OLmK Casus De heer Raaymakers
Samenvatting Meneer Raaymakers is halverwege de zestig. Bij hem is een zeldzame kanker in de longen en lever geconstateerd. Hij heeft twee chemokuren gehad. Zijn zorgen deelt hij vooral met zijn vrouw.
Overkoepelende context DZH Overleven met kanker - resultaten



Biografie en sociaal-medisch netwerk

Biografie en sociaal-medisch netwerk
Gezinssituatie Getrouwd, drie volwassen kinderen
Levensloop De heer Raaymakers is halverwege de zestig. Hij is afkomstig uit Soesterberg en woont sinds eind jaren negentig in Oostburg. Hij is de tweede uit een gezin met vier kinderen. Zijn oudste zus en zijn vader zijn overleden aan kanker. Een broertje is overleden als gevolg van een ongeluk. Zijn moeder is 94 jaar. Zijn vrouw heeft in verschillende delen van Nederland gewoond. Ze hebben elkaar leren kennen in Oostenrijk.

In 1997 zijn ze verhuisd naar Zeeuws-Vlaanderen. Ze kozen voor Oostburg, omdat ze West Zeeuws-Vlaanderen kenden van hun vakanties. Ze hebben drie kinderen. Een woont in Goes en twee anderen in het midden van het land.

Opleiding en werk Hij was werkloos geworden omdat het bedrijf waar hij werkte failliet ging. Hij kon in Antwerpen een nieuwe baan krijgen. Het bedrijf in Antwerpen is mede dankzij hem erg succesvol geworden. Hij is er gestart toen er 6 mensen werkten en intussen werken er ruim 150.
Levenshouding
Sociaal netwerk Hij heeft niet zo veel contacten in de buurt. In de zomer is hij veel op de camping. Daar spreekt hij meer mensen.
Medisch netwerk



Situaties

Creëer een situatie

Let op, iedere pagina moet een unieke naam hebben. Het advies is de drie puntjes te vervangen door een korte omschrijving van de situatie.


Bestaande situaties:

 StartdatumEinddatumSamenvatting
Diarree1 januari 20162 januari 2016Naar aanleiding van aanhoudende diarree volgt onderzoek waaruit blijkt dat de heer Raaymakers een zeldzame vorm van longkanker heeft met uitzaaiingen.
Eigen regie2 januari 20163 januari 2016Meneer Raaymakers wil er alles aan doen om beter te worden maar een behandeling moet wel zinvol zijn. Hij wil hier samen met zijn vrouw beslissingen in nemen.
Aanspreekpunt3 januari 20164 januari 2016De heer Raaymakers heeft de oncologieverpleegkundige als vast aanspreekpunt.
Beren op de weg4 januari 20165 januari 2016Hij ziet snel 'beren op de weg' maar leert dit ook weer los te laten.
Ervaringen delen5 januari 20166 januari 2016De heer en mevrouw Raaymakers bespreken hun zorgen vooral met elkaar.
Lotgenoten6 januari 20167 januari 2016De heer Raaymakers heeft vooral aan het begin van het traject behoefte aan contact met lotgenoten.
Ziektegeld7 januari 20168 januari 2016De financiële afhandeling van zijn ziekte duurt lang.
Moe8 januari 20169 januari 2016De heer Raaymakers heeft veel last van vermoeidheid na de behandeling. Hij weet niet of hij ooit weer kan werken.



De View-Navigation (VN) pagina's.