ICT - Project Framework

In februari 2025 starten studenten van de opleiding ICT met een nieuwe editie van het project Framework ICT. Gedurende 12 weken werken onze eerstejaars studenten van HBO ICT aan casuïstiek ingediend door opdrachtgevers uit de regio. Deelname aan dit project biedt een mooie kans om geïnspireerd te worden door frisse ideeën. De studenten zullen starten met het uitwerken van het idee en waar mogelijk een werkende oplossing bieden. Om zo actief met eerstejaars studenten aan de slag te gaan krijgt u de kans om als bedrijf onder de aandacht te komen van toekomstige stagiairs/werknemers!

Wat mag u van de studenten verwachten?

Studenten van de HZ University of Applied Sciences (HZ UAS) hebben een inspanningsverplichting, dat betekent dat wordt verwacht dat zij gemotiveerd aan de slag gaan. Studenten werken 12 weken lang in groepsverband aan een relevant thema uit de praktijk. Ze ontwikkelen een webapplicatie m.b.v. een framework. Ze leren een web-gebaseerd systeem te maken. Iedere twee weken wordt er een demonstratie gegeven met de vorderingen van het project. Uiteraard zou het wenselijk zijn als de opdrachtgever hierbij aanwezig kan zijn. Dat kan uiteraard ook online. De studenten zullen de projecten middels een eindpresentatie opleveren aan de opdrachtgever. Hieronder een opsomming waaraan gedacht kan worden:

  • Het vereenvoudigen van de interne communicatie d.m.v. digitalisering
  • Dashboard ontwikkelen om operationele zaken inzichtelijk te maken voor het management
  • Customer data platform ontwikkelen
  • Diverse data inzichtelijk maken door applicaties te koppelen

What's in it for you?

Met de opdracht kun je als bedrijf in ‘the picture’ komen bij de student. Dé kans om ook in de toekomst met onze studenten aan de slag te gaan middels vervolgprojecten, nieuwe projecten of stages. Daarnaast leren onze studenten om met een frisse en innoverende blik naar de opdrachten te kijken en hierop aanbevelingen en ontwikkelingen te doen.

Hoe wordt de student begeleid vanuit de HZ UAS?

De studenten zijn eerstejaars en zullen veelal voor het eerst met externe opdrachtgevers in aanraking komen. Daarom wordt er vanuit een projectgroep gewerkt waarbij het de taak van de student is om iedereen in zijn/haar kracht in te zetten. Gedurende het project zijn er docenten die sturing zullen geven en bij vragen beschikbaar zijn om ze de juiste richting te wijzen. Er zullen per casus twee groepen van 6 studenten aan de slag gaan met de opdracht.

Algemene informatie / Wat wordt er van u verwacht?

  • Het project start eind februari/ begin maart 2025 en wordt opgeleverd in de laatste week van juni 2025 op het Groene Woud, Middelburg.
  • Wij vragen je een specifieke ICT-gerelateerde casus aan te leveren waar 6 studenten gedurende 12 weken mee aan de slag kunnen.
  • Wij vragen de mogelijkheid om de opdrachten in het Engels uit te kunnen voeren. Ongeveer 70% van de studenten volgen het internationale programma.
  • Wij vragen betrokkenheid bij en in de agenda rekening te houden met later af te stemmen data. In sprints van twee weken vragen de studenten jullie feedback over de ontwikkeling van het project.

Vooraf: Voorafgaand aan het project vindt een kennismakingsgesprek plaats met de accountmanager van HZ Nexus en de docent van het vak. Tijdens dit gesprek bespreken wij de opdracht en stemmen wij af of wij beiden voldoende informatie hebben zodat het project goed van start kan gaan. Dit zal een telefonische of een online meeting zijn.

Link met sustainable development goals

In het instellingsplan van de HZ hebben we het statement “bijdragen aan een betere wereld” opgenomen. Bij het samenstellen van de casuïstiek zijn wij dan ook actief op zoek naar casussen waarbij een koppeling kan worden gemaakt met één of meer Sustainability Development Goals. Middels het projectformat wat wij als leidraad voor de opdracht gebruiken, wordt gevraagd naar de raakvlakken van de opdracht t.o.v. de SDG’s.

Deelnemen?

Neem contact met Yvonne Vonk via y.e.vonk@hz.nl