LC 00710: verschil tussen versies

(Introductietekst toegevoegd.)
(tekst aangepast)
Regel 1: Regel 1:
Sinds 2009 wordt elke vier jaar een grootschalig onderzoek uitgezet onder de Zeeuwse inwoners van 16 jaar en ouder (voorheen: “Staat van Zeeland”). De monitoring geeft inzicht in hoe Zeeuwen hun leefsituatie ervaren en hoe de kwaliteit van leven in Zeeland ervoor staat. Bovendien brengt het Planbureau ontwikkelingen in kaart op beleidsthema’s als bevolkingsontwikkeling, regionale economie, duurzame productie en consumptie, kennis en innovatie, mobiliteit en voorzieningen. Het Planbureau vertaalt de ontwikkelingen naar de kwaliteit van leven in Zeeland en bekijkt welke verschillen en overeenkomsten bestaan tussen sociale groepen, tussen regio’s in de provincie en met Nederland als geheel. In 2021 zullen wij de monitoring voor de vierde keer uitvoeren. In aanvulling hierop lopen er vanuit het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het CBS trajecten voor regionale monitors ‘Brede Welvaart’. Getracht wordt om het onderzoek naar ‘Leven in Zeeland’ aan te laten sluiten op deze regionale monitoring “Brede Welvaart”.
+
Sinds 2009 wordt elke vier jaar een grootschalig onderzoek uitgezet onder de Zeeuwse inwoners van 16 jaar en ouder (voorheen: “Staat van Zeeland”). De monitoring geeft inzicht in hoe Zeeuwen hun leefsituatie ervaren en hoe de kwaliteit van leven in Zeeland ervoor staat. Bovendien brengt het Planbureau ontwikkelingen in kaart op beleidsthema’s als bevolkingsontwikkeling, regionale economie, duurzame productie en consumptie, kennis en innovatie, mobiliteit en voorzieningen. Het Planbureau vertaalt de ontwikkelingen naar de kwaliteit van leven in Zeeland en bekijkt welke verschillen en overeenkomsten bestaan tussen sociale groepen, tussen regio’s in de provincie en met Nederland als geheel. In 2021 zullen wij de monitoring voor de vierde keer uitvoeren. “Beoogd wordt om in het onderzoek ‘Leven in Zeeland’ het conceptuele model van brede welvaart toe te passen en aan te sluiten bij het landelijke onderzoekstraject (CBS) van regionale monitoring brede welvaart.
   
 
Projectleider: Luc Verschuren
 
Projectleider: Luc Verschuren

Versie van 18 mei 2021 om 15:32

Sinds 2009 wordt elke vier jaar een grootschalig onderzoek uitgezet onder de Zeeuwse inwoners van 16 jaar en ouder (voorheen: “Staat van Zeeland”). De monitoring geeft inzicht in hoe Zeeuwen hun leefsituatie ervaren en hoe de kwaliteit van leven in Zeeland ervoor staat. Bovendien brengt het Planbureau ontwikkelingen in kaart op beleidsthema’s als bevolkingsontwikkeling, regionale economie, duurzame productie en consumptie, kennis en innovatie, mobiliteit en voorzieningen. Het Planbureau vertaalt de ontwikkelingen naar de kwaliteit van leven in Zeeland en bekijkt welke verschillen en overeenkomsten bestaan tussen sociale groepen, tussen regio’s in de provincie en met Nederland als geheel. In 2021 zullen wij de monitoring voor de vierde keer uitvoeren. “Beoogd wordt om in het onderzoek ‘Leven in Zeeland’ het conceptuele model van brede welvaart toe te passen en aan te sluiten bij het landelijke onderzoekstraject (CBS) van regionale monitoring brede welvaart.”

Projectleider: Luc Verschuren