt een mooie kans om als organisatie in beeld te komen bij studenten. Dé kans om een visitekaartje af te geven en ook in de toekomst met onze studenten aan de slag te gaan middels vervolgprojecten, nieuwe projecten, stages of zelfs toekomstig medewerkers. Daarnaast leren onze studenten om met een frisse en innoverende blik naar vraagstukken te kijken en hierop aanbevelingen te doen voor het werkveld.
Hoe worden de studenten vanuit de HZ UAS begeleid?
De studenten zijn derdejaars studenten, welke al vaker voor en met externe opdrachtgevers hebben gewerkt. Onze HZ-docenten begeleiden het leerproces van de studenten. Zij beoordelen tevens het eindproduct en de ingeleverde documenten. De tevredenheid van u als opdrachtgever wordt hier natuurlijk in meegenomen.
Wat wordt er van u verwacht?
- De het projectvak loopt van september 2024 – februari 2025 op de HZ UAS.
- Studenten werken (inclusief lessen) gemiddeld één dag per week aan uw opdracht.
- Wij vragen uw betrokkenheid bij de volgende onderdelen. Eind juli ontvangt u van ons een mailing met de definitieve data (wanneer het schoolrooster gemaakt is)
- Startbijeenkomst (wij rekenen op uw aanwezigheid)
- Opleveren plan van aanpak
- Opleveren eindproduct
- Eindpresentatie (wij rekenen op uw aanwezigheid)
- Wij vragen u tijdens de startbijeenkomst vast een afsprakenreeks in te plannen van eens in de twee á drie weken. Zo blijven de lijntjes kort.
Interesse?
Neem contact op met Eva Legemate via eva.legemate@hz.nl.